2014. június 9., hétfő

Pesti élményeink

Vidékiként mindig nagy izgalommal tölt el, amikor végre Pestre feljutunk, hiszen itt annyi inspiráló élményben van részünk, ami hónapokig tovább lendít bennünket. Emellett a vásárlás is sokkal színesebb helyszíneken zajlik, amik sajnos a mi megyeszékhelyünkön még nem elérhetők, azok az üzletek itt felkereshetőek.




Kihagyhatatlan helyszín minden alkalommal a Cserpes Tejivó (Erről találhattok Oda megyünk lakni... címmel egy bejegyzést.), ahol a reggelinket elfogyasztottuk. A minőségi tejtermékek és a mangalica sonkás szendvics verhetetlen, alig várjuk, hogy a cég akkorára nőjje ki magát, hogy a mi városunkba is nyisson egy kis üzletet.





Ezután indultunk csak fő célállomásunk felé ami a Digital Divas blogger konferencia ezért utaztunk most a fővárosba Nyíregyházáról, amit a Cosmopolitan és az Avon szervezett. Rengeteg hasznos információt és ötletet kaptunk, az élmény pedig felbecsülhetetlen volt, erről többet ITT olvashattok. Ezen kívül számos élményben volt részünk Budapesten, amiket most megosztunk Veletek.

Ellátogattunk a Fashion Streetre is még ezen a napon, hogy kedvenc üzleteinket felkeressük, hiszen itt a legnagyobb választékkal rendelkező boltok találhatóak. Remek élmény volt ez is, hiszen olyan termékekkel is találkozunk, amiket otthon nem érhetünk el.



A Life szervezésében a Csaj fesztre is elnéztünk, ahol regisztráció után kedvezményesen vásárolhattunk az egyik nagy plázában. Sok nőcis előadást láthattak a résztvevők, mi csupán rövid időt töltöttünk el itt, viszont ez is nagyon inspiráló volt. Aki ismer minket, vagy követi az írásainkat, az nagyon jól tudja, hogy szenvedélyes turiba járók vagyunk és a Háda az egyik kedvencünk, és itt pár szettben gyönyörködhettünk, ami innen lett válogatva.







Pár próbababa talpig Háda ruhákban

Másnap délelőtt a Váci utcát néztük ki úti célnak, hiszen divatbemutatót rendeztek itt, mi pedig még nem jártunk ilyen szabadtéri eseményen. Divatérzékenységünk, azaz divatmániánk kielégítésére ez tökéletes helyszínnek bizonyult minden szempontból. IDE kattintva olvashattok a divatbemutatókról és pár képet is láthattok, valamint egy rövid videót, ezzel próbáljuk átadni Nektek az esemény hangulatát.


Séta közben egy fotós bódé előtt leszólítottak, hogy akarunk e fényképezkedni, amit azonnal ki is nyomtatnak nekünk. Természetesen, ha Ginával együtt vagyunk, minden ilyen dologra azonnal igent mondunk. Szuper fotókkal gazdagodtunk, amit otthon ki is raktunk. 

Természetesen a vásárlás, zsákmányolás se maradhatott el, egy kis Müller, Victoria Secret, Ázsia Center és Il Bacio Di Stile is becsúszott, de erről majd beszámolunk egy másik bejegyzésben, talán egy Haulban. 



A Starbucks nekem eddig még kimaradt, pedig az egész világ sztárolja, így most mindenképpen meg akartam kóstolni valamelyik kávéjukat. Egy vaniliás lattéra és egy kis csokira esett a választosom és nem kellett csalódnom, pedig kávé tekintetben nagyon kritikus vagyok, ha nem ízlik akkor kidobom. Itt viszont nagyon ízletes és hatalmas mennyiségű latte birtokába jutottunk és persze nagyon éltük a névre szóló poharak élményét. Tudom nem nagy kaland, de nekem az újdonság mindig lenyűgöző.



Egy designer vásárba is belefutottunk az Erzsébet téren, amiről szintén már olvashattatok élménybeszámolót, IDE kattintva elérhetitek ezt.


Az Il Baciot hagytuk utóljára, kicsit szkeptikusan álltam a dologhoz, hiszen sose nyűgöztek le a számomra megfizethetetlen ruhák és kiegészítők, ráadásul ilyen helyeken gyakran feszélyezve éreztem magam. Gina viszont ragaszkodott hozzá, hogy bevezessen ebbe a világba, ami őt elvarázsolta. (Erről amúgy már írt egy remek bejegyzést, amit ITT találtok.) Az épületbe lépve egyből ránk köszönnek, én persze hoztam a formám és a szőnyegbe megbotlottam, majdnem orra estem, de akár az ámultra is foghatnám ezt a botlást. Csodálatosan berendezett nagy termek fogadtam, gyönyörű kristály csillárok a fejünk fölött és jellegzetes parfüm illet, hogy minden érzékszervünket kényeztessék. Engem inkább egy múzeumra emlékeztetett, ahol a ruhák, cipők és táskák a kiállított tárgyak. 



De a Nemzetivel ellentétben itt bármihez hozzá nyúlhattam és még jobban befogadhattam a luxus érzetet, pillanatok alatt sznob lettem és csak csorgott a nyálam (szerencsére ez a Il Bacio elhagyásával gyorsan tovatűnt és megelégedtem az Ázsia Center kínálatával.) Az eladók nagyon kedvesek és vér profik, hiszen itt nem tapasztaljuk a más boltokban való nyomasztó követést és bámulást, diszkréten vannak jelen és egyfajta dekorációs szerepet is betöltenek a tökéletes öltözékükben és a lányok a vörös rúzsukban. 
Természetesen a Michael Kors standot se hagyhattuk ki, hiszen Gina szíve csücskéről beszélünk. (Amit persze megint nem tudtam egy kis apróság nélkül elhagyni... - Gina)



És egy kis ráadás a Sziget óriás kerekéről, valamint egy kis lazulós fotó. 





Titeket mi inspirál Budapesten? Mit ajánlottok, legközelebb hova látogassunk el, ha a fővárosba járunk?