2014. február 28., péntek

Barbie imádja a luxus márkákat


Minden kislánynak volt Barbie babája, amit imádott, öltöztetett. Emlékszem én komplett házat rendeztem be az egyik ágyneműtartóban és rendszeresen varrtam nekik ruhát. A boyfriend nadrág sem volt ismeretlen számomra, hiszen Barbie gyakran lenyúlta Ken farmerjét. Amikor én ezen korszakomat éltem hódított ezen babák divatja, volt Pocahontasom, Arielem, néger Barbiem és még Cindy Crawfordom is. Kedvencem a csillagszemű, nagy tüll estélyis baba volt, aminek a színváltós ruhája mindig lenyűgözött. De térjünk át Barbiera és a divat márkákra, mert hát ő nem veti meg egyáltalán a luxust.
A kis fekete kollekció nálunk is kapható volt


Barbie története

A Mattel Inc. kezdte gyártani, 1959 március 9-én született meg és debütált a népszerű baba (akkor 55 éves, lassan nyugdíjjas), ami azóta nem egy változáson ment át. Az első Barbie zebramintás úszódreszt hordott, haja lófarokba kötve volt és szőke, illetve barna hajjal is megjelent. Vőlegénye 1961-ben jelent meg a színen Ken Carson. Barbara Millicent Roberts a teljes neve, és rengeteg szakmája volt (kb. 60)már, hiszen elég sokoldalú jelenség. 1965-ben szépségkirálynővé választották, 1988-tól pedig doktornőként praktizált, de '98-ben például volt egy rövid időszak, amikor autóversenyzőnek is állt, sőt még elnökjelölt is volt. Eddig 40 háziállata volt, pónitól a pandáig. Mivel ilyen szorgos a mi kis Barbienk nem is csoda, hogy nagy vagyonra tett szert, így luxusautók, dzsippek, hajók és repülők garmadája szolgálja ki az igényeit. Amúgy volt légiutas kísérő és pilótaengedéllyel is rendelkezik ez a sokoldalú hölgy.
1963-ban megjelent a fekete bőrű Christie és Steven a szomszádságukban, majd a latin Teresa és Whitney költözött a környékükre, később egy Ázsiai barátnője is lett Marina. Kis unokahúga a tini Skipper. 3 gyermeke van az ikrek  Stacy és Todd, valamint a kis Shelly.



Az évek alatt változott egy kicsit

Stílusa is sokat változott, mai sminkjét a 70-es években kapta és persze akkor őt is a diszkóláz éltette, de nem vette meg a Rock'N'Roll-t sem. Testalkatát néhány éve megreformálta, mellét kicsinyítette és csípőjére hízott, valamit derekára is felszedett pár kilót, hogy kevésbé sarkalja a kislányokat az anorexiára.





Chanel
Kennel egy elegáns estélyen

Ezt a divatmárkát mindenki ismeri, már már ikonikus méreteket öltött a csodálatunk iránta. Gabrielle "Coco" Chanel a 20. század egyik legnagyobb hatású divattervezője volt, az elegáns visszafogott ruhái forradalmasították a nők és Barbie ruhatárát. 1926-ban a kis feketét dobta a piacra, ami a divatvilág "Ford T-modelje" volt, ahogy a Vogue nevezte. 1954 után ismét megnyitotta a kapuit a divatmárka és kétrészes kosztümöket hozott forgalomba, ami az akkori merev couturier szabásokat váltotta fel. 1984-től Karl Lagerfeld német tervező új életet lehelt a márkába, de megtartotta  a klasszikus Chanel jegyeket. Eltúlzott méretű minták, hatalmas kiegészítők jelennek meg az ő munkássága során és a gyapjút felváltja a bőr és a farmervászon. A mai napig az egyik legelegánsabb márka a Chanel, amiben bármilyen elegáns eseményen fantasztikusak lehetünk. 





Egy klasszikus kétrészes kosztümben vásárol


Talpig Chanelben



Armani

Ez a szépség 250000 Ft-ba kerül
Giorgio Armani 1975-ben alapította a márkáját, eredetileg orvos volt. A férfiaknak kezdett el tervezni, főleg öltönyöket, de látván a női piac igényeit, a hölgyek felé is fordult. Sikkes, modern, kicsit férfias divat a női világban a védjegye. Még Barbie felkérésnek is eleget téve, egy ruhát tervezett, melyet horribilis összegért árultak.

Louis Vuitton:

Utazásra készen
A híres divatmárkát Vuitton hozta létre, aki eredetileg ládakészítő mester volt. 1854-ben saját poggyászkollekciót adott ki. 1997-ben női ruhákat is elkezdtek gyártani és a márka felügyeletét Marc Jacobsra bízták (nemrégiben lemondott erről a tisztségéről). Nem egy híresség kedvelt márkája gondoljunk például Audrey Hapburnre, illetve Barbiera. Az ikonikus LV monogram és a minta az elegáns utazás védjegyévé vált.



Arany LV alma formájú táska

Gucci


Guccio Gucci alapította ezt a bőrdíszműves műhelyt 1921-ben Firenzében, de csak a második világháború után virogzott fel igazán, ekkor jelent meg az egymással szembe fordított G betű, ami a logójává vált a márkának. Tom Ford 1994-ben vette át a Gucci irányítását és a divatot megtöltötte szexel és eleganciával.
Barbie egész öltözéke egy klasszikus Gucci, ami jó izlésre vall, nekem kedves zöld piros szín pedig fellelhető az klasszikus táskáján.






Burberry:

Thomas Burberry 1856-ban nyitotta meg az angliai üzletét, ahol utcai ruhákat kezdett el árusítani. 1880-ban találta fel vízhatlan anyagát a gabargint, ami egy lélegző szövet volt. 1914-ben az angol hadseregnek alakította át a tiszti ruháit, így született meg a trencskó szabás. A klasszikus fekete, rozsdabarna és vörös kockás anyagot 1924-ben kezdték használni a Trencskó béléseként. Önállóan a minta csak '67 után jelenik meg a ruháin, esernyőin és sálain. Mivel Barbie egy igazi sztár ezért neki is tervezett a divatház egy pár öltözéknyi ruhát, melyet limitált mennyiségben árultak.





Dior:
Egy merészebb ruha Galliano tervezéséből

1945-ben alapította Christian Dior és Pierre Allemandi és már az első kollekció meghódította a sajtót. Jellemző rá a hangdúlyos derék vonal, a felső alakkövető míg a szoknya lebegő. A H, A, Y vonalat vezette be a női öltözködésben. 1957-ben bekövetkezett halála után Yves Saint-Laurent vette át a ház vezetését, de '61-ben leváltották merész stílusa miatt. 1988-ban Marc Bohan konzerválta a márkát a nagy nevek között és bevezette a vibráló ellentétes színeket a kollekcióin keresztül. 1997-ben John Galliano vette át az irányítást és átlósan szabott vonalai a romantikus stílusa új lendületbe hozta a Diort. Galliano mert kísérletezni, a lovagló ruhától a színházi divatig mindent bevetett és folyamatosan lenyűgözi az embereket műveivel.






Egy ikonikus darabjában 

Limitált kiadású Barbie kollekció elegáns dobozban





Egy modernebb Dior költeményben

Prada


Mario Prada 1913-ban alapítota a céget Milánóban és eredetileg Prada testvérek névvel illette. Utazóládákat és bőr táskákat gyártott és importált is Angliába. Az első készruhakollekciót 1988-ban mutatták be Milanoban, majd '92-ben bevezették a Miu Miu vonalat. Az ördög Pradat visel cimű film igencsak fellendítette a márka népszerűségét, Barbie is ezután nevezett csak be a saját darabjaira.











Vera Wang
Egyik esküvőjén

A luxus esküvői ruhák legismertebb és legkedveltebb személyisége Vera Wang, aki 1990-ben kezdett tervezni ilyen jellegű költeményeket, mikor rádöbbent esküvője előtt, hogy az idősebb korosztálynak nincs megfelelő menyasszonyi ruhája.  1993-tól estélyi kollekciót is elkezdett tervezni. Kedvenc anyagai a selyem, szatén és a csipke, nagy abroncsos ruhái a tradicionális esküvői hagyománynak hódolnak. Barbie nem egyszer az ő általa tervezett fantasztikus ruhákban mondta ki a boldogító igent.














Barbie egy Wang kampányon


Szeret férjhez menni

És egy kis couture:


Egy maszkos bálra ez a kézzel készült darab




Couture, azaz a kézzel készült minőségi darabok limitált kollekciója



És néha más bőrébe is bújik Barbie:


Naommi Cambel

Ki ne szeretne kedvenc idolja bőrébe bújni? Ez kedvenc babánknak megadatott, hiszen nem egy híresség másává alakult az évek alatt. Ő megteheti, hiszen sminkesei és fodrászai tesznek róla, hogy a legtökéletesebb hasonlóságot hozzák ki belőle. De vajon, hogy viseli ezt Ken?





Cindy Crawford




Scarlett O'Hara


Marilyn Monroe




Audrey Hepburn
Nemrég egy olasz fényképész álmodta meg a nagy márkák Barbie babáit igazi élő modellek segítségével. Vogue magazin legújabb számában, Magdalena Frackowiak és Elisabeth Erm bújt a babák bőrébe. Nekem a Gucci lett a kedvencem.














Kíváncsian várjuk mely divatház szánja még rá magát, hogy Barbarát öltöztesse. Melyik tetszik a leginkább Nektek?