2015. január 23., péntek

Alverde újdonságok TESZT

Alverde terméket eddig csak nézegettem a Dm drogériákban, de valahogy nem éreztem feltéten késztetést a megvásárlásukra. A Dm beválasztott a tesztelők közé, így lett szerencsém mégis kipróbálni az újdonságokat a saját márkájától, az Alvedétől. Még karácsony előtt megérkeztek, de éppen tiszta allergiás kiütés voltam, így első benyomásokról  nem tudtam volna írni, sőt nem is sminkeltem akkor. Ezután úgy döntöttem, akkor írom meg a bejegyzést, ha már teljes kiforrott véleménnyel rendelkezem minden egyes termékről, ez a pillanat most jött el.

Az Alverde márka mentes mindenféle csúnyaságtól, természetes összetevőkből készülnek a termékei, amitől nagyon szimpatikussá vált számomra.



Alverde mineral face primer

Amit a márka ígér:


A fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó könnyű textúra elfedi a kisebb bőrhibákat és természetesen üdévé varázsolja az arcszínt.Használata: Vidd fel az alapozó alá, de akár önmagában is használhatod. Minden bőrtípusra alkalmas. Nem tartalmaz szintetikus tartósítószereket.

A primer az alapozást megelőző lépés, ami a bőrt előkészíti, simábbá teszi, valamint elkendőzi a kisebb bőrhibákat. Hétkznapokon én nem használok primert, mert elegendőnek találom az alapozót, sőt néha arról is leteszek. Alkalmakkor viszont jó, ha bombabiztos a smink, így ilyenkor elengedhetetlennek tartom ezt a lépést is beiktatni. 





Csomagolása nagyon érdekes, még nem láttam ilyen stifthez hasonlító kiszerelést egy márkánál sem. Meg kell mondjam nagyon tetszik, hogy a csavargatásomnak köszönhetően kis kígyókként tekeredik ki a termék, valamiféle infantilis húrokat penget nálam meg. :) Elég higénikus, bár nálam még mindig a pumpás adagoló a csomagolások királya, de ez is elnyerte a tetszésemet.








Nagyon kevés is elegendő, én az ujjammal szoktam elegyengetni, de természetesen a blender és az ecset is alkalmas erre a célra. Szépen mutat már önmagában is, lényegesen egyenletesebb tőle a bőrfelszínek, a régi pattanások krátereit is kitölti.
Állaga krémes, de könnyen kenhető, színe pedig világosít valamennyit az arcbőrön és Csillámos!, amit páran utálni fogtok. Önmagában én se tudom értelmezni, de alapozó alá remek.











Estére az alapozó tökéletesen a helyén van, tehát funkciója ezen részét is szuperül ellátja. Ha elfogy biztos újra vásárolom.

Pontok: 5/5






Alverde alapozó - pure teint 20


Amit a márka ígér:

A könnyű textúra természetes bőrszínt kölcsönöz. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származott sárgabarackmag olaj kényezteti a bőrt. Használat: Néhány cseppet oszlass el egyenletesen a bőrödön. Használat előtt felrázandó! Nem tartalmaz szintetikus tartósítószert.



Nagyon érdekes az üvege, bár már első ránézésre is szkeptikus voltam és milyen igazam volt félelmeimet beváltotta. Olyan, mint a régi kölnik csomagolása, kiöntős és persze könnyen ki is borulhat. Mivel az állaga is nagyon folyós nekem már sikerült egy adagot végiglöttyintenem a sminkasztalomon. Tehát a csomagolás elbaltázott. 








Ahogy a leírás is figyelmeztet fel kell rázni a terméket. Természetesen előbb öntögettem, mint olvastam, rossz ötlet. Felrázás nélkül a sárgabarackmag olaj landol a kezünkön, szóval rázzátok fel. 




A termék rendkívül folyékony, ami egyrészt könnyíti az egyenletes eloszlást, másrészt érdemes a tenyerünkbe adagolni. Csíkmentesen lehet felvinni ecsettel is, ezt a pozitívumot az olajos tulajdonságának tulajdonítom. Féltem tőle, hogy nagyon csillogni fog a bőröm, de nem így lett. Kicsit csillogóbb élettel telibb lett tőle az arcom és ez lesz amúgy is a trend, a matt bőrnek leáldozott. :)
Fedése közepes, de jó.






Ha a csomagolása nem ilyen lenne, akkor szuper terméknek minősíteném, így viszont kicsit csalódott vagyok vele kapcsolatban. Az biztos viszont, hogy az irritált bőrömet megnyugtatta, amit még sminkterméknél nem tapasztaltam, gondolom a barackolajnak köszönhető ez.








 A csillogóbb hatásról annyit tudnotok kell, hogy a bőr szárazabb részeit, az egyenetlenségeket, ráncokat kiemeli, de ez a sminktrendre is vonatkozik.




Pontok: 5/4



Alverde arcpirosító - csillámló

Amit a márka ígér:

Bio makadámdió- és bio olívaolajat tartalmaz. A színintenzitást a felvitt mennyiségtől függően a halványtól az egészen intenzív árnyalatokig variálhatod. Használat: A pirosítót mindig az arcod legkiemelkedőbb pontjára vidd fel, és ezzel megkoronázhatod a sminkedet.


Gyorsan lelövöm a poént, nagy kedvencem lett ez a darab. Az utóbbi hónapokban nagy pirosító és kontúrozó mániám lett, így számos márka termékét próbáltam. Ez a 3 az egyben termék, inkább kontúr paletta, mint pirosító szerintem, de mindenkire rábízom az alkalmazást. Egy highlight, egy bronzer és egy pirosító szín található benne, ami tökéletesen alkalmas több árnyalatú pirosító keverésére, vagy a fent említett feladatok ellátására.





Az Alverde állványokon látott zöld szín itt is visszaköszön a jól záródó tégelyen. Elég masszív műanyagból készült, így utazóbarát, kicsi az esély, hogy eltörjön. Mindhárom szín fényes, selyemfényű, csillámos de mégis nagyon mutatós az eredmény. Jelzem idén már a matt hatást a sminkeknél elfelejthetjük, a fénylőbb arc jött divatba, így tökéletes választás lehet ez a paletta.
Kicsit porzik, jól építhető, megfelelően pigmentált. Mivel nem agyon pigmentált, így nem lehet vele túlzásba esni 'háisten.
Pontok: 5/5






Alverde gél szemhéjtus - 20 barna

Amit a márka ígér:

Tartós, gél textúrájú szemhéjtus, aminek a használata egyszerű, gyors és kényelmes! Száradás után a hatása hosszan tartó, anélkül, hogy széttöredezne.




Nagyon meglepődtem, hiszen ilyen tégelyes megoldásban eddig csak zselés szemhéjtussal találkoztam, ez pedig krémes, már már folyós. Gyönyörű természetes sötét barna színe egyből belopta magát a szívembe.


Csomagolása jól zár, a kis üveg tégelyben sok festék kap helyet így hosszan elegendő lesz a számunkra. Hétköznapokon jó választás lehet ezzel elkészíteni  tusvonalat sőt még a szemöldök formázásnál is segítségünkre lehet egy vékony ecsettel.











Elég nehéz vele bánni, így nagyon vékony ecsetet ajánlok a felvitelére. Nemrégiben a művészellátóban vettem festő ecsetekből nagyon vékonyakat, ezek tökéletesnek bizonyultak ennek a terméknek a felvitelére.


Nagyon  tartós (de nem vízálló), így megéri vele sminkelni, estig tökéletes tusvonallal pompázhatunk. Arra azért felhívom a figyelmet, hogy nekem is sokadjára sikerült vele szépen kihúzni a szemem, így a rutinosabbaknak ajánlom inkább.
Pontok: 5/4





Alverde make up korrektor stift


Amit a márka ígér:

Eltávolítja a sminkhibákat, a szempillafestéket, a szemhéjfestéket vagy az ajakrúzst is. A betét a stiftből szükség esetén kicserélhető, ugyanis a termék 3 pótbetétet tartalmaz.

 


Izgalmasan hangzott elsőre, főleg, hogy először azt hittem korrektor, de nem. Korrigálja az elbaltázott sminket, mert hát megesik, hogy a szempilla festék felragad a szemhéjunkra, vagy a tussal rosszul húzzuk ki a szemünk, na meg a rúzs balesetek...

 A csomagolása egyszerű filctoll szerű, ami praktikus. Első látásra nem vett le a lábamról, de tisztaságot sugall és ez tökéletes a funkciójához.






Ferdén vágott hegye egyik oldala domború, míg másik oldala egyenes, így könnyen tud idomulni a bőrünkhöz. Nedves ugye a hegye ennek köszönhetően távolítja el a sminket.
 A vízálló termékekkel nem igazán birkózik meg, de a sima szemhéjtust és spirált könnyedén leszedi. Nem rossz dolog, de nem győzött meg arról, hogy nélkülözhetetlen lenne (én ugye vízálló szemsminket használok, lehet azért).

Pontok: 5/3






Szemhéjpúdert leszámítva minden Alverde a képen
Összességében az Alverde márka megérdemli a figyelmet és mostantól sokkal többet fogok az állványa körül garázdálkodni. Pár por állagú termékét máris beszereztem. A pirosítói pedig meg kell mondjam vetekszenek a nagy márkák termékeivel. Az illata minden  cuccuknak fura, de jellegzetes Alverde illat, amit most már imádok, főleg, hogy tudom, nem tartalmaznak káros anyagokat, parfümöket. :) 

Milyen Alverde terméket próbáltatok már? Mi a véleményetek róla?