2015. február 14., szombat

Szeretnivaló Valentin nap

Boldog Valentin Napot Nektek! Manapság mindennek van napja, de valahogy a Valentin (Bálint) nap a legmegosztóbb, pedig ez a nap végül is a szeretet kimutatásról szólna. Szerelmesek ünnepének a léte lehet pont azért ily megosztó, mert kicsit nagyobb feneket kerítünk Neki, így elveszlik az igazi jelentősége.







Kezdjük a történetével, honnan is ered ez a szeretni való, de közfelháborodást keltő ünnep. Eredetileg vallási ünnep volt, Szent Bálintot ünnepeljük ilyenkor, aki a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. Angolszász országokban Valentine's Daynek nevezik, innen vettük át a Valentin nap elnevezést. Tény, hogy elüzletiesedett ez az alkalom, hiszen elsősorban arról szól, hogy a pároknak el kell menniük étterembe és a férfiaknak virágot kell adnia a nőnek, valamint a nőknek is ki kell tenniük magukért csábos fehérnemű és valami szuper kis ajándék a szerelmüknek. 






Igen ezt a részét annyira én sem tudom átérezni, hiszen a kötelező vásárlás, kötelező randi sosem volt a kedvencem, hát még a kötelező bulik Szilveszterkor. Régebben kifejezetten Valentin napi Grincsnek számítottam, akár szingli voltam, akár nem és persze én is azt hangsúlyoztam, hogy ez egy nyomi amcsi ünnep. 

Miért változott meg erről a véleményem? Szerintem azért, mert rájöttem, hogy nincs abban semmi rossz, hogy egy-egy napon figyelmesebbek, törődőbbek vagyunk, mint máskor. A rohanó hétköznapokon elsiklik az ember sokszor a figyelmesség a szeretet kimutatás mellett, ezek az ünnepek felhívják a figyelmünk, hogy álljunk meg és törődjünk egymással, ápoljuk az érzelmeket.





Ha nincs nagy szerelem az életünkben, akkor magunkkal törődjünk ezen a napon. Nagyon sok magányos Valentin nap van mögöttem és így visszanézve szuper napot is szerezhettem volna akkoriban magamnak, ha nem önsajnálatom válságában tapicskolok. Elmehettem volna moziba, megihattam volna egy kávét, vásárolgathattam volna, vagy csak egy jó fürdőt veszek. (Pár én idő tipp ITT) Hiszen ez a szeretet ünnepe és kit szeressünk legjobban, ha nem magunkat. Az tud csak igazán szeretni, aki magát is szereti.





Ennek apropóján úgy gondoltam mutatok pár igen szép kisestélyit, amiknek szerintem igazán szerelmes hangulata van. Az Elite szalonnál jártam ismét, ahol barátnőmmel szuper elő Valentin napot töltöttünk. Imádom ezt az üzletet, a gyönyörű ruhák mellett figyelmes, kedves és türelmes kiszolgálásban volt részem akkor is, amikor még nem tudták, hogy blogot írok, csak beestem az utcáról. (Erről olvashattok a Menyasszonyi ruhapróba posztban ITT)



És akkor jöjjön egy kis nosztalgia, az az időpont amitől a Valentin nap számomra kedves. Botonddal az első Valentin napunk közeledett, de ő nem tudott hazajönni Gyöngyösről, így letettem az egész megünnepléséről, pár fotót készítettem Neki csak. Aznap beszéltünk telefonon, de szóvá se tette ezen jeles szivecskés ünnepet, elég rosszul esett, de lapoztam. Este felhívott, hogy üljek le a gép elé és keressek rá a Kékestetőn lévő webkamerára, eléggé furcsáltam a kérést, de beütöttem a google keresőbe. Ahogy bejtt az oldal láttam, hogy ott áll a hóban egy lepedővel a kezében, amire szívecske van pingálva. Akkor éreztem át ennek a napnak a lényegét 25 évesen. Nem az számít mit kap az ember, még az sem, hogy ott van e aki szereti, hanem az, hogy valamilyen formában kimutatja az érzelmeit. És ugyanúgy kimutathatjuk a szeretetünket a családunknak a barátainknak.




És akkor az idei Valentin nap hogy telik? Tegnap már megünnepeltük egy éttermi vacsorával és kaptam egy csokor rózsát. De a legjobb ebben, hogy gondolt rám, hogy figyelmes volt. Mára már csak egy romantikus, vagy gyilkolászós filmnézést tervezünk.



Kívánom Mindenkinek, hogy csodálatosan és boldogan teljen a mai nap. Mondjátok el a legfontosabbaknak, hogy szeretitek őket!

 Ti hogy töltitek a Valentin napot? Tartjátok ezt az ünnepet?