2014. november 8., szombat

Ősz kalapban-OUTFIT

Az egyik legsikkesebb kiegészítő szerintem a kalap. Eleganciát és nőiességet ad minden szettnek egy nagyobb karimájú darab és ilyenkor ősszel bátran viselhetjük kabáttal, dzsekivel, vagy egy kardigánnal. 



Ahogy idősödöm egyre inkább vonzódom a kötött darabokhoz. Nemrég pedig elkezdtem kísérletezni a hosszabb kardigánok viselésével. Sok helyen hallhatjuk, hogy a hosszú kabátok, pulóverek nem állnak jól az alacsony nőknek, szerintem ezekkel a képekkel ezt megcáfolom, mivel 160 centis létem nem is rossz az összhatás. 

Ősszel a föld színek mellett a szürke és a fekete is nagy sláger. Imádom, ha több árnyalatból kötött darabot viselhetek, ez a fajta káoszos harmónia, a színekkel való játék tökéletesen feldobja a kardigánt. A rojtok is nagyon jópofa hangulatot adnak az összhatásnak. Kicsit poncho szerű ez a ruhadarab, ami a szezon must have darabja.

Szerencsénk van eddig az ősszel, hiszen nem nagyon kínzott még minket a hideg. Remélem így is marad és még sokáig elég lesz csak egy pulcsi.




Ebben az esetben egy hosszú ujjú egyszínű fekete felsőt vettem fel a kardigánom alá. Nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos, hogy meglegyenek a megfelelő számú basic darabok, amikhez lehet társítani hangsúlyos kiegészítőket és ruhákat. Fekete felsőkből pedig sosem elég.
A kardigán másik különlegessége a harang szabású ujj rész, amit én vissza hajtottam, szerintem így még ősziesebb a hatás. Nem tudom megmagyarázni, de nekem az ősz a kötött anyagok rétegezése. 
Egy fekete kalap minden nő ruhatárát feldobja, így érdemes beruházni egyre. Én egy olcsóbb verziót kerestem, hiszen több színben is szeretném beszerezni és vagyonokat nem akarok rájuk költeni. Ebayről rendeltem végül és tökéletesnek bizonyult. Tavaszra a kalap gyűjteményem ebből a fazonból két színnel gazdagodik ez biztos. :)


















A nyakláncot a Geminitől rendeltem, csodálatos szürke kristályokból áll, ami elég hangsúlyos, de nem rabolja el a figyelmet a ruhadarabokról.

Sokszor a sminkemet a ruhához igazítom, most sem volt ez másképp. A szemsminknél a szürke és a fekete köszön vissza egy kis farmerkékkel. Nektek is ajánlom ezt a fajta módszert. :)


Oly annyira nincs még igazi ősz, hogy virágzott a házunk előtt a rózsa, így persze szednem kellett belőle. Nem tudom elégszer megköszönni a természetnek ezt az enyhe időt, utálok fázni ugyanis. 







Néha gondosan megtervezek egy-egy szettet, ez egy ilyen alkalom. A körömlakk nagyon jól megy a Gucci replika táska zöldjéhez. Ezt a táskát nem a márka másolat mivoltából választottam, hanem mert hatalmas, pakolható, a mindennapokban a legcélszerűbb számomra. 
A cipő egy vastag sarkú bokacsizma, ami nagyon kényelmes, még nekem is, aki a laposat kultiválom. 














Felső: New Yorker
Farmer: New Yorker
Kardigán: Háda
Cipő: Deichmann
Kalap: Ebay
Nyaklánc: Gemini
Táska: Gucci (Replika)



Hogy tetszett a szett? Ti is szoktatok kalapot hordani?