2014. december 1., hétfő

Viszlát irritáció!-Morgana Gyantázás utáni balzsam TESZT

Ebben a bejegyzésben a Morgana Cosmetic gyantázás utáni balzsamját mutatom be, aminek a neve megtévesztő, hiszen borotválás és epilálás után is használható. :) A legjobb benne, hogy férfiak és nők is használhatják, így végre egy termék, amit Botond számára is hasznosnak bizonyul. 


Még a Szépleszel.hu Webshoppal közös játék alkalmával ismertem meg ezt a márkát. Nemrégiben pedig a Morgana Cosmetic lakossági webshopja is megnyitotta a "kapuit", így ti is könnyen beszerezhetitek ezeket a termékeket, amelyeket eddig csak a kozmetikákban próbálhattatok. Minden termék parabén mentes és mestersége színezék és illatanyag nélkül készül.






Eddig nem sok szó esett a blogon szőrszálhasogatásról, pedig minden nő és férfi életének része a szőrtelenítés. Én nagyon ritkán gyantáztatok, az epilálás áll hozzám közelebb, így ez a heti rutinom része. A kapkodós napokon pedig sokszor előfordul, hogy a borotvát is előkapom. Mindkét szőrtelenítési módszer, amit alkalmazok irritálja a bőrt így elengedhetetlennek tartom ilyenkor a kenegetést, ápolást. Főleg nyáron fontos, hogy az epilálás után ne órákig legyen piros pöttyös a lábszáram és a karom.


TESZT


Flakonja műanyag  és elég nagy kiszerelésű, 250 ml terméket tartalmaz. A Morgana felirat és a logó mellett, a tulajdonságairól is olvashatunk a balzsamnak a csomagolás elején, ami fura, hiszen ez a hátulján szokott szerepelni. Nekem tetszik ez a megoldás, hiszen nem kell elővenni a nagyítót, és hosszan keresni a leírást, mint más márkáknál. Kis apróság, figyelmességnek, amit én nagyon értékelek. :)

A kupak felpattintós és könnyen adagolható, nem ömlik belőle a krém.

A flakon hátsó oldalán szintén találunk egy leírást és az összetevők listáját is olvashatjuk. Ami külön jó hír és nálam ez elég fontos szempont a bőrápolásban, hogy parabén mentes, emellett nem tartalmaz mesterséges színezéket sem. Tehát mínusz két irritáló anyag, ami terhelheti a bőrt. Az epilálás, gyantázás és borotválás után, amúgy is sérült és megkínzott bőrfelületnek szerintem nincs szüksége a különböző kemikáliákra.















Maga a termék, mint a képeken is látszik elég folyékony és ennek a tulajdonságának köszönhetően vékonyan és egységesen eloszlatható a bőrön. Nagyon hamar beszívódik, azt vettem észre, hogy a bőröm szinte beszürcsölte, így két adagot is kap minden alkalommal. :) Semmi ragacsos érzést nem hagy maga után, számomra pedig ez alap elvárás, így ezen a ponton is megfelelt a balzsam.











Borotválás után egyáltalán nem jelentkezett bőrpír, irritáció, a balzsamozás után. Epilálás utáni vörös szőrtüszőim, pedig sokkal hamarabb megnyugodtak és elhalványodott a pirosságuk. Nyáron szőrtelenítés után nem kell órákig takargatnom a lábamat, mint amúgy, ez csodálatos. :)
Nem hajlamos a gyulladásra a szőrtüszőm, így erről a hatásáról nem tudok írni, de a többi ígéretét mivel betartotta, erős a gyanúm, hogy meggátolja a gyulladást.



Botond neszesszerében is van helye
Nagy meglepetésemre Botondot is rá tudtam venni, hogy kipróbálja. Szerintem az egyszerű csomagolás győzte meg és az, hogy fel van tüntetve a flakonon, hogy nemtől függetlenül használható. :) Nagyon megkedvelte a terméket, oly annyira, hogy nemrég a neszesszerében találtam meg. :) Tehát merem ajánlani a férfiaknak is akár a karácsonyfa alá ezt a balzsamot, hiszen az ő bőrük is megérdemli a gondoskodást. :) 




Pontok: 5/5

Weboldal: http://www.morganacosmetic.hu/
Facebook lapja: https://www.facebook.com/pages/Morgana-Cosmetic/202478999844653?fref=ts

Ti próbáltatok már Morgana Cosmetic termékeket?