2014. szeptember 3., szerda

Tanácsok fiatal kori önmagamnak

Tudom, hogy még fölösleges nosztalgiáznom így 26 évesen és úgymond visszagondolni a hibáimra és a botlásaimra, ám mégis, ha lenne lehetőségem adnék pár tanácsot a tini Enikőnek. Képzeletbeli listát írok a 16 éves önmagamnak ezzel beismerve hibáimat és valamiféle képen egy életre magam mögött hagyom a múltam. És mutatok pár szégyenletes tini kori képet is magamról. :)





1. Mosd le azt a fránya sminket esténként! Tök mindegy milyen kimerült és illuminált vagy vedd a fáradtságot és sikáld le az arcodról a kiló alapozót és szemfestéket.
















2. Nem kell feltétlen neked a legjobban kisminkelve lenni, néha hagyhatod, hogy lássák az igazi arcod, maszkban járni picit unalmas vagy.


















3.Oké, hogy feltűnő vagy és exhibicionista, de a piros a zölddel és a sárgával már túlontúl konformista punk. (Ez 16-18 éves önmagamra volt jellemző, de szerencsére átlag ruhatáram is volt.)



4. Ne fuss pasik után, akarom mondani fuss előlük intenzívebben. Nem kell oda menni, ahol ő bulizik várd meg, hogy a pasi keresse fel a szórakozóhelyedet. (Igen én is követtem el ilyen hibát hamvas koromban, de minek? Utólag vicces a pasi személye is és a viselkedésem :D )
















5. Egy táska nem táska, ne hord ugyanazt amíg szét nem esik, legyen azért néhány szép darabod, nem pénzpocséklás.

6. A gimiben a nyelvet érdemes csak tanulni, a kémia és a fizika igazából elég haszontalannak bizonyult és a geometria is felesleges.

7. Lehet nem diplomával kéne kezdened a tanulmányaid, mert elhelyezkedni nem igazán fogsz tudni vele, sajnos a szakmával többre mennél. (bocsi a mai Magyarországon sajnos ez a helyzet)


8. A csipsz és a kóla, valamint a Kinder Buenno nem az alaptáplálék része, jó lenne, ha nem ezen élnél és így megúsznál egy kínkeserves diétát.


9. Soha ne helyezd magad egy párkapcsolatban második helyre és sose légy olyannal, akinek nem te vagy a legfontosabb.



10. Ne dobd ki a mókusszőr smink ecseteidet, mert szerinted haszontalanok, az idősebb önmagad gyászolni fogja őket.


11. A szemöldököd ne tépkedd ész nélkül, mert a hajszálvékony senkinek sem áll jól, hát még az amorf formák.













Ti mit tanácsolnátok a fiatal éneteknek?