2015. január 4., vasárnap

Megérdemli a hírnevét az OPI?-KÖRÖMLAKK TESZT

Nagyon régóta birizgálja a fantáziámat az OPI márka. A külföldi bloggerek körében (mint tudjuk sokan azért márka sznobok) oly felkapott lakk, amelynek csillagászati az ára, egyfajta ikon a körömlakkok világában. A kérdés itt is felmerült bennem, hogy túl nagy a hipe körülötte, vagy tényleg olyan szenzációs, hogy ha egyszer kipróbálom örökké rabul ejt? Az Essie-nél hatalmasat csalódtam, így alig vártam, hogy felkenhessem ezt a lakkot a körmömre. 

A csomagolása megdobogtatta a szívemet azonnal, valószínű azért, mert már Instagramon annyi csodás képen láttam. Ennek köszönhetően én sem akartam a posztomban egyszerű környezetben fotózni, megadtam a módját. 












Az üvege, nagy és gömbölyű 15 ml lakkot tartalmaz, ami elég soknak számít. A kupakja fekete műanyag és ami feltűnt, hogy le és feltekerésnél hallatszik az üveggel való súrlódása, amit eddig más lakknál nem tapasztaltam. Jól és stabilan záródik, könnyű nyitni és zárni.

Írnám én a számát, de sajnos nincs rajta, tippelni meg nem merek. Egy sárgásabb nude árnyalatról van szó, ami kicsit nekem a porcelán műkörmökre emlékeztet. 





A márka neve és a feliratok az üvegen elöl és hátul foglalnak helyet. Az eredeti OPI lakkoknál a kupak tetején a kidomborodó márkanév található, mint ezen.













Az ecsete vékonyabb az általam preferáltnál, az Essie lakkéhoz hasonló és egyenesre vágott. Könnyű vele eloszlatni  lakkot, ami egyébként nagyon folyékony állagú, így mint a képeken is látszik, könnyen befut a körömágy bőr tövébe. 


Elég erős az illata, kicsit a száz forintos lakkokéra hasonlít, na büdös...






 Fedése egy-két rétegben botrányosan rossz, csíkos és alig fed, ami engem személy szerint nagyon felbosszantott, nem szeretek órákat szórakozni a körmöm festegetésével. 4 (!) rég kellett ebből a színből, hogy a képeken látható eredményt produkálni tudja, bár ezzel se vagyok teljesen kibékülve.


A felszíne, tapintása a lakknak zselésnek tűnik, olyan mintha gél lakk lenne a körmömön, ez viszont nagyon tetszik, nem olyan száraz lakk hatású, ha hozzáérek.





Száradása elmarad a Moyrájéval szemben, lassabb jóval, mivel 4 réteg is elfér, így pedig egy életnek tűnik, míg teljesen megköt.

Elég szépen eltünteti, elkendőzi az egyenetlenségeket a köröm felszínén.



Én ezek után se adtam fel a reményt, az nem lehet, hogy ennyi ember isteníti és ilyen szar. Miután teljesen megszáradt, röpke óra, elég kemény és strapabíró. Az OPI lakkra nem a vastag lakkréteg a jellemző, tehát nem vastagítja meg a körmöt, ami számomra nem szimpatikus, szeretem amikor érzem, hogy a körömlakktól lesz tartásuk a hajlékony körmeimnek és pluszban védi azokat a letöréstől.















Kopás elég jellemző a körmök végére, nekem a második nap már feltűnt enyhén, hogy kopik. Megpattanni viszont negyedik napig nem pattant meg sehol. Ennek a számlájára tudom írni a rajongást, hogy négy napig maximum kopás jelentkezik, de csúnya lepattogott rész egy körmön sincs. 



 
A csillogásáról is meg kell emlékeznem, mivel csodásan ragyog, és ez is végig kitartott a lemosásig, ebben talán felülmúlja a többi lakkot, így ez is lehet az oka, hogy ikonnak kiáltották ki.










A másik, ami szerintem gondom volt, hogy a szín ugyan gyönyörű, de a bőrszínemhez nem igazán passzol, no de ez az én saram, hogy rosszat választottam. A rózsaszínesebb nude lesz az én árnyalatom és a barnásabb, a sárgás inkább a porcelán bőrűeknek lehet jó (tanulság levonva!). :)


Lemosni könnyű, ennek örültem. :)











Összességében szerintem nem érdemli meg a sztárolást és ár/érték (2999 Ft) arányban sem jó ez a lakk. Hozzáteszem, hogy nem próbáltam még elég OPI lakkot, lehet csak ez a szín elhibázott (de még két OPI várja a tesztelést). Negatívumokat rendesen tapasztaltam, túl folyékony a lakk, nem képez szilárd, vastag réteget, rossz a fedése, lassan szárad és hamar kopik. Pozitívuma a csillogása és hogy nem pattan meg, inkább kopik. 


Pontok: 5/2

Ti próbáltátok már valamelyik OPI lakkot? Mi a véleményetek?

 Maximum akcióban fél áron ruháznék be rá, valószínű nem sok ilyen márkájú lakkom lesz, hiszen márkanévért nem fizetek, csak ha minőséggel párosul.

Egyéb OPI bejegyzés:
OPI paletta teszt és OPI Unboxing videó