2014. július 11., péntek

Körömvirág és kamilla egy kis tégelybe zárva-Tradition & Science C&C Olajmentes arcápoló gél

Szépségbolt webáruház kínálatából kipróbáltam a Tradition & Science C&C olajmentes arcgélt (ami most akciós áron 1674 Ft 2790 Ft helyett), amit kifejezetten érzékeny és irritált bőrre ajánlanak. A leírása nagyon érdekes és meggyőző volt, így nagyon kíváncsi voltam mit is tud ez a termék.


Amit a bolt ír a gélről:


A tanúsított ökológiai kamilla és körömvirág kivonatait, hyaluronsavat tartalmazó C&C gél hatóanyagai a bőrt nyugtató, puhító, irritációt csökkentő, a bőr immunrendszerét stimuláló, hidratáló, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságúak. Illat, mesterséges szinezék és parabénmentes. A növényi kivonatok tulajdonságai miatt a termék színe változhat, ez azonban a minőséget nem befolyásolja.

Ez a biotechnoló-giával előállított nagy tisztaságú hatóanyag a szövetek, a sejtek közötti állomány azaz a bőrszerkezet fontos összetevője, egy természetes hidratáló faktor (NMF). Hosszú távú hidratáltságot biztosít, elősegíti a kollagén és elasztin rostok hidratációját. Segíti a létfontosságú tápanyagoknak, oxigénnek, hormonoknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak a sejtek közötti „szállítását”, erősíti a bőr ellenálló képességét. Nagyban hozzájárul a sérült szövetek regenerálódásához, gyulladások csillapításához, és szerepe van a hámképzésben, hat a bőr anyagcseréjére, a bőrlégzésre és felelős a bőr rugalmasságáért. 




TESZT:

A Hyaluronsav és a körömvirág kivonat izgatott fel legjobban, hiszen az első, ami minden nő nagy barátja, a körömvirágra pedig még dédnagymamám is esküdött. 




Csomagolása nagyon egyszer papír doboz rejtette, a gyógyszertári üvegcsére emlékeztető üvegtégelyt, amin a márka neve és három körömvirág díszít. Mint tudjátok én szeretem az egyszerűséget, hiszen nagyrészt az ilyen cégek a belső tartalomra helyezik a hangsúlyt. Az viszont tény, hogy a külseje nem adja el a terméket.

Ezután a műanyag kupakot letekerve jellegzetes orvosi rendelő illat csapott meg (jód jellegzetes szaga kiérezhető belőle), ami az illat mentességet megcáfolta, de egye fene ennyi belefér.







Az állaga egy áttetsző gél, ami nagyon könnyű textúrájú, felkenve olyan mintha vízzel mosnánk a bőrünket, frissítő és tiszta érzést hagy maga után. Pillanatok alatt beszívódik, semmi ragacsos érzet nincs, mint az arckrémeknél általában és a pattanásokat nyugtatja. 

Másik bevetés amin részt vett az a sebek kezelése, kísérletező vagyok, és napokkal megrövídítette egy mély sebem gyógyulását.

Mit is mondhatnék hatalmas szerelem, bár nem őt használom állandó jelleggel, de kiegészítő ápolásnak zseniális. A pattanásokra, leégésre és sebekre csak ezt kenem, illetve ehhez nyúlok, ha a bőröm megviselt, egyfajta elsősegély lett számomra. 

Minden napos használat után a bőröm kevesebb faggyút termelt, még a hőségben Pontokban neki 5/5 pontot adok, ár/érték arányban pedig verhetetlen, egyedül a csomagolás és az illat ami nem nyerte el a tetszésemet, de mi ez a többi tulajdonságához képest. :) Ha elfogy akkor biztos, hogy újra vásárolom.

Ti rendeltetek már a szépségbolt.hu-ról? Mit ajánlanátok még? Próbáltátok már ezen márka termékeit?

Puszi
Enikő