2014. augusztus 11., hétfő

Arcápolási rutinom - Száraz, érzékeny bőrre

Ebben  a bejegyzésben az arcápolási rutinomról olvashattok. Remélem hasznos olvasmány lesz mindazoknak, akik szintén extra száraz és érzékeny bőrrel rendelkeznek, mint én.


Az első és legfontosabb lépés, akár reggeli, akár esti arcápolásról beszélünk, a bőrünk megtisztítása. Én is, mint sokan mások, a micellás vízre esküszöm. Tökéletesen mossa le a sminket, miközben kíméletes az archoz és a szemkörnyékhez. Reggel, ébredés után, sminkelés előtt is át szoktam törölni az arcom. Az esti rutin pedig egyértelműen ezzel kezdődik. A micellás vizek közül már sokfélét kipróbáltam (olvashattok róluk ITT), az aktuális kedvencem jelen pillanatban a Vichy új micellás vize. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miért ez most az elsőszámú, olvassátok el a tesztünket ITT.



Az esti arcápolás főszereplője a Clinique 3 lépéses programja (1-es számú, száraz bőrre, erről is írtam már ITT). Ez a program egy arctisztító habból, egy arctonikból és egy hidratálókrémből áll. Miután micellás vízzel áttöröltem az arcom, a habos arctisztító tökéletesen eltávolítja a sminkmaradványokat. Ezt a szettet akkor kezdtem használni, amikor nagyon rossz állapotban volt a bőröm, húzódott, pirosodott, foltosodott. Ekkor az első néhány használatnál kicsit csípett a tonik, de ez utána elmúlt és azóta sem fordult elő. A Drammatically Different Moisturizing Lotion + számomra a hidratálók alfája és omegája, nem tudtak még olyan krémet a kezembe adni, ami ezt überelni tudta volna. Minimális mennyiség elég az arcomra, így sokáig tart. A teljes kiszerelés ezekből a termékekből elég drága, így én az utazószettet szoktam megvenni 5900 Ft-ért a Müllerben, ami simán kitart 2-3 hónapig. Ezt a programot csak az esti arcápolásnál használom.


A Clinique arctisztító habját mostanában kicserélem a La Roche-Posay habzó arctisztítójára (teszt ITT). Akkor is ezt használom, amikor csak gyorsan le kell mosni a sminkem, egy kis micellás víz, aztán ez és máris tiszta az arcom. A pumpás kiszerelés külön plusz pont, mindemellett nagyon puhává teszi az arcbőrt.


Arcradírozni nem kifejezetten szeretek, pont a pirosodás miatt, de néha muszáj, így hetente egyszer megteszem. Ebben is Clinique párti vagyok, ez az arcradír nem tartalmaz nagyon durva szemcséket, mégis hatékony. Akiknek kevésbé érzékeny a bőrük, azt mondják, hogy túl lightos, de nekem pont megfelelő. 


Ezt a csokis krémpakolást Enikővel egyszerre vettük a Müllerben (írt róla tesztet, ITT olvasható). Neki nagyon bevált, én nem igazán szerettem, megmondom őszintén. Pont akkoriban volt a feljebb említett "mindenbaja" a bőrömnek és nem láttam túl sok hasznát. Nemrég újra elővettem, hiszen a Clinique szépen rendbetette az arcom és most már ez is remek kiegészítő ápolásnak bizonyult. Nem túl drága, pár száz forintért kapható. Isteni finom csokis illata van és babapopsi simaságú lesz tőle az arcunk, reggel pedig szépen, kisimultan ébredünk.


Nappali krémnek a Clinique Moisture Surge hidratálóját használom (vagy a Drammatically Differentet, ha ahhoz van éppen kedvem). A képen nem látszik, mert az utolsókat rúgja és csak pár csepp van benne, de világos rózsaszín színe van. Ebből is nagyon kevés kell, így ebből is a kisméretű kiszerelést szoktam venni, mostanában 2900 Ft a Müllerben. Tökéletesen hidratál, nem szárad a bőröm az alapozó alatt (nekem ez a viszonyítási alap a krémeknél).


Nem maradhat ki ebből a bejegyzésből sem a Rossmannban kapható Lilibe vattakorong. A legjobb vattakorong mind közül, amióta először kipróbáltam, azóta nem vagyok hajlandó mást használni.


Ti hogy álltok a mindennapos bőrápolással? Ti is ennyi terméket használtok? Esetleg ezek közül próbáltatok már valamit?