2014. december 15., hétfő

"Én-időm" a nagy hajtás előtt+ ME TIME TAG VIDEÓ

Egy kicsit személyesebb posztot hoztam Nektek, amiben leírom egy lazítós napom történetét és remélem ezzel tippeket is adok, hogy maximálisan ki tudjatok Ti is kapcsolni.

Én nagyon igénylem a saját magamra fordított időt, a "magány" a szó legnemesebb értelmében, így amilyen gyakran csak van lehetőségem beiktatok egy ilyet, általában hétvégéken. Azt szokták mondani, aki nincs eleget önmagával az megbetegszik és ezzel rákényszerül, hogy törődjön kicsit a lelkével is. Mivel megfáztam elég rendesen és egy ideje nem voltam magamban, egyedül, így nagyon is időszerű volt ez a nap, önmagamért. :)

(Régebben írtam az ÉN-IDŐRŐL, amit ITT találtok.)







Reggel, miután Botond elment dolgozni és megkaptam a búcsúcsókot, amitől Hófehérke és Csipkerózsika életre kelt, én mély álomba merültem. Kivételesen fél 9-ig sikerült aludnom, ami már évek óta nem igazán történt meg. Mint minden nap, most is első utam a mikróhoz vezetett, de az instant kávé helyett egy nagy bögre gyógyteát készítettem. Míg az ágyban kortyolgattam, nyakig betakarózva, szépen áttöröltem a bőröm a Bioderma micellás vizével, hogy eltávolítsam az esti arcápolási rutinom szereplőinek nyomait és felfrissítsem a bőröm. Ezt a "mosakodást" nem szoktam soha kihagyni, hiszen tiszta üde bőrre érdemes sminkelni csak. Bár sminkről lusta napon szó se lehet természetesen. :)





Mivel ez tényleg egy lazítós nap és szerencsére rend volt körülöttem (ilyen is ezer évente van egyszer, hogy nem kell órákig Hamupipőkét játszanom), így megcéloztam a fürdőszobát a legfrissebb újságokkal és egy nagy habfürdőt varázsoltam a kedvenc Ziaja kakaóvajas tusfürdőjéből.
Ziaja kakaóvajas tusfürdő és testradír
















Hogy eltávolítsam az elhalt hámrétegeket, ezért a kakaóvajas testradírjához nyúltam a Ziajának, bizony ám, imádom. :)





Hajkorona kényeztetése:

Ritka amikor fürdés közben mosom meg a hajam, de most így esett jól. Általában a kád felé görnyedve zavarom le a hajmosást pár perc alatt a rohanós napokon. A Vichy samponját használom mostanság, bár aggódva pillantok a flakonra, mivel lassanként kezd kiürülni és az ára miatt még dilemma, hogy újra vásárolom-e.

Ezután egy nemrég beszerzett óriási tégelyes, Kallos hajkrémet vittem fel a proteines verzióból és hagytam hatni 10 percig. Az illata mennyei, vanilliás pudingra emlékeztet, de annyira megtévesztő, hogy a két öcsém azt hitte az, amikor megszagoltattam velük. :) Erről mindenképp lesz teszt, de csak pár hónap múlva, szóval türelem. :)



A törölköző száraz, gubancos hajamra az Elseve hajolajából tettem, nagyjából 2-3 pumpányit és így könnyebb a fésülködés is, de erről a termékről már olvashattok ITT így nem szándékozok untatni vele senkit.

Amióta beszereztem a Tangle Teezer angyalkámat nincs fésülködés, aminél ne áldanám annak a nevét, aki kitalálta, mert csodálatos, nem húzza a hajam és szinte nincs letört hajvégem, pedig régen hullott mint a hó.  (Amúgy a White Hair-től rendeltem. ) Szerintem tökéletes karácsonyi ajándék is lehet minden hosszú hajú leánynak és pasinak. :)

Legújabb szerelmem pedig a Tony&Guy hajgöndörítő spray, amit Botond Mikulása hozott, ezt a Wella hajgöndörítő habjával együtt kombinálom, így csodás oroszlánsörényt tudok varázsolni magamnak. :) Ezután gyors hajszárítás és kész is voltam, mintha újjá születtem volna.


Arcápolás a kényeztető napon:

Szeretem az otthoni Welnesst, így ilyenkorra tartogatom a komolyabb arctisztítást és a pakolásokat. Mostanában a Vichy habzó arctisztítójával ismerkedek, amit egy ebayről rendelt elektromos arctisztítóval vittem most fel a bőrömre, hogy minden elhalt hámrétegtől megszabadítsam és felkészítsem a további hatóanyagok befogadására. Nagyon fontos, hogy mindig tiszta bőrre vigyük fel a pakolásokat és az arckrémeket, hiszen így szívódnak fel a legjobban és táplálják a bőrünket.

Egyéb otthoni szépségápolási tippemről ITT olvashattok.

A Cattier rózsaszín agyagos arcmaszkjára, arcpakolására voltam a legkíváncsibb, így ezt próbáltam ki. Mielőtt azonban felvittem átfújtam a bőrömet a La Roche-Posay termál vizével, hiszen minden maszk előtt érdemes kicsit bevizezni a bőrt, hogy még hidratáltabb legyen ezután az arcunk. Ha pedig vízről van szó a termál vizekre tényleg érdemes költeni, mert szuperül hidratálják a bőrt és a bennük található ásványi anyagok még szebbé és élettel telivé varázsolják azt.




Fenti képen még nedvesen, szinte bőr színe van, majd fehérre szárad 10 perc alatt



Következő lépés pedig, hogy felkentem a tényleg rózsaszínes, bőrszínű alapozóra emlékeztető agyagot az arcomra nem túl vastagon. Tényleg tiszta wellness érzést adott, főleg az illata emlékeztetett a tavalyi téli kikapcsolódásunkra.


Elmondhatatlanul puha lett a maszk után a bőröm (babapopsi jeee:)), de ez is megér egy külön tesztet, szóval lesz nemsokára. :)




Most egy újfajta arcápolási rutint próbálok ki (pár napja még csak) a BioAngelica márkától, ami öt lépésből áll, már pár napja alkalmazom, így a mai nap se akartam kihagyni, ennek a kiegészítése, amúgy a Cattier arcmaszk. :)

Az esti rutin rózsavízből, fehér agyagból és mogyoróolajból áll, de mindenképp egy hosszú tesztet fogok szentelni ennek is, ha már kiforrott véleményem lesz róla. :)







A szempilla és szemöldök növesztés

Már hetek óta használom a saját keverésű szempillaszérumot, ami reményeim szerint szebbé varázsolja a pilláimat és sűrűbbé a szemöldököm. Jelentem nagyon jól működik, így íme a recept:

-1/3 ricinusolaj
-2/3 kókuszolaj
-pár csepp argánolaj
-kis tégely, amibe kikeverjük, tényleg kicsi legyen, mert kevés kell csak belőle

 Esténként szoktam lefekvés előtt alkalmazni, azért is jó, mert a maradék szempillaspirált tökéletesen eltávolítja. Felvitelhez egy régi szempillaspirál spirálja, vagy kozmetikai pálcika is megfelel, de akár vattakorong is. Elég vékony rétegbe felvinni. :) A töredezett, megviselt szálakat regenerálja és a ricinus olajnak köszönhetően sűrűbben fognak nőni a szálak és jóval gyorsabban. :) A lazítós napokon reggel már felviszem a boszorkányos pillageneráló bájitalt. :) Nem irritálja a szemet. :)

Köröm erősítés, szépítés

Mivel minden nap lakk fedi a körmöm, időnként, ha itthon vagyok hagyom levegőzni. Előző este már eltávolítottam a lakkot és a kezem kókuszolajjal kentem be, a körömágybőrre pedig külön figyeltem, visszanyomkodtam (ne vagdossátok, mert tapasztalatom szerint jobban ránő a körömre, csak toljátok vissza a körmötökkel) és jól beolajoztam. :) A pihenős napon pedig, egy körömerősítő lakkot vittem fel rá, hogy ezzel is boldogabbá tegyem és ismét egy kis kókuszolajjal ápoltam a kezem. A kéz kenegetése azért is lényeges, mert ezen a területen látszik meg először a kor (foltok, ráncok), így fontos már fiatal korban is hidratálni. Természetesen a kifejezetten kézre való krémek is csodásak, de a kókusz zsírt is érdemes kipróbálni.



A "kuckóm"


Amúgy Botond Mikulása hozta ezeket a csokikat
Miután szépült a külsőm egy kis belső méregtelenítést is végeztem, egy jó nagy pohár almaecetes víz személyében (ITT olvashattok róla), aminek fogyasztását az utóbbi időben hanyagoltam, így fel is szaladt rám pár kiló, no de mától már küzdök ellene.

Könnyű zöldséges ebédet ettem és újságolvasás közben egy kis étcsokit is eszegettem, imádom a ChocoMe-t. :) Az étcsokit azért is ajánlom, mert beilleszthető bármilyen fogyókúrába, hiszen nem nagyon hizlal, emellett az étvágyat is elveszi, pár kocka étkezés előtt.










A délutánt egy kis főzéssel töltöttem, amit imádok, teljesen kikapcsol ez a kreatív alkotási folyamat (mindig variálok a recepttel). 
Alig várom a karácsony előtti hetet, amikor végre lesz időm süteményeket sütni. Most fácánpörköltet készítettem Botond nagy örömére és az enyémre, mert ez nem túl pepecselős, de finom. :)

Mivel én diétázok, így csak a húst ettem vacsorára, ilyenkor a tészta nagy ellenségem a hatalmas szénhidrát tartalmával, pedig milyen finom is az.






A napokban újra felfedeztem az Americai Horror Storyt (szerencsére mindent képes vagyok sokszor megnézni, mert elfelejtem a sztoriját), ami szuperül kikapcsol, a maga rémes, ámde izgalmas történéseivel. Mindig is imádtam a vérengzést (ez van), valahogy ilyenkor rádöbbenek, hogy nem is olyan rossz az életem és a helyzetem. :)




Este a szobám


Ennyi bűnözés a diétába is belefér

Estét pedig egy bögre forrócsokival, "Mézivel", az arcápolási rutin fent említett részével és az Elfújta a szél olvasásával töltöttem. (Kedvenc könyveim) Mondhatom ez egy tökéletes nap volt, megfelelő feltöltődés számomra a kemény Zh-kal teli hét előtt. 

Pihenjetek egyet Ti is!  <3
Apropó, ti mivel töltitek az Én-Időtöket?