2014. augusztus 7., csütörtök

Amikor anyukám a stylistom- OUTFIT anyai szemmel.

Barátom a stylistom és a Nagymamám ruháiban  című írásom sikerén felbuzdulva sorozattá alakítom ezt a témát, most anyukám fog felöltöztetni a következőkben, mint kislány koromban is. Pár régi képet is előkaptam, ami azt bizonyítja, hogy anya is tehet az ruha és öltözködés mániámról ez nem vitás, hiszen mindig jobbnál jobb göncöket adott rám.  Nem egy ruhámat ő tervezte és varrta is meg, így a melegítőim egész garmadáját, legtöbbet persze sapkával egészítette ki. No, de ha tovább kattintasz meglátod miket álmodott most rám. 


Anyukám a legjobb barátnőm, órákat beszélgetek kint a konyhában vele (valahogy a mi családunk konyha központú). Az életünk nagy részét nagy békében és szeretetben éljük (azért vannak persze veszekedések is) és mindenben kikérem a tanácsát, sok esetben meg is fogadom. A öltözködésben természetesen számítok a véleményére, ha nem tudok dönteni melyik cipőt vegyem fel őt kérdezem még mindig, hiszen az anyukám mindig jót akar nekem és hihetetlen jó a stílusérzéke. Nagyon laza természete van és könnyen viseli az én bohém öltözködésem, sőt támogat is benne. Legnagyobb példaképem is ő, de a fenti képen szereplő zokni papucs kombót akkor se viselném ha kérné és divat lenne. :) (jelzem ekkor ez volt a trend). 



Bal oldalon én, jobb oldalon anya 

Kék festő:



A kék festő ruha még az anyukámé  volt, így nem lepődtem meg, hogy ebbe bújtatott bele. Nyáron ez a darab egy nagyon kényelmes viselet, hiszen nagyon lenge, főleg öv nélkül viselve. Mivel teljesen más az alakunk anyával, így a vastag világos övet is rám adta pár kép után, hogy kiemelje ezt a részemet, ő mindig öv nélkül viselte. Mivel elég igényes képeket szeretett volna, így ennél az outfitnél még a sminkembe is beleszólt és a hajamba lévő levendulákhoz igazítottam a szemfestést, így lilás kék nappali sminket alkottam.



A nyakamba egy fülbevalóból átalakított nyaklánc került, ami jól illik a rattan és kék fonott táska és az öv stílusához. A cipő még nagymamámé volt, így ez egy vintage darab, aminek nagy érzelmi értéke is van, örülök, hogy anya őt választotta a lábamra, ráadásul színben is tökéletesen harmonizál.


A frizurámat is anya készítette, pont úgy, ahogy kislány koromba szerette, ha hordom, koszorúba fonva és levendulát tűzdelt a fonatok közé.
Annyira tetszik ez a szett, így ahogy van fogom hordani. :) 

Elegáns ruha nyáron:

Elegánsabb ruhának anya egy Dániában vásárolt selyem ruhámat választotta már a fröcskölt minta is izgalmassá teszi ezt, így a kiegészítőkkel nem nyomta agyon. Egyszerű fekete övet társított hozz és a Gucci kis táskámat, amit szintén Dániában vadásztam le egy loppedmárkeden. Karkötő két kristály, amik illenek ehhez a finom összeállításhoz és fenemód hányják a szikrákat. :) Cipőnek egy nude lakkot társított a szetthet, ami nyújtja az alakom (lássuk be rám fér). A hajam egy laza kontyba rendeztette és egyik virága ágával díszítette, ezzel megmutatva nekem, hogy a koszorú feldob egy esti elegáns ruhát is.
Ennek a darabnak már a szabása is nagyon különleges, hiszen nyaknál húzott és hátul masnira köthető. 

Sminkem itt egy szemhangsúlyos éles tusvonalas, de natúr smink.

Játszós ruha:

Az én anyukám szereti, ha lazán öltözködöm, gyerekkoromban ő varrt nekem (de ezt már említettem), mivel nem lehetett elég szépeket kapni. Persze legtöbbször ezekhez a szettekhet sapkát és kalapot is készített, lehet innen van nekem is a tervezői ambícióm. Most egy nagyon laza nadrágszoknyába öltöztetett és egy hasvillantós crop topot választott hozzá. Szerinte is a hasam a legszebb része a testemnek, így nem bánja, ha megmutatom, emiatt volt pár konfliktusa az iskolámmal (egy banya tanárnőmet zavarta ez, lényegtelen volt, hogy neki a melle és a segge lóg ki a ruháiból). Cipőm egy balerina, aminek arany orra van, de nagyrészt a nadrág takarja úgy is, én talán inkább egy sarut választottam volna ehhez. Nyaklánc egy nagy csillogó darab, ami elég hangsúlyos, hogy kiegészítőkre ne szoruljon az outfit. A hajam itt kifésültette, ilyen ha göndör és neki esünk a kefével, szerintem rémálom. Maga a szett viszont jó így pontlevonással nem büntetem. 


Hippi

A hippi stílus anyukám fiatalkorát áthatotta, trapéz szárú nadrág és telitalpú nagy divat volt akkoriban. A rojtokat és a farmert mindig is imádta anya, így ne lepett, meg hogy ezt választotta nekem. Tőlem se áll távol az a szett, a Hair-en nőttem én is fel, aki még nem látta ezt a filmet, azonnal pótolja, mert egy csodás klasszikus.

A kiegészítők ezen kaotikus egyvelege ebbe a stílusba tökéletesen bele illik, itt nem él a szabály, hogy a kevesebb több. Így párosította a hímzett rojtos övet, a szegecses rojtos táskát, a mintás pólót és a virágkoszorút. Igazából ezzel az összeállítással maximálisan boldog vagyok, simán viselném egy fesztiválon. 


A pólót én alakítottam át egy nagy méretűből, rojtozta és póló festés technikával díszítettem. Nekem nagyon nagy kedvencem a szarvas, mint állat, az Enikő jelentése amúgy nőstény szarvas. 


Virágkoszorú készítésről már írtam, ezt a darabot is 2012-ben Hegyalja fesztiválra alkottam, amikor még nem viselte senki és óriási feltűnést keltett. Szerencsére anya is kedveli ezeket, így most is a fejembe húzta. :) A narancsos telitalpú színe a koszorú színével összhangba van, meg amúgy is legyünk káoszos hippik.

Azt hiszem ez a szett a kedvencem. :)

Lila pillangó:

Érdekes szabású felsőt még pár éve anyától kaptam, így nem lepődtem meg, hogy rám adta, sőt ezt vártam is. A muszlin anyag áttetszősége igazán szexissé és nőiessé teszi a felsőrészt. Ezt párosította egy magas derekú sötétkék farmerrel és egy ezüst orrú és sarkú cipővel.


A sminkem enyhén rózsaszínes így illik a felsőhöz és mindehhez még hozzájön a rojtos táska. Igen a rojtok anya nagy kedvencei, mint már említettem. A hajamba egy lila pillangó került és a kontyom direkt ilyen kócos, az ő kérésének eleget téve. Ékszereimbe is a lila szín jelenik meg, a gyűrű évekig az ujjamon volt, ezt is anyukámtól kaptam, a fülbevalót, pedig keresztanyám vette hozzá. :)











Anya ízlése eléggé hatott az enyémre, így nem tudom megmondani azért tetszik ennyire mert egyezik a ruházkodásomba a véleményünk, vagy mert baromi jó az ízlése. Bár én az utóbbira szavazok. 

Hasonló cikkeim:

Nagymamám ruháiba is bújtam már erről ITT OLVASHATTOK.
A barátom a stylistom cikkem pedig ITT TALÁLJÁTOK.

Remélem tetszett a cikk, ha igen iratkozzatok fel a blogra, lájkoljatok. Nektek melyik szett tetszik a legjobban?