2015. február 22., vasárnap

Málnamagos arcradír-COLO Skincare

Nemrég érkezett egy csomag a COLO Skin & Soul márkától, ami egy natúr kozmetikai márka. Az első termék, amit kipróbáltam a legizgalmasabb, egy málnamagos, gyümölcsös bőrradír, arctisztító gél. Ahogy kinyitottam a kis tégelyt, azonnal tudtam, hogy ez egy nagyon különleges termék, ilyet még nem láttam. 





Amit a márka ígér:


Málnamagos arctisztító radír, ananásszal


Érdes, egyenetlen a bőröd? Úgy érzed, nem kap levegőt? Akkor itt az idő, hogy kipróbáld a gyümölcsök hatékony, de annál kíméletesebb kombóját. Használata után a bőröd szinte fellélegzik.

A málnamaggal és ananászporral készült gyümölcssavas arctisztító radír gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, kitisztítja a pórusokat, serkenti a kollagén termelést. Bőröd hihetetlenül sima lesz a kezelés után, mindez a gyümölcsöknek köszönhető.




Mit kínál a COLO arctisztító radír?
kíméletesen szabadítja meg a bőrt az elhalt hámsejtektől, így a bőr újra tud lélegezni
kitisztítja a pórusokat, csökkenti a pattanások kialakulásának lehetőségét
a fakó bőrt élettel tölti meg
csökkenti az apróbb ráncokat
csökkenti a gyulladásokat
elhalványítja az apróbb hegeket, pigmentfoltokat

Mi mindent találsz benne?
a málna gömbölyű magjait, melyek mechanikai úton is segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket
ananászt, mely tartalmaz fehérjebontó enzimeket
organikus neroli virágvizet, amit nemcsak az illata miatt választottunk, hanem azért, mert a fakó bőrt megtölti élettel
természetes AHA gyümölcssavat



Milyen bőrre ajánljuk?
érett bőrre
zsíros, pattanásos bőrre
vegyes bőrre

Hogyan használd?

Hetente, vagy kéthetente egyszer, este az arctisztítás után, egy körömnyi mennyiséget oszlass szét az arcodon. Gyengéd kör-körös mozdulattal töröld át a gél állagú arctisztítóval az arcod, majd mosd le, és töröld szárazra. Utána érezni fogod, hogy selymesen puha, friss lesz az arcod. Utána érdemes tápláló olajokkal vagy akár az arckrémeddel bekenni a bőröd. Napozás, szolárium használata előtt NE használd!

TESZT

A csomagolása egyszerű, fehér, műanyag lecsavarható tetejű tégely. Amiben különleges, hogy PP műanyag, ami ftalàt- mentes, vagyis a krém összetevői nem oldanak ki káros anyagokat. Jól záródik, ami alapvetően fontos része minden kozmetikai terméknek. A tetején a márka neve szerepel és a krém neve, valamint a kiszerelés mérete (30 ml). A tégely alján pedig megtaláljuk a magyarul is ezeket, valamint az összetevők listáját. ahogy lekerül a kupak egy rövid kis ismertetőt látunk a védő műanyag tetején, ez az apróság nagyon figyelmes. 






Ezután pedig beszéljünk a radír állagáról, egy átlátszó gélben vannak a szemcsék, amik nem mások, mint málna magok. Nem hittem a szememnek és ezen örömteli meglepetés után egyből rohantam kipróbálni. 

Nem tudom mire emlékeztet az illata valamiféle zöldség és virág keveréke, nagyon tiszta illatról van szó. Utána néztem narancsvirág vizet tartalmaz és ez határozza meg az illatát. 







Nagyon kicsi elég ebből a radírból, amit egyszerű elegyengetni a bőrön. Nagyon kellemesen és enyhén radíroznak a málnamagok, az AHA gyümölcssavaknak köszönhetően. Ez tehát egy "kémiai" hámlasztó radír, ami a gömbölyű málnamagoknak köszönhetően mechanikai módon is radírozza a bőrt, ezáltal maximálisan eltávolítja az elhalt hámréteget. 
Régóta keresem a legjobb arcradírt, ami szépen tisztítja a bőröm, maximálisan leszedi a száraz, elhalt réteget, puhává varázsolja a bőrt és nem kezd a bőröm egy két nappal később vedleni, hámlani. Nos megtaláltam! Ez az, amit kerestem. 




A legfurcsább, hogy a normál, érzékeny bőröm is szerette és nem irritálta. Amire viszont felhívom a figyelmet, hogy szinte azonnal érdemes lemosni, mert kicsit kipirosodhat a bőr, ha rajta hagyjuk.
A bőröm puhasága használat után egy hétig megmaradt és alig jelentek meg kiszáradt részek. Ami még feltűnt, hogy a pórusaim tisztábbak, kevésbé nagyok. Szerintem ez szuper fegyver lesz a miteszerek ellen számomra. Az AHA savnak köszönhetően tavasz előtt fellélegzik a bőr és még üdébb lehetek a friss, virágos évszakra. :) Ajánlom mindenkinek ezt a natúr, bio csodaszert.

Pontok: 5/5

Ahonnan megrendelheted: http://www.colo.hu/