2014. december 14., vasárnap

A tökéletes micellás víz?-Bioderma TESZT


Hónapok óta furdalja az oldalamat a kiváncsiság, hogy tényleg olyan jó-e a Bioderma ikonikus micellás vize, vagy csak 'hájpolás' eredménye. Végül a Dermaonline.hu webshopnak köszönhetően szert tettem egy 100 ml-s adagra, hogy a saját szememmel lássam, akarom mondani a saját bőrömön érezzem. :)









Amióta megjelentek a micellás vizek azóta nekem az arctisztítás igazi szertartássá vált. Addig a lusta lány voltam, aki sminkben aludt, mivel gyűlöltem a sikálást, a sminklemosókkal bajlódást és az rendszeresen irritálta szemet is. Mióta beköszöntött ez az új hajnal, azóta keresem kutatom a tökéleteset, de eddig a legendára nem volt szívem ennyi pénzt kiadni, hiszen nem olcsó.





Amit a márka ígér:


Nyugtató hatású arclemosó. Illatanyag-mentes.
Tökéletesen eltávolítja a make-up-ot az arcról és a szem környékéről.
Kíválló toleranciát biztosít.
Nyugtaja az irritált bőrt, és minimálisra csökkenti a kivörösödést.
Azonnali frissesség érzetet nyújt.
Alkohol-mentes. Nem tartalmaz phenoxyethanolt.
Egy élvonalbeli újítás során a BIODERMA megalkotta a micella-oldatot. 


Különösen érzékeny, száraz-normál bőrre lett kikísérletezve a Sensibio H2O micella-oldatot, amely gyengéden tisztítja bőrét és a szem környékét. Eltávolítja a vízálló make-up-ot.
A micellák hatékonyan magukba olvasztják a szennyeződéseket, mialatt fenntartják a bőr egyensúlyát (szappan-mentes, fiziológiai pH).
A nyugtató és pórustisztító aktív összetevők megakadályozzák az irritációt a tisztítás során.
A Sensibio H2O kíváló bőr- és szemkörnyéki arclemosó (szemészeti felügyelet alatt tesztelt).
A Sensibio H2O ultra-gyengéd tisztító összetétel.


Felhasználási javaslat:
Itasson át egy vattakorongot Sensibio H2O-val és tisztítsa meg az arcot és a szem környékét és/ vagy távolítsa el a make-up-ot. Addig ismételje az alkalmazást, amíg a vattakorong tiszta nem marad.
A Sensibio H2O nem igényel dörzsölést, de fontos, hogy megszárítsuk a bőrt. Gyengéden törölje meg bőrét egy pamut törölközővel.
Használja a Sensibio H2O-t naponta, reggel és este

Tulajdonságok:
Illatanyag-mentes formula.
Alkohol-mentes. Nem tartalmaz phenoxyethanolt.


TESZT



Az flakonja átlátszó és cuki rózsaszín a kupakja, amit ugye már a Garnier jól lekoppintott. :) Ez a 100 ml-s flakon tökéletes az utazós neszesszerbe, tehát egy praktikus kiszerelés, pici kézreálló gömböc. :)

Az adagolója tökéletes, elegendő folyik a vattakorongra, de nem történik kiömlős baleset.  Nálam ez fontos szempont, hiszen reggel is áttörlöm vele az arcom és félkómásan néha elefánt vagyok a porcelánboltba, dűtök-borítok. Maximális kontrollom van felette, annyi kerül a vattára, amennyit tervezek.

Illata az nincs szerencsére, én jobban preferálom az illatanyag mentes dolgokat, ez a micellás oldat tényleg tiszta víz hatását kelti.





Tökéletesen eltávolítja a sminket, két-három vattakorongnyi mennyiséggel minden (még a vízálló spirált is) maszkom eltünteti és csak a "mocskos" vatta marad. :) Másnap reggel szempillaspirál morzsákat és szemfesték maradékokat sem láttam, pedig ez a többi micellás víznél előfordul.

Ami még feltűnő, hogy semmi maszatolást nem hagy a szemsminknél, tényleg magába zárja a festéket a víz.


Nem irritálja a bőrt és a szemet egyáltalán, talán ez az egyik alappillére az ilyen lemosóknak. Amit észrevettem, hogy a fűtés szezonban kiszáradt, irritált bőrömet maximálisan megnyugtatja.



A legjobb viszont az érzés, amit az arcon hagy, babapopsi puhaságú lesz tőle a bőröm. Még Botondnak is feltűnt. Semmi ragacsos érzés, ami a Garniernél is jelen van. Sokkal selymesebb a bőröm, mint a La Roche-Posay micellás vize után. (Készítsek olyan bejegyzést, amiben rangsorba állítom a micellás vizeket?) :)
Míg a többi micellás víz után gyakran lemostam csapvízzel az arcom, ezután semmi ilyen késztetésem nincs.






Tényleg ez a legjobb micelláris arctisztító, amit valaha próbáltam. Biztos, hogy amint akciós lesz beszerzem nagy kiszerelésben is. Ez a minimum, amit megadhatunk a bőrünknek. 
Ezután a tapasztalat után pedig bátran állíthatom, hogy ár/érték arányban is megéri, mert fantasztikusan tisztít és emellett az én érzékeny bőrömet szuperül nyugtatja. A plusz hidratált érzés, pedig levett a lábamról. :) 














A Dermaonline.hu oldalról innen tudjátok megrendelni: 
100 ml 2750 Ft körül
250 ml 3844 Ft körül
500 ml 5810 Ft körül

Micellás vizekről még olvashattok ITT egy nagy összehasonlítást. Utólag teszteltem még a La Roche-Posay micellás vízét, erről ITT olvashattok és a Vichy micellását is, amit pedig ITT találtok meg.