2014. augusztus 28., csütörtök

Egyszerű menyasszonyi ruha több élete-ESKÜVŐ

Ez a ruha, de tovább kattintva jön a játék vele.
Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy milyen esküvői ruhában mondaná ki az igent, én most egy menyasszonyi ruhából hoztam ki többet. Vehetitek úgy, hogy öltöztetőset játszottam saját magammal. :)

 Ezzel a gyűjteménnyel inspirálni szeretném a leendő arákat, hogy akár az esküvői fényképezésnél merjenek játszani a ruhával, kiegészítőkkel és így többféle kombinációban készülhetnek a képek.

Ezt a menyasszonyi ruhát egy turkálóban vettem, és meglátjátok milyen gazdag lehetőségeket rejt magában, ha elengedjük a fantáziánkat. Menyasszonyoknak ajánlom, hogy az esküvő másnapján még házilag, vagy magán a fotózáson vigyenek kis bohémitást a képekbe. A kiegészítők otthon fellelhetőek voltak tehát nem is kell messzire menni pár mutatós dologért.

 A szalagavatós lányok figyelmébe is ajánlom ezt a cikket, hiszen ha keringőhöz kölcsönöztök ruhát, akkor egyszerű megoldással új életet és színt is lehelhettek bele kollektíve.

A fenti három képeken láthatjátok az  egyszerű szabású ruhát, ami klasszikus gyöngy ékszerekkel párosítva időtálló eleganciát sugároz. Egy muszlin sál szolgálhat övként, de akár stólaként is.

A továbbiakban pedig még millió lehetőség jön... :)
Először is egy Dániában vásárolt arany színű övvel dobtam fel az egészet kicsit szokatlan, de mégis nagyon elegáns. Nagyon különleges szerintem a műbőr és a tüll találkozása és egyben elég meglepő is. A hajam egy hajfánk segítségével nagy kontyba fésültem és köré egy hófehér muszlin anyagú stólát, vagy sálat kötöttem, ezzel imitálva a fátylat, de akár ez is betöltheti annak szerepét.



Az arany övhöz kiegészítőnek még egy színben harmonizáló kesztyűt választottam (amúgy nem kicsit nagy a kezemre, de ez volt itthon), de nyugodtan köszönhet vissza a cipőben is ez a szín, csak ne essünk túlzásba. Én pont a kevesebb több elve miatt maradtam a fehér cipellőnél, ami még anyukám retró darabja. Ez lenne a valami régi a menyasszonyon.


A muszlin sál ennél a résznél a derékra került és kiegészítő csupán a koszorú, ami nagyon szép, nőies és most hihetetlen felkapott.

Mint a képen is látható a virágkoszorút is feltehetjük többféleképpen, előre húzva, homlokra, vagy hátra csúsztatva. És, ha színes virágokból fonjuk, akkor ebbe csempészhetjük a valami kéket. A virágcsokorral pedig remekül harmonizálhat, vagy akár funkció váltás állhat be és lemondhatunk a virágcsokorról a fejdísz javára. :)








Még maradunk a koszorú vonalnál, itt egy szolidabb, de szintén színes darab pompázik a fejemen és még egy pillangóval is feldobtam. Leengedett hajon még inkább tavasztündéres lesz a hatás. Ezeknél a képeknél a ruhán elöl kurtítottunk egy kicsit. 















Tipp: A muszlin sál még nem tűnt el a képből köthetünk, előre vagy hátra is masnit vele, sőt ennek segítségével, a fentebbi képen láthatjuk, hogy rövidíthetünk a ruha szoknya részén is, feltűzéssel. :)



Új szabásvonal egyszerűen


Egy fehér csipke felsőt a ruhára véve teljesen megváltoztathatjuk a szabás vonalat optikailag. Nagyon bájos és játékos lehet ettől a vintage stílus idéző modern megoldástól. 



Fidres-fodros

Ha jól emeljük meg a szoknyát gyönyörű fodrokat kaphatunk az egyszerű A vonalú ruhából és szépen, ízlésesen megmutathatjuk a lábunkat.
Itt a hajamat margarétákkal diszítettem, amiket könnyen otthon is elkészíthetünk, hiszen csak művirág, ragasztó pisztoly (vagy mindent ragasztó ragasztó) és hullámcsat szükségeltetik.  











Még mindig nagy divat a két színű menyasszonyi ruha, nekem a bordóra esett a választásom, egy szép organza stólát kötöttem a derekam köré, ezzel hangsúlyozva ki azt. Ráadásul még fehérebbé teszi a ruha színét optikailag egy élénk szín. Megköthetjük hátul masnira is ezzel még bájosabbá téve a ruhát. Persze a konzervatívabbak halvány rózsaszínt és egyéb pasztell színekben is kivitelezhetik ezt az ötletet. 



Pillangókisasszony

Még az övnél maradva, miért is ne lehetne mintás, én egy pillangósat választottam, ami alap színében passzol a ruhához. Bátrabb menyasszonyok hajrá!





Rock'N'Roll menyasszony

Kifejezhetni a stílusát minden menyasszony a klasszikus fehérben is. Ruhám elöl megemeltem, így kicsit emlékeztet a Guns'N'Roses November Rain című számához készült klipben lévőhöz. Mivel még inkább rockosra akartam venni a figurát, így egy fekete szegecses bőrövet párosítottam hozzá és persze vad kiegészítőket. Még a cipővel is lehetett volna játszani, de úgy véltem inspirációnak ennyi is elég. :)


A csillogás királynője

Nem kell lemondanod kedvenc mini szoknyádról sem az esküvődön, a rövidített ruha alól kivillanva modern és extrém megjelenést ad. Én ezt a kicsit mattabb ezüst flitteres darabot húztam fel, ami annyira nem kelt drasztikus hatást és garantáltan senki nem mondta volna meg elsőre, hogy nem a ruha része. Egy outfitben szerepelt már a szoknya, ÍME.



Nagyon elvont

Vannak akik imádnak extrém ruhákba bújni, de az esküvőjükön mégis maradnának a fehérnél, viszont pár kép erejéig (vagy akár végig a menyegzőn) kis csavart rejtenének a dologba. Egy feltűnő kalap és egy nadrágtartó akár remek választás. Tipikus tűzoltó feleség lehet bárki ebben a szettben. :)

Nadrágtartó nélkül, ugyanilyen fehér kalapban, pedig ismét simán elegánssá és klasszikussá válik. :)







És innentől lehet gondolkodni, hogy mit vegyen fel a vőlegény. :)

Ruha: Háda 1700 Ft volt.
Kiegészítők: Lomos fiók, "padlás", szekrény mélye. 

Fotók pedig anyukámat dicsérik, ezzel bizonyítva, hogy házilag is lehet csodás képeket készíteni. :)

Cipőkről ebay lista itt.

Nektek melyik verzió tetszik a legjobban? Melyiket viselnétek? Milyen volt a ruhátok, ha már volt Nagy Nap? :) Milyen az álom esküvői ruhátok? És milyen esküvős posztokat látnátok még szívesen?