2015. március 7., szombat

Hajgöndörítő spray-Tony&Guy TESZT

A göndör hajúak tudják, hogy elég nehéz a hajunknak megfelelő terméket találni, hát még olyat, ami tényleg jó. Én régóta szemeztem a Toni&Guy (Spray gel for curls)  hajgöndörítő géljével, de az ára visszatartott. Botond Mikulása viszont nem tartotta drágának, így a csizmámba leltem rá December 5-én. :) 



A márkáról, amit a Krémmánián olvashatunk:
A Toni & Guy egy angol, hajápolási termékekre szakosodott márka, amit 1963-ban alapított egy testvérpár, Giuseppe (Guy) és Gaetano (Toni) Mascolo, akik Londonban hozták létre első szalonjukat. Később a fiatalabb testvéreik,  Bruno és Anthony is csatlakoztak hozzájuk. Ma 41 országban 402 szalonjuk van, megalakulásuk óta, pedig egyfolytában a fodrász szakma élvonalában maradtak. 
A cég elnökének, Toni Mascolonak lánya, a 19 éves Sacha Mascolo-Tarbuck a valaha élt legfiatalabb nyertese a Brit Fodrász Díj Év felfedezettje kategóriájának. Jelenleg ő a cég kreatív igazgatója.

Amit a márka ígér:

Tartást, formát és vitalitást ad a hullámos és göndör hajnak, lágy, természetes érzést és rendezett loknikat biztosít.

Fújd be vékonyan a nedves hajat még formázás előtt, vagy használd nap közben a frizura felfrissítéséhez. Ilyenkor fújd a száraz hajra, és formázd újra ujjaiddal a hullámokat.

A csomagolása letisztult, műanyag flakon, kicsit nekem pasis a színe miatt. Matt szürke alapon fényes betűkkel szerepel a márkanév és a classic felirat. Nagyon tetszett már a drogériában is, hogy spray az adagolója, hiszen a haj termékeknél ez nagyon praktikus, főleg ha felfrissíteni akarjuk csak a hajkoronánkat. 
150 ml a termék 3000 Ft körüli összegért kapható, nos elsőre drágának tűnik tudom.



Szórófejes, ami  a kényelmes eloszlatást segíti. Jó a szórása, picire töri meg a cseppeket, így mindenhová egyenletesen jut a termékből. 

Viszonylag sok "lövés" kell belőle, olyan 4-5 mindenképp a megfelelő hatásért. 

Tartást ad a hajnak, de nem lesz tőle kemény tincses hatás. Szétválasztja a loknikat és jelentősebben göndörré teszi a hajamat. Szerintem egyenes hajúaknak tengerparti hullámokat tud varázsolni, de leginkább göndör hajú lányoknak ajánlom, akik szebb egyenletesebb loknikat szeretnének. 

Sokkal dúsabb a hatása a hajamnak, amikor használom, így megéri az árát, pedig ezt nem is vártam tőle. Nem nehezíti el a hajat, ami minden göndörítő termék legfontosabb szempontja.  Egy dolog,, ami viszont zavar, hogy bevonja valamilyen réteggel a hajam, amitől kicsit a  Barbie baba hajára emlékeztetően csúszós, mű lesz.

Pontok: 5/4

Ti próbáltatok már Tony & Guy terméket? Melyik a kedvencetek?