2014. február 16., vasárnap

Szódabikarbóna a háztartásban

A szódabikarbóna egy igazán olcsó és egyszerű varázsszer a szépségápolásban és a háztartásban.  Kiegyenlíti a savas és lúgos anyagok PH értékét ennek köszönhetően igen sokoldalú segítség és alternatív megoldás. Most bemutatom mire is jó a nátrium-hidrogén karbonát.





Egészség:

11.   Gyomor égésre fantasztikus, vízbe keverve egy teáskanálnyit fogyasszunk és máris elmúlik a kellemetlen érzés.

22.     Lúgosít, csak úgy mint az almaecet, ebből kifolyólag fogyaszt is.

33.       Rovarcsípésre kenve enyhíti a fájdalmat és lelohasztja a duzzanatot, a sebbe kerülve semlegesíti a mérget.

44.       Felfázásnál ülőfürdőnek remek, mivel a gyulladást csökkenti. A meleg fürdővízbe egy marék szódabikarbónát téve üljünk benne 20 percig. Nekem ez a módszer fantasztikusan bevált, így ajánlani tudom.


Szépség:

55.       Fehéríti a fogakat, ezt a fortélyt még anyukámtól lestem el, fontos események előtt rendre bevetem. A fogkefére szórva azzal jól átmossuk fogainkat. Rendesen öblítsük ki a szánkból és kéthetente egyszer alkalmazzuk nehogy megsértsük a fogzománcot. Az elszíneződéseket remekül eltávolítja, és vakító fehérré varázsolja mosolyunkat.

66.       Elveszi a szájszagot és fertőtleníti a szánkat és a torkunkat.

77.       Arctisztításra, mint bőrradír mennyei. Kis szódabikarbónába keverünk pár csepp vizet és átdörzsöljük vele a bőrünket, ezzel eltávolítja mind a szennyeződéseket, mind az elhalt hámsejteket. Ez a módszer ránctalanít is, szóval ne habozzunk alkalmazni.

88.       Testradírnak ugyanúgy alkalmas, a fentebb említett módszerrel.

99.       Fürdősónak, a vízbe rakva kis marékkal, puhává teszi a bőrt, eltávolítja zsírokat és szennyeződéseket a bőrről és elveszi a kellemetlen szagokat.

110.   Pattanásra kiváló, mivel leszárítja azt és a gyulladást csökkenti, kis vízzel kevert masszát kenjük a csúnyaságra és 20 percig hagyjuk rajta, két nap és megszűnik a bőrprobléma.

111.   Korpásodás ellen is remek a samponba keverünk egy evőkanállal és azzal mosunk hajat. Ritkán használjuk, mert szárítja a fürtjeinket, érdemes barzsamot használni utána. Viszont a korpával hatékonyan leszámol.




Takarítás, tisztítás:

112.   Tisztító szernek isteni, oldja a vízkövet és így kihagyhatjuk a sok káros vegyszert a takarításnál. Nagy kiszerelésben takarítási célokra is kapható.

113.   Fertőtleníteni lehet a fésűket és hajkeféket az oldatával.

114.   Súrolószernek is mennyei, szivacsra szórva jól átdörzsölve a felületeket, tiszta vízzel öblítsük le és ragyog a konyha és a fürdőszoba.


115.   Szivacsok fertőtlenítése, 1 liter vizbe 5 evőkanál szódabikarbónát teszünk és ebbe áztatjuk a szivacsot egy fél órát, garantáltan baktérium és kórokozó mentessé válik így.