2015. január 8., csütörtök

A tél fekete fehér és mégis árnyalt-OUTFIT


Nehezen, de beköszöntött a tél, így ideje volt már az egyik kedvelt szettemet megmutatnom. Ősztől kezdve azt figyelem, hogy az emberek sötét színekre váltanak, nagyrészt fekete és szürke kabátot viselnek, mivel ez a legpraktikusabb. Hazudnék, ha azt mondanám én nem így teszek, viszont most megmutatom, hogy öltözhetünk fekete fehérbe is mutatósan, stílusosan.










A vizsgaidőszakban előkerülnek az elegánsabb darabok, így fontosnak találtam, hogy ezt a fajta vonalat is megjelenítsem az öltözékemben. Manapság már nem olyan szigorú a dress code a szóbeli vizsgáknál, így ez a fekete fehér barokk mintás szoknya és a fehér zsabós felső is tökéletesen megállja a helyét egy magassarkú bokacsizmával és sötét harisnyával. 







Kabátnál mivel sokat vonatozok, nekem nagyon fontos, hogy ne látszódjon meg rajta azonnal, ha felcsapom, vagy ha leülök, így ez a szürke mintás tökéletes választás. Másik fontos és praktikus szempont, a hosszúság, így jobban melegen tart.











Néhányotok fejében biztos most megfordult, hogy papolok arról, hogy ne fázzunk, erre a cudar hidegben is szoknyában járok. Ez igaz, viszont két-három vastag harisnyát felveszek, így még jobban melegítenek, mintha egy nadrágba bújtam volna. Mellesleg szerintem a nadrág alá is húzzunk fel egy harisnyát, mert egyrészt nem látszik, másrészt az egészségünk a legfontosabb. 










A feketének, fehérnek is vannak árnyalatai, melyek egymás mellett először néha zavaróak, de ezen az apróságon könnyen lépjünk túl. Ennél a szettnél a műszőrme kucsma és a műszőrme gallér más árnyalatú, ám ebben áll a pikantériája. Rég leköszönt trend, hogy a színek ütik egymást, manapság a pinket a pirossal hordjuk, akkor merjük a színek árnyalatait is kombinálni.















A barokk mintás szoknya és a zsabós felső letűnt századokat idézi, számomra nagyon nemesi húrokat penget, mégis a modern nő atmoszféráját hozza létre ez az összeállítás. A szoknya hossza kontrasztot alkot a szetten belül.
















A szőrme gallérral eljátszottam, hol rendeltetésszerűen a kabátra tette, hol muffként használtam, hogy ne fázzon a kezem, de akár a táska díszeként is szolgálhat.















A kalap és a szőrme gallér orosz hangulatot kölcsönöz a szettnek. A felhúzott kabátnál egységes stílust alkot, míg amikor előbukkan a szett már ez is vibrálóan ellentmondó a barokk és a zsabós felsővel. Több kor és világ elevenedik meg az outfitben.













A játékosságát ellensúlyozza a fekete-fehér-szürke színválasztás. Egyrészt szeliditi ezt a hatást, másrészt ki is emeli, anélkül, hogy hangsúlyos árnyalatok elvonnák a figyelmünket.








A fehér táska meglepő választás télen, pedig szerintem nagyon mutatós bármely kabát mellett. Én képtelen voltam ősszel eltenni ezt a darabot, mivel szerintem szépsége és letisztult vagánysága mellett nagyon praktikus mérettel és kialakítással rendelkezik.







Cipőválasztásnál fontos ilyenkor, hogy ne csússzon, hiszen senki nem vágyik egy bokatörésre. Nekem ez a vastag sarkú cipő elég jól tapad, így a felfagyott utakon is nőies maradhatok biztonságban. :)
















A zsabó csipkézése és a barokk minta együtt kicsit erős,
de mégis harmonikus, viszont a szett agy semmilyen ékszert nem kapott, hiszen önmagukban is erős kiegészítőket alkalmaztam.

Szerintem mindannyian tudjátok már, hogy előszeretettel viselem nagymamám régi darabjait. (Nagymamám ruháiban posztot ITT találjátok.) A műszőrme nagy kedvencem és idén már szivárog vissza a divatba is. Merésznek tűnik a viselése, de ez is egy kalap, így bátran viseljük. 











Általában igyekszem figyelni a részletekre, így a körmöm fekete lakkal (Essence Bad Girl kiadás) festettem, ami tökéletesen illik a ruha összeállításhoz. Erre nem mindig van lehetőség, de engem zavart volna ennél a szettnél mondjuk egy neon pink körömlakk.

Smink:


Alapozó: Alverde
Púder: Max Factor
Szemhéjtus: Manhattan DIP
Szempillaspirál: Essence
Szemöldök: Sleek ceruza
Szemhéjpúder: Rival de Loop Young

Szemceruza: Maybelline Master Drama



Szett: 

Kabát: Bershka
Zsabós felső: Tally Weijl
Szoknya: Tally Weijl
Harisnya: F&F
Cipő: H&M
Táska: Ázsia Center
Szőrme kucsma: Vintage
Szőrme gallér: Vintage


Hogy tetszett a szett? Melyik darabokat viselnétek? Nektek mi a kedvenc téli darabotok, amit szívesen viseltek?