2015. március 20., péntek

Esküvői ruha körkép az Elite-nél 1. rész

Elsodortak mostanában a napok, így a régóta tervezett esküvői bejegyzést is elnapoltam, hiszen ez a téma megérdemli, hogy lelkem beleszőve írjak róla és ne csak összedobjam.

Nincs is szebb esemény egy csodás esküvőnél, amikor két ember megpecsételi egy esküvel a szerelmét. A hagyományban is fontos része van a ruhának és mint, nő/lány engem ez izgat fel legjobban az esküvő szó hallatán az emócionális értékek mellett. 









Az Elite szalonról már többször olvashattatok nálam, az álruhás küldetésemnél körvonalazódott bennem, hogy milyen menyasszonyi ruhapróbát szeretnék majd. Ezután meghívott az Elite szalon, hogy próbálgassak báli ruhákat és ebből képtelen voltam kihagyni az egyik barátnőmet, Barbit, sőt még menyasszonyi ruhákat is magunkra öltöttünk, ezeket nézhetitek meg most ebben a posztban. Mivel rengeteg csodás ruha sorakozik ennél a fantasztikus szalonnál, így ez csupán az első része a ruha szemlének. Igyekeztünk több stílust és fazont is felölteni, hogy még izgalmasabb legyen számotokra. 

Királylányos a javából

Előző posztokból már tudhatjátok, hogy nekem a nagy abroncsos, királylányos ruhák a kedvenceim, ezért először egy ilyet  vettem fel (azért is!). Vagyis az túlzás, hogy én, inkább rám adták, mivel nem egyszerű ezekbe a csodás ruhakölteményekbe beleugrani. A kedves és profi csapatnak köszönhetően, viszont a ruhák felöltése két percet vesz igénybe, így hatékonyan és ügyesen végigpróbálhattunk egy délután alatt egy garmada ruhát. :)

Ennek a menyasszonyi ruhának a hatalmas, tüll rétegekkel borított szoknyán túl, a fél vállas megoldása a különlegessége. A vállpánt virágmintás, csipkés és ezüstös hímzésnek köszönhetően, elegáns és igazán stílusos. A bal oldalon ugyanez a virágos hímzés fut végig, a derék vonalat is kiemelve és kellemes átmenetet ad a csodás tüll résszel. A felsőrész íves megoldása optikailag még inkább növeli a mellet, így nőies alakot ad viselőjének. A felső rész húzásai pedig a derekat varázsolják még vékonyabbá, a menyasszonyi ruhák az optikai csalás legtökéletesebb mintapéldányai. :) Minden ruhában helyet kap egy fűző, ami még csinosabbá teszi a menyasszonyt, hogy a nagy napon tökéletes formában tündökölhessen. Nekem az a ruha kicsit tündéres hangulatot adott,  tüll húzott részletek és az ezüstös csipkés hímzés miatt, egyszerűen imádtam. :)






Letisztult elegancia

Barbi először egy klasszikus A vonalú, letisztult ruhába bújt bele, amiben csak úgy sugárzott (látszik, hogy menyasszony vénája :)). Mivel ez a ruha egyszerűbb, így a menyasszony jobban tündököl benne, kiemeli még inkább a szépségét és a báját.

A felső rész szív megoldású, mint az előző ruhánál, optikai tuning ezerrel. :)


A finom csipke részletek felül, igazán elegánssá teszik és ez végig lefut a szoknya feléig, ezzel nyújtva az alakot.

A fűző merevítőit kívülre helyezve nagyon divatos és trendi hatást kap a ruha, így harmonikus feszültséget keltve a klasszikus vonalvezetéssel és csipkékkel.








Az uszály hatalmas kedvencünk volt, nagyon mutatós, ahogy a vonuló menyasszony maga után 'húzza' ezt a leheletkönnyű, hófehér "füstöt", ami még légiesebbé teszi őt. :) Nekem biztos kell egy szép uszály és persze fátyol is erősítve ezt a tiszta és légies, könnyed hatást.








Hópihés ruha

Sose hittem volna, hogy egy ilyen szabású ruha ekkor hatást tesz reám, annyira királynős vonalon gondolkoztam, hogy teljesen leesett az állam, amikor megpillantottam ebben a ruhában a tükörképem. A csipke, tüll mintázata miatt szerettem volna felvenni, mivel a csillámló pöttyöktől olyan hatása van a szoknya résznek, mintha ragyogó hóesésben sétálna az ember. A szűk fazontól meg kell mondjam tartottam, hogy a fenekem kiemeli és az a testrészem, amivel nem vagyok elégedett. Viszont szuper homokóra alakot adott és gyönyörű tartást. Ahogy belenéztem abba a bizonyos tükörbe azonnal kihúztam magam.



A felső része a ruhának csipkés és zárt, amitől titokzatosabb és finomabb az egész. Szűziességre teszi a hangsúlyt a ruha ezzel szerintem és ez hihetetlenül tetszett, valamint praktikusabb, hiszen biztos nem csúszik lejjebb, mint a pánt nélküli testvérkéi.

Ennél a ruhánál feltűztem a hajam és jól látszik, hogy így sokkal jobban mutatnak a ruhák. Ezért, ha ajánlhatok valamit, érdemes feltűzött hajjal, konttyal menni próbálni, hiszen ezekhez a ruhákhoz jobban illik és így könnyebben el tudjuk képzelni bennük magunkat, jobban vizualizálhatjuk a külsőnket, hogyan is festünk majd a nagy napon.


A hátmegoldása valami isteni  és szexis, mégis visszafogott. A csipke indás mintája teszi igazán különlegessé az egészet és a szoknya játéka, ahogy fordul benne a menyasszony, úgy igazodik a test vonalához.






Különlegesen az oltárnál

Ez a ruha, amit nem sűrűn látunk a menyasszonyokon, pedig valami fantasztikusan fest Barbin. Hófehér szaténos csillogású anyagból készült, szuperül redőzve és hajtva. Játékos elegancia igazi képviselője és a romantika elem is megjelenik a ruha vállpánt megoldásánál. 

Nem gondoltam, hogy van ilyen, de egyszerre modern, elegáns, mégis klasszikus és romantikus, de még letisztul is. Akkora feszültségeket alkot és mégis oly annyira harmonikus az összkép. Na de haladjunk felülről lefelé.

Hangsúlyos vállpántja egy hatalmas fodorból áll, ami nagyon nőiessé teszi a viselőjét. A mell része egyenes vonalú, de anyagában húzott és hajtott, ami kiemeli a nőies domborulatokat. Szerintem ez a menyasszonyi ruhaköltemény a leglaposabb lányoknak is formás cickókat varázsol. A derék vonal gyönyörűen kiemelt szűkített és itt a hajtások is vízszintesek az eddig átlós vonalakkal szemben. Ezután visszaköszön az átlós hatásvonal a csípőnél, míg a csípő másik oldalán egyenes esésű az anyag.

Zseniális megoldás és vonalvezetés jellemzi, ami tökéletesíti az alakot, bár Barbinak nincs szüksége korrigálásra, viszont a fantasztikus testalkatát jól kiemeli.

Hátul szép esésű uszály zárja a ruhát, ami a merőleges vonalak feszültségével kapja oda a tekinteteket és vezeti fel a szép ívű vállra.


Kis hableány 

Az előző ruha tapasztalata után ki szerettem volna próbálni a sellő fazont is, így erre a különleges szoknya megoldású menyasszonyi ruhára esett a választásom. Aztán, amikor felöltöttem észrevettem a felső részen a tollakat, ami után rájöttem, hogy kellenek tollak is a majdani menyasszonyi ruhámra, egyszerűen imádom. Csodálatos légiességet ad a dekoltázs részének ez a megoldás és nagyon mutatós együtt a csipkés, gyöngyös stílussal.

A ruha szabása szűk és ezzel jól kiemelte a testem vonalát és még inkább homokóra alkatot adott nekem és megnyugodtam a fenekem se tűnt túl nagynak benne. :)

A szoknya sellő fazonban végződik, csodás fodrokkal, ami a tenger hullámzását idézi, mégis elegáns, letisztult. 






Csipke Rózsa





Az én hatalmas kedvencem Barbin, ez a csipke csoda volt, amiben csak úgy sugárzott. A magas, vékony alkatához szuperül illik ez  klasszikus, sellő fazonú ruha, amiről nekem Grace Kelly jut az eszembe. Szemből egyszerű ruha zártabb, de mégis dekoltázs hangsúlyos. A vállakat félig fedi a ruha pántja, ujja, csipébe zárja azt.


Hátulról, viszont lélegzetelállítón szép csipke megoldása minden szempárt rabul ejt. Mivel a házasság kötő teremben és a templomban is a menyasszony és vőlegény hátát látják túlnyomórészt a vendégek, ebben a ruhában garantálom, hogy nem unják meg még a leghosszabb szertartás alatt sem a látványt.




A ruha alja, a sellő farok, viszont igazi klasszikus csipke mintázatot kapott, amitől klasszikus hangulattal hinti meg az összképet. Ráadásul az enyhe uszály még jobban nyújtja az alkatot és ezzel törékenyebbnek mutat.







Ismét szuper élmény volt ezeket a csodás fehér ruhákat felölteni és még nagyobb örömet okozott, hogy olyan szalonban tölthettük a napunkat, ahol otthon érezhettük azonnal magunkat a barátságos és kedves kiszolgálásnak köszönhetően. A végére betettem pár készülődős képet, werk fotót és nemsokára jön a második része a menyasszonyi ruhakörképnek, amiben hasonlóan gyönyörű ruhákat láthattok.





Melyik volt a kedvencetek ezekből? Milyen ruhát szeretnétek a nagy napra/milyen ruhát viseltetek? Milyen esküvői posztot látnátok szívesen?




További esküvői bejegyzéseim:
Milyen egy esküvői ruhapróba?

EsküvőKiállítás 2015


Menyasszonyi fejdíszek saját képekkel

Egy menyasszonyi ruha több élete

Pár cipő