2014. november 28., péntek

SZÍVMELENGETŐ-Kedvenc alkoholmentes téli forró italok

A hideg évszakokban mérhetetlen mennyiségű kávét, forrócsokit és teát fogyasztok el. El se tudnám képzelni a bekuckózós estéket egy-egy bögre gőzölgő ital nélkül, ami a lelkem is melegíti. Az én-időmet minden esetben ezekkel a forró italokkal töltöm.























Mivel fázós vagyok, így a belső melegítés nagyon fontos számomra. Ezekben az évszakokban nincs gond a folyadékbevitelemmel, hiszen szinte folyamatosan bögrével a kezemben közlekedek (termosszal). :) Most megmutatom a kedvenc "folyékony radiátoraimat".:)


Minden reggel kávé


Nincs olyan reggelem, amikor egy csésze hosszú kávét nem fogyasszak el. Nem is a koffein függésem miatt iszom, hanem mert összekötődött a kesernyés íze a kis én-idővel amit magammal töltök a hajnali órákban. Még mielőtt felkelne a világ én a kis kávémmal az ágyba egy könyvel, vagy csak a laptopommal ébredezek. Szükségesnek érzem, hogy minden nap magammal töltsek egy kis időt, amikor felkészülök a teendőimre, a lelkem begyújtom.

Mivel nem szeretek csörögni hajnali időpontban a konyhába, így az instant kávé lett a nagy barátom. Mikró, 1 perc és kész is a forró nedű. 

A nyereményjáték keretében most megnyerhetitek ezt a Müller Péter könyvet is, KATT IDE ÉRTE! :)




Szárnyas bögre: KIK
Ha kemény napra készülök csakis az úgynevezett golyóálló, csodakávét iszom, lehet vitatkozni rajta, hogy működik-e de nekem bevált. Nem fáradok el a nap végére se, sokkal könnyebben veszem az akadályokat, jobb a problémamegoldásom.

















Capuccino

Imádom a cappuccinót is természetesen, amit néha esténként, vagy a lusta napokon fogyasztok. Régebben nagyon szigorú diétát tartottam, persze meg is volt az eredménye, de a hideg beálltával megengedem magamnak néha a habos finomságokat, csokit és édességeket is, persze mértékkel. :)















Azt sem érzem mindegynek, hogy milyen bögrében fogyasztom el kedvenceimet. Fel tudja dobni a napomat egy-egy vicces, vagy szép pohár és csésze. Karácsony közeledtével minden évben beszerzek a szezonnal megfelelő darabot. Ennek a mániának köszönhetően nincs két egyforma bögre a szekrényünkben. :)




Forró kakaó


Rózsaszín pohár: IKEA
Kakaóból nálam is  a nyuszis viszi a pálmát, bár én elég keveset teszek a tejbe, hogy ne legyen túl édes. Nemrég kipróbáltam a pillecukros dekorálását és rá kellett döbbennem, hogy a megolvad cukorka valami isteni. Szóval ennek nem csak a szépítés a funkciója, hanem ad egyfajta plusz boldogságot az ember lányának. Ilyenkor ne számoljuk a kalóriákat, mert az mindent elront! 












Nutellás fahéjas csoki

A csokit tejbe olvasztom és általában ebbe már külön cukrot nem is teszek. Előfordul, hogy rossz napom van, de kinek nincs ilyen. Ezen esetekben kedvenc női magaznijaimhoz nyúlok és a forró csokit még jobban feltuningolom, fahéjjal és Nutellával. Az összes érzékszervemet szeretem megbirizgálni és mivel a sötétség a tél velejárója (én utálom), így szinte mindig gyújtok gyertyát. A füstölők, párologtatók is nagy kedvencek, hiszen ezek intenzív illata betölti az egész lakást és békét teremt a lelkemben.








Ha gyümölcstea, akkor Pickwick.


Végig kóstoltam már a nagyáruházak tea kínálatát, de mindig visszatérek a Pickwickhez. Szeretem a gyümölcsös íz mögött lapuló fekete tea kesernyés mellékzöngéjét. Nem egy új íz pedig elvarázsol, amivel évről-évre előrukkol. Egy fajtát viszont égen földön nem találok az a karamelles körtés kiadása, pedig messze az volt a kedvencem.



Teadoboz: KIK

Örök kedvencem a menta tea

Gyerekkoromban nagyon sok mentateát ittam, amikor Tiszadobon nyaraltam dédinél. A mai napig minden bögre mentás ital ezt a hangulatot, azt a szeret teli légkört idézi bennem.

Sokszor szárítok magam is mentát télre, idén ez valahogy kimaradt, így a bolti verziókra szorulok. Általában nem olcsó ez a tea sem, kivéve a Tesco-ban található, képen látható tea, ami 140 Ft csupán. Aki ugyanolyan mentetea függő annak ajánlom ezt a verziót. :)





Gyógytea keverék

Felfázós voltam évekig, így sok gyógyteát ittam akkoriban. Eleinte nem nyűgöztek le, de ahogy idősödöm egyre gyakrabban nyúlok értük, hiszen annyi problémára jók, emellett léteznek igen finom keverékek is. Ezt az adagot anyukám barátnője készítette az általa gyűjtött növényekből. Eszméletlen finom, ebből fakadóan spórolósan fogyasztom, előre félek, hogy elfogy. :) Cickafarkfű, menta, ibolya, csalán, kamilla található többek közt benne. :)





Nekem ez a Hollandiából hozott instatnt kávé és capuccino a kedvencem
Mit szeretek ezekből legjobban? Nem tudnék prioritási sorrendet felállítani, mivel hangulat függő, hogy az ember mire vágyik. Ebben a pillanatban amúgy forralt bort iszogatok, így erről is lesz szó más bejegyzésben. :)


Nektek milyen forró ital a kedvencetek télen? Mely márkákat preferáljátok?