2015. február 13., péntek

Bársonyos lakk-Sally Hansen TESZT

640 Velour
Imádom a különböző textúrájú lakkokat. Amióta megjelentek a homok lakkok, folyamatosan kutatom az újfajta, más felületet ad a körmömnek. Van már bőr hatású lakkom, de a legújabb a bársonyos körömlakk a Sally Hansentől. A Velvet Texture csodás lila lakkját volt szerencsém kipróbálni és erről fogtok most olvasni egy részletes leírást. 




Az üvege szögletes, így tárolni könnyebb tapasztalataim szerint. Az átlátszó üvegcsén elöl a márka név és a kiadás olvasható, valamint a mennyiség (11,8 ml).




















Ami nekem kifejezetten tetszett, hogy a Velvet szó betűi szöszösen vannak felírva, ezzel érzékeltetve a textúrát. Az üvegen át sima lakk kinézetet látunk.
















Az ecsete vastagabb, könnyen kezelhető és tömött. Megfelelő mennyiségű lakkot vesz fel, ami simán három körömre elegendő. Én ezt a fajta egyenesre vágott ecsetet kedvelem, minden szempontból az ideális számomra.









Az állaga sűrűbb a a szemcsék miatt, de mégis könnyen eloszlatható. Nagyon mini szemcsék találhatóak benne, inkább pornak mondanám, ez a homoklakkok továbbgondolása. A pici szemcséknek köszönhetően egyenletesen lehet festeni vele, nem látszanak a köröm apróbb hibái, mert kitöltik azokat. 












A színe gyönyörű pasztell lila, ami száradás után egy árnyalattal sötétebb színben pompázik.














Egy rétegben már tökéletes fedést ígér a lakk, de én két rétegben tapasztaltam ezt. Hozzá kell tennem, hogy a gyors száradás érdekében, két vékony rétegben vittem fel.












Száradása szuperszónikus, a 10 körmöm lefestése után már kezdhettem is elölről a folyamatot. A második réteg is ilyen hipp-hopp megszáradt. :)





A textúrája tényleg bársonyos hatást kelt, de még inkább bőr tapintású. Picuri kráterek nagyon kellemes kinézetet nyújtanak és nagyon vagány tőle a körmünk. A bordó árnyalatával szemezek még erőteljesen, abban még gyönyörűbb lehet. 








Tartóssága is kitűnő, 6 napig érintetlen volt, pedig igencsak tevékeny voltam a kezemmel (ragasztottam, mosogattam, takarítottam)



Összességében szuper lakknak tartom és mindenkinek ajánlom, aki szereti a homok állagú és a matt körömlakkokat, valamint megismerkedne egy új textúrával. A tartóssága remek és a strapabíró képessége is elsőosztályú, emellett gyönyörű körömlakkról van szó. 


Pontok: 5/5


Nektek van Sally Hansen lakkotok? Hogy vált be? Szeretitek a textúrált körömlakkokat?