2014. február 20., csütörtök

Gyártsunk márkát pólófestéssel

A legtöbb blogon nagyon népszerűek a feliratos pólók, mivel én is megirigyeltem filcet ragadtam és alkottam. Sajnáltam voltam kiadni ilyen felsőért több ezer forintot, mert teljesen fölösleges mint láthatjátok majd. Az Celine feliratos pólót még ősszel egy olcsó H&M basic darabra rajzoltam fel, aztán Chanel és még jó pár márkás darab másolatot gyártottam. Ez az a hadművelet, amihez nem kell kézügyesség, hiszen sablon alapján dolgozunk. 





Amire szükséged lesz:

-fehér papír
-alátét, hogy ne üssön át a póló hátoldalára a filc
-textil filc
-póló, esetemben Gina karácsonyi ajándéka New Yorker
-vasaló


Lépések:

1. Nyomtassuk ki a mintát, vagy rajzoljuk le, én az utóbbit választottam, még hozzá egy Chanel logót és feliratot.



2. A pólóba helyezzük el az alátétet, hogy véletlen se legyen a hátulja festékes. 





3. Ha fehér a pólónk és megfelelően átlátszik nincs nehéz dolgunk, hiszen csak a póló és az alátét közé kell tenni és átrajzolni. Egy grafit ceruzával érdemes először körvonalazni, mielőtt neki esnénk a filccel. Ha nem látszik át az anyag akkor sem kell megijedni, ugyanis a mintát körbevágva sablonként körül is rajzolhatjuk. Mivel itt számít a távolság azt a technikát is alkalmazhatjuk, hogy a pólóra tesszük a mintát és grafittal átlyuggatjuk kicsi távolságonként, így egy pontozott vonalú körvonalat kapunk. Ebben az esetben viszont érdemes odatűzni a papírt gombostűkkel, hogy ne mozduljon el.



4. Ha megvan a körvonal, akkor átrajzoljuk a filccel, majd színezzük. Alapvetően nem kell ragaszkodnunk a filchez, hiszen ecsettel és folyékony textilfestékkel is dolgozhatunk, pár esetben ezt is kipróbáltam. 



5. Ha kész a minta jó meleg vasalóval átvasaljuk a pólót, így rögzítve, beleégetve a szálakba a festéket. Én két rétegben festettem át és kétszer vasaltam ennek megfelelően. 

Pár egyéb alkotás:
Egy Chanel csúfoló topp

A minta fekete filc és arany festék segítségével készült

Mutatós még a kereszt minta és a toll is pólókon

Remélem tetszett az ötlet Nektek. Jó alkotást!