2014. október 23., csütörtök

Mexikói koponya smink- Mexicói halottak napja

Egy letisztultabb mexikói koponyás sminket szerettem volna elkészíteni, amihez nem kell fehér alap, (ez csak egy inspiráció, de a későbbiekben az autentikus verziót is el szeretném készíteni). A végére nagyon nőiesre sikerült és hihetetlen egyszerű elkészíteni. 

Dia de los Muertos, vagyis a mexikóiak koponya ünnepe, ami teljesen más, mint a Halloween, vagy a nálunk szokásos halottak napja.

Szerintük a halál az élet része, így nem borús hangulatban töltik Latin-Amerikában ezt az ünnepet, hanem gyakorlatilag hangos, boldog utcabálok zajlanak. 

























Október 31-től egészen November 2-ig tart ez a fiesta, aminek középpontjában a halott kultusz áll. Utcabálok során jelmezekben ünnepelnek, sok cukorka fogy és mindent virágok díszítenek.

Nekem ez a fajta felfogás sokkal jobban tetszik, boldogan emlékezve szeretteinkre.
Hitük szerint ezen az éjszakán visszatérnek a holtak, így otthonossá kell varázsolni a temetőket ebben az időszakban, így november elsején és másodikán kedvenc ételeikkel kínálhatják itt az elhunytakat.

A halottak napja, így válik az élők ünnepévé. :)



 A hagyomány szerint elsején a gyerekek, míg másodikán a felnőttek lelke tér vissza. Ilyenkor megosztják velük az ételt és italt, elhozzák kedvenc tárgyaikat a sírokra állított oltárakhoz. Az oltárt három részre osztják, az alsóra ételek kerülnek és füstölők, középre gyümölcs, krizantém, kenyér és alkoholos italok kerülnek, míg legfelülre fényképeket tesznek.














A "csontvázhölgy" Catrina az egyik jellegzetes jelképe az ünnepnek. Sok ábrázolása van ennek a hölgynek, általában mosolygós, kacér. Kettős identitása az élet örömére emlékezteti az élőket, ünnepre hív. 

2003 óta az Unesco Emberiség szellemi örökségei közé felvette ezt az ünnepet. 









 Most viszont leírom, hogy készül ez a smink, ami tökéletes Halloween buliba.

Először is tökéletes alapozás elengedhetetlen (nekem ez nem jött össze teljesen, mert kapkodok mindig... :S), én még egy vékony púderréteget is felvittem, hogy fixáljam. Egy kis mélyítés sem árt az arccsont alatt.


















A szemsminknél tussal kihúztam a szemem, majd fekete szemhéjpúderrel fixáltam a vonalakat. Szintén fekete púderrel füstös cicás szemeket festettem. A belső szemzugot fehér ceruzával rajzoltam körbe. Egy kis pink szemhéjpúderrel kötöttem össze a füstös részt és a fehér ceruzát, jól összedolgozva a színeket, így inkább csak érezni, mint látni lehet a színt. A szem utolsó lépése a szempillaspirál, amiből 3 réteget vittem fel.









A szemöldököt is megerősítettem szemöldök ceruzával. Ezután jöhet a szem körüli kör, amiben nagy segítség a szemöldök. A szemöldökünk felső vonalánál körberajzolva haladunk le az orrnyereg oldalán és a szemünk természetes karikájánál kanyarodunk, így könnyű szimmetrikusan festeni.
A körön többször átmentem a fehér ceruzával, így apránként vastagítva és véglegesítve. ezután szirmokat rajzoltam a kör köré. 

A homlokomra pedig egy egyszerű lefelé néző háromszöget vittem fel középre, ezt osztottam aztán ketté és még azokat a részeket is ketté. Ezután csak össze kell kötni félkörívben a vonalakat és kész is a pókháló.

Az orrnál, az orrom hegyét négyszögletben fehérre festettem, majd a homlok felé két egyenes vonalat húztam. 
A számat pink rúzzsal festetem ki és fekete szemceruzával kicsit kontúroztam és fordított fényfoltot rajzoltam rá. Itt már csak játszottam, hiszen legtöbbször egy összevarrt sebhely szerűséget szoktak alkotni, de én ennél csajosabbat szerettem volna.

Mostanában ez a szám és klipp naponta csendül fel nálam. :)



Smink: 
Alapozó: Vichy
Púder: Max Factor
Szemöldök: Sleek
Szemhéjtus: MAC
Szempillaspirál: Lancome
Fehér ceruza: Essence
Fekete ceruza: Maybelline Drama
Bronzer: H&M
Rúzs: Astor
Szemhéjpúder fekete és pink: Astor


Virágok: KIK
 Hogy tetszett? Minek öltöztök Halloweenkor?