2014. január 12., vasárnap

Urban Dekay-Naked 2 smink paletta

Már régóta vágytam egy ilyen palettára, mivel minden olyan szín megtalálható benne, amit én állandó jelleggel viselek. Az Urban Decay már-már ikonikus Naked három variációja minden blogger és sminkvideós basic darabja, gyakorlatilag közáhitat mitikus tárgya. A matt és selyemfényű árnyalatok megfelelnek mind a természetes nappali, mind a buli és alkalmi sminkekhez. Az ára elég húzós, viszont ez lehet egy olyan befektetés, ami azt eredményezi, hogy natúr és arany árnyalatú szemhéjfestéket nem kell venni jó ideig... évekig.





Féltem a internetről rendeléstől, hiszen ez mindig zsákbamacska, de most nem kellett csalódnom, igen hamar kézbe kaptam, precízen csomagolva, szóval elégedett vagyok.

A paletta első ránézésre is egy elegáns kivitelezésű, kellemes színű, letisztult darab. Nagyon jól záródik, alig tudtam kinyitni először, de legalább nem kell attól félnem, hogy elkopik a "zárszerkezete".





Jár hozzá egy ecset is, ami szintetikus, így nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet, viszont kipróbálás után be kellett látnom, hogy nem taszítja a sminket, mint hasonló anyagból készült társai, így esélyes, hogy használni fogom. Egy pufi és egy lapos vége van, mindkettő elég tömött, sűrű sörtézésű, így könnyű vele dolgozni.




A tükör elég nagy, így sminkeléshez teljesen megfelelő, viszont a minőségétől nem ájultam el, nem egy velencei.

A színek meseszépek, a teljesen nude világostól a feketéig, és hipepigmentáltak. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor megveszünk egy zseniális színű festéket és amikor kipróbáljuk kiderül, hogy egy halovány semmilyen réteget lehet felvinni belőle. Na itt erről szó sincs, nagyon kevés festékkel is tündöklő az eredmény.


Ezek a föld színek egytől egyig fantasztikusak, bár nyilván mindenkinek meglesz a kedvenc két-három árnyalata belőle. Minden szin alatt szerepel a palettán a neve szép arany betűkkel, amitől belül is még elegánsabb a doboz. 



Többségében fényes szaténszerű színek vannak benne, de nem a csillogósak, hanem ezek a kellemesen lágy selyemfények.


Alapozás nélkül is tartósak, de természetesen az alap megakadályozza, hogy beráncosodjanak és elmaszatolódjanak. A minőségét a Mac kozmetikumokhoz szokták hasonlítani, amit alá tudok támasztani remekül építhető és összedolgozható szemhéjfesték.

A Foxi és a Tease árnyalat szerintem kevésbé pigmentált mint a többi, de összességében nem is lehetnék boldogabb, hogy egy ilyen kincsre tehettem szert. (köszi Anya ;) )





Aki szeretne egy remek alap szemhéjpúder készletet természetes színekkel annak ajánlom, hogy ezt szerezze be. AZONNAL!