2014. december 30., kedd

Az év színe a Marsala bordó

A Pantone Társaság minden évben kiválaszt egy színt a következő év trendszínéül. A 2014-es évben a visszafogott, nőies orchidea lila volt ez az árnyalat, így én kifejezetten vártam egy erősebb, karakánabb, férfiasabb színárnyalatot. Nem kellett csalódnom, a pasztell palettát mellőzve egy vörösborra emlékeztető, barnás bordó árnyalat lett a befutó uniszex szín, a Marsala bordó.




„A Marsala gazdagítja az elménket, a testünket és a lelkünket, bizalmat és stabilitást ad. Finoman csábító árnyalat, mely melegével átölel.”















Lentebb egy pár fotót választottam, amik jól illusztrálják, hogy ez a szín milyen gazdag és évszaktól független. Könnyedén el tudok képzelni ilyen árnyalatú bőrnadrágot, körömlakkot, de akár bikinit is. Mutatós a lakberendezésben, de mégsem nyomja el a környezetében lévő színeket, inkább kiemeli azt. Ahogy egyre inkább ízlelgette, az lett a benyomásom, hogy a marsala bordó az új fekete. Míg az orchidea lila távol esett a komfortzónámtól és az ízlésemtől, ez a színárnyalat teljesen én lehetek, így feltétlenül be fogok szerezni pár ilyen kiegészítőt, ruhát.















Hogy tetszik nektek a Marsala bordó? Ti milyen színt választottatok volna 2015-re?