2014. december 5., péntek

Feliratos bögre ajándékba-DIY

 Közeledik a Karácsony és manapság nagyon népszerűek a kézzel készített ajándékok. Én idén bögréket fogok adni a szeretteimnek az nagyobb ajándékaik mellé. Botondnak pedig már mikulásra elkészítettem egy vicces névre szóló bögrét.  Nagyon szeretek barkácsolni és a ajándékokat saját kezüleg készíteni. Már egy éve vadászom a  porcelán filcet, hogy készíthessek egyedi bögréket. A Skálában még tavaly ősszel megvásároltam pár fehér bögrét, amik azóta a fiókban várakoztak az átalakulásra. 
Végül a művészellátóban megrendelte nekem egy nagyon kedves eladó a filcet feketében. Mivel szuperül funkcionál, így több színben is be fogom szerezni. 

Botondnak egy névre szóló bögrét készítettem első nekifutásra és kapott egy bajuszt is. Ennek egyszerű az oka, nemrég leborotválta a szakállát és meghagyta a bajuszát. Neki tetszik, nekem nem annyira, így remélem, hogy inkább csak a bögrének marad meg a bajsza. :) Mindenesetre szerintem szépen megörökíti a bajuszos korszakát ez az ajándék. :)
Mint látjátok sablont rajzoltam körbe, így kaptam a szimmetrikus bajusz formát. A sablont pedig kinyomtathatjátok, majd ollóval körbe vághatjátok. Én ennél is egyszerűbb módszert választottam, rákerestem egy mintára az interneten, a képet a képernyőn megfelelő méretűre beállítottam, a fénymásolópapírra a képernyőhöz nyomtam és jól átlátszó mintát átrajzoltam. Ezután csak ki kellett vágnom. Pofonegyszerű megoldás. :)
 A kész bögréket ki kell még sütni a sütőben, én magas hőfokon 45 percig sütöttem. Nem kell előmelegíteni a sütőt.

A következő körben még pár vicces feliratú bögrét is szeretnék készíteni, de azt már színessel. :)

Filc ára kb. 1000 Ft :)


Tavaly süthető gyurma evőeszközt készítettem Neki, amit ITT TALÁLTOK. :) Névre szóló Mikulás zokni DIY POSZT ITT.
Hogy tetszik? Használtatok már porcelán filcet, vagy festéket? :) Milyen mintát, vagy szöveget tennétek a bögrétekre?
11 megjegyzés :

 1. Szia! ^^ Nagyon tetszik az ötlet, és szeretnék is ilyet csinálni :3
  Az érdekelne, hogy milyen hőfokon kell kisütni a bögréket? :3 És ez ezután már lemoshatatlan? ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik az ötlet. :) Teljesen beleég a bögrébe a festék és elvileg nem fog semennyire kopni. Nos amikor megsült, akkor pár zsírpetty valahogy rákerült, így nekimentem hideg zsíroldóval és az nem szedte le, így elég komoly próbán átesve azt kell mondjam bombabiztosnak tűnik. :) Én közepes hőfokon sütöttem pontos fokot nem tudok mondani. :) Odaégni nem tud szerencsére. :)

   Törlés
 2. Imádok mindent ami úgy kreatív,hogy utána lehet is használni! Nagyon jók lettek a bögrék és a kis bajszos történet pedig aranyos! :)
  Valamikor biztosan próbálkozok majd én is ezzel! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Maradandót mindig szeretek adni és annak nélkülöznie kell a karácsonyi giccset, hogy egész évben használhassa az illető. :) Pofon egyszerű ez a fajta csináld magad ajándék, kb elronthatatlan. :)

   Törlés
 3. Nagyon tetszik ez a bögre, már úgyis járt ez az eszemben, hogy barátomnak nem ártana egyet beújítani, lehet beszerzek ilyen bögrét meg a filcet :) Már csak kéne találni valahol ilyen bögrét :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik az ötlet. :) Skálában mindig van 500 Ft-ért meg a Tescoban is sokfajtát lehet kapni egy színűben. :) Végül az öcséim is ilyet kapnak Karácsonyra. :)

   Törlés
 4. Nagyon jó lett! Tavaly én is csináltam egyet az öcsémnek, de eltörte rögtön. :D Utána csináltam még egyet, de nem mertem kisütni, ezért le is jött róla a felirat. :D Lehet, hogy idén újra meg kellene neki csinálni, normálisan, hogy most már meg is maradjon :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen sütés nélkül még le is törölhető, hogy javitsa az ember. De kisütés után jól bírja elvileg. A zsíroldót mondjuk simán kibírta nálam :)

   Törlés
 5. Szia!
  Nagyon jók lettek a bögrék!
  Még mindig hibátlan a kép?
  Én ICO Edding márkájút vettem, mosogatás-rajzolás-sütés után másfél hónapig (heti párszor használtam és kézzel mosogattam) gyönyörűen bírta, de most elkezdett kopni...

  Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos kopik, 2-3 hónap után, bár így meg nagyon retró hatást kelt, szóval nem bánom. az egyiket már átírtam és sütöttem, szóval javítani is lehet. :)

   Törlés