2014. január 16., csütörtök

Farsangi inspiráció


Kis hableányként az óvodai farsang előtt

Rólam tudni kell, hogy nem érzem szükségét egy Halloweennak, vagy farsangnak anélkül is beöltözöm időnként. Ezért sokan megszólnak és megmosolyognak, viszont most kapóra jön, hiszen tudok Nektek ötleteket adni a jelmezhez. A saját próbálkozásaimon keresztül mutatom meg a könnyen otthon is összeállítható maskarákat. Anyukám varrta gyerekkoromban minden farsangi ruhám, így láthattam mennyi otthoni anyag áll a rendelkezésünkre az alkotásban. A mosogató szivacsból lett a melltartója és sálból uszonya a hableánynak, függönyből tüllszoknyája a balett táncosnak és még sorolhatnám. Remélem inspirálnak Titeket kicsit ezek az ötletek.




A farsang, karneváli szezon, amikor ünnepségeket, lakomákat és esküvőket tartottak elődeink. Január 6-tól egészen hamvasztó szerdáig tartó időszak, ami bálokkal és népünnepélyekkel tarkított. Manapság sok szórakozóhelyen tartanak efféle beöltözős bulikat, így remélem kedvet ad ez a bejegyzés egy kis mókázáshoz.


Cowgirl és indián lány 

Mit is mondjak, ez a fétisem. Alapból könnyen összeállítható jelmez, hiszen pár kiegészítő is elég ahhoz, hogy rézbőrűvé, vagy vagány tehenészlánnyá váljunk. 
A cowgirl style-hoz egy kockás ing (amit én mell alatt megkötnék), cowboy kalap és farmer is elég. Viszont mint itt is láthatjátok egy dögös fehér szoknya, csizma, barna felső és egy kalap együttese igazán nőies lehet. A csizma is alap én egy rojtosat választottam, de persze az autentikus cowboy fazon igen nyerő ennél az outfitnél.

Pocahontasszá válhatsz föld árnyalatú ruhadarabok, bőr szoknyák és tollas kiegészítők által,de ne feledd a játékos rojtokat sem! Én tavaly magam varrtam a felsőt, egy régi barna pólót bevagdostam, így kaptam rojtokat, félvállasra levágtam és az eltávolított anyagot szintén rojtokként ráapplikáltam a teljesen átdimenzionálódott felsőre. A sort egy hasított bőrhöz hasonlitó darab volt, átlátszó harisnya és rojtos csizma. Kiegészítő pedig tollas fülbevaló és fejpánt persze. Ezt a fajta hajpántot egy pólóból kivágott csíkokból összefonva is elkészíthetjük.  A kiegészítő lehet még egy karperec a felkaron, tollas nyaklánc, fülbevaló és bőr karkötők. A sminkbe a bronzosító szerintem az alap és egy természetes natur smink telitalálat lehet. 


Matrózlány 

Nagy mánia nálam, aki ismer tudja. Nagyon nőies szerintem ez a fajta öltözék és még a mindennapokban is hordható. Nem kell más, mint kék, piros és fehér, csíkok és kétsoros gombok, valamint vasmacska. Az itteni illusztrációban lévő ruhák mindegyikére turkálóban találtam rá. Tudom, megint a turikat népszerűsítem, de ár-érték arányban a legjobbak, környezetbarátok, hiszen a kiselejtezett ruhák új gazdára lelnek és ráadásul egyedibb, mint a konfekció bolti vásárlás. 
Tippem ebben az estben a kiegészítők, lehet egy piros vagy kék kendő (nálam egy kisdobos kendő nyert), egy vasmacskás nyaklánc, csíkos fülbevaló, vagy táska. A lényeg az összhang és az, hogy ne halmozzunk magunkra túl sok apróságot, mert azzal karácsonyfa effektust érünk el. Otthon fellelhető piros, vagy fehér nadrág és csíkos felső egy kendővel és csíkos táskával tökéletes farsangi maskarává válhat. Egy piros rúzs lehet a bónusz pont, hiszen iszonyú szexissé varázsol mindenkit és fehérebbnek mutatja a fogainkat. Én a szemhéjtusról sem feledkeznék el, így a pin up girl hangulatot még fokozhatjuk.

Halott menyasszony

Ez is egy könnyen összerakható jelmez, egy fehér ruha és egy függöny (!) is elég a menyasszony "köntöshöz". A sminken van inkább a hangsúly, hiszen nagyon világosra, már-már fehérre kell lealapoznunk magunkat, a szánkat érdemes kis kékkel beárnyalni és a "pirosítás" itt egy szürkés fekete púder legyen.
A fátylat remekül megtartja pár hullámcsat, vagy egy szép kis hajráf, ami színben harmonizál. Persze lehet sebfestésekkel is feldobni ezt a szettet, határ itt is a csillagos ég.

Macskanő

Fülek és bőrruha az egyik alternatívánk ebben az esetben. A nagyon csinos lányok egy bőr hatású leggingst és feszülős felsőt is bevállalhatnak és persze egy farkinca sem árt ahhoz, hogy igazi macskává váljunk. A hajunk legyen vad (tupírozhatunk, vagy lezselézhetjük) és a körmünk fekete. Én a kiegészítőkkel nem operáltam, de persze mindenféle vad láncos dolgot, szegecseket el tudok képzelni. Itt játszhattok a sminkkel, nyugodtan lehet extrém. A füstös cicaszemekhez elengedhetetlen kellék lesz a szemhéjtus.

Tavasztündér

Nem nagy anyagi ráfordítással kivitelezhetjük ezt az öltözéket. Amire szükségünk lesz az pár művirág, amiből koszorút fonunk. Kiélhetjük a kreativitásunk, hiszen a virágkompozíció tükrözheti személyiségünket. Lehetünk rózsák által romantikusak, vadvirágok által természetesek, vagy gyöngyvirággal szűziesek. Minden lány egy tündér, döntsd el te milyen is vagy.
A szett többi része csupán egy világos ruha, esetemben anyukám fehér ruhája, amit egy széles nude övvel karcsúsítottam. Persze egy cipő se árt így télen, egy balerina cipő tökéletes lehet a ruhához. A smink natúr legyen, illetve pasztell.
Varázsoljatok ezzel egy kis tavaszt!

Vadász
Egy vadászkalap, pár toll, egy játékfegyver és bármi ami keki, vagy barna. A terepmintát is használhatjuk most, ami nemrég nagy-nagy sláger volt. Ebből fakadóan szinte minden szekrényben lapul pár ilyen ruhadarab. Itt a sminkre nem kell nagy hangsúlyt fektetni, ugyanúgy, mint az apáca jelmeznél, itt is groteszk a full smink. 

Hófehérke

Egy fekete parókával teljesen átvehetjük a mesehős image-ét, de én nem erre törekszem. A ruhák szerintem nagyszerűen alakítanak át mássá, miközben megőrizhetjük egyéniségünket is. Egy sárga hosszú szoknya (bár minivel is el tudnám képzelni), egy élénk kék felső és egy piros masni a hajunkba. Üdv Hófehérke! Vihetünk magunkkal egy plüssnyuszit, vagy virágot, sőt egy pici kerti törpét is, ha elég infantilisek vagyunk. :)


Öltözzetek be, hiszen remek móka más bőrébe bújni, még ha csak egy éjszakára is!