2014. július 7., hétfő

Bolhapiac, ahol a kincsek tanyáznak

Ki ne szeretett kutatni a nagymama padlásán kincsek után? A régiség, vagy bolha piacok a lomok mellett hatalmas értékeket is rejtenek. Én már találtam itt ékszertartón keresztül, egyedi ruhán át mindent, legutóbb egy piknik bőrönddel gazdagodtunk. Nézz velem körül egy-két ilyen piacon és boltban.




Dánia

Még Dániában kapott el ez a szenvedély, hiszen ott hatalmas kultúrája van ezeknek a vásároknak, amiket ők csak Loppedmarkednek neveznek. Ezek a vásárok és piacok minden korosztályt és társadalmi réteget bevonzanak, körbelengi a vásárlást az izgalom a vadászat élménye. 

Jártunk régi malomban, amiben régiség vásár volt és remek kincsekre tettünk szert.




Névnapomra kaptam az egyik loppedmárkedben találtuk

Magyarország is bővelkedik ilyen antik vásárokban, csak nyitott szemmel kell járni. Eger bevezető útja mellett is belebotlottunk nemrégiben egy asztalos, régiség boltba, ahol számos kincs közül választhat az ide látogató. Járj nyitott szemmel, hiszen minden nagyvárosban találhatsz antik vásárokkal, vagy használt bútor és egyéb boltokkal.



Az írógép engem, mint grafománt mindig levesz a lábamról, az elképzelésem szerint, ha lesz egy házam a bejárat mellé szeretném tenni dekorációként.



Nyíregyházi régiség piac

Minden második héten vasárnap a Józsa városi virágpiaccal azonos helyszínen találjuk meg ezt a bolhapiacot. Ahány alkalommal voltunk itt, mindig találtunk valami újdonságot, legutóbb a páncél volt ami teljes ámulatba ejtett.





A rattan dolgok közül végre beszereztük a mi kis piknik bőröndünket, amiért 3000 Ft-ot fizettünk csupán, így már még stílusosabban tudjuk elhelyezni a tányérokat és poharakat és a bizonyos kockás terítőt Botonddal. A júniusi Haul videó végén megnézhetitek,Amúgy Piknikezős outfit bejegyzésünk is van. :)

Pár kincse a beszerzőkörutaknak Dániában.

Ti szeretitek a bolhapiacokat? Melyik hely a kedvencetek?