2014. március 25., kedd

Smink doboz átalakítás- DIY

Egy használt bútorboltban beszerzett fiókos dobozba leheltem új életet és így született egy igazán csajos sminktartó. Videót is készítettem a folyamatról, de a továbbiakban leírom a folyamatot és a nehézségeket, mert adódott azért egy kicsi.


Ilyen lett


Ilyen volt



Kék rózsaszín volt a doboz eredetileg és hiányzott az egyik fiókja. Fiókot az öcsém még fog az öcsém hozzá készíteni, de ezt nem vártam meg, mert már használni akartam a sminkdobozkát. 

Fújós festéket vettem az OBI-ban és azzal színeztem át a doboz oldalait és a fiókokat. Két rétegre volt szükség, hogy rendesen befedje az alatta lévő festéket.




 Ha újra kezdeném biztos, hogy a rendes zománc festék mellett döntök, ez a spray dolog nekem nem jött be annyira, nehéz vele egyenletesen dolgozni. Az előírt 10-20 centről pedig nem fedte be. Kellett vennem a fehérhez még egy dobozos festéket, hogy korrigáljam az egyenetlenségeket ecsettel. A végeredményért viszont megérte ez a kis közjáték is.
A hiányzó fiók helyére átmenetileg egy ékszerdobozt tettem be







A doboz a lomos boltban 500 Forintba került és a festék hozzá nagyjából 2 ezerbe, így elég olcsón egy nagyon praktikus tároló birtokosa lettem. Remélem tetszett a videó, ami az első próbálkozásom és maga a bejegyzés is.