2015. március 6., péntek

Városi Rock-OUTFIT

Amikor "városi eleganiciáról" beszélünk idézőjelesen, akkor nekem valami ilyesmi villan fel a fejemben, kényelmes, rohangálós, igazi urbanizált női szett. A szegecsek, bőr, lakk, csipke és nagy karimájú kalap olyan erőteljes hatású részletek, de ebben a szettben azt szeretném megmutatni, hogy mégis harmonikus egészként viselhetőek és sikkes nőiességet demonstrál. 



Kezdjük az elején, mindig van egy kiinduló alap, egy ruhadarab, vagy kiegészítő, amihez válogatom a szettet. Amikor a boltban meglátok egy ruhadarabot, a fejembe végigpörgetem a gardróbom tartalmát, hogy mivel is párosíthatnám és igyekszem csak akkor megvenni, ha elég kihasználhatónak ítélem meg. Most egy lakk szoknyához párosítottam a többi darabot méghozzá merészen válogatva, hogy feltűnő legyen a hatás és a közönségesség csírája se bukkanjon fel.







Egy szettben megtalálhatóak azok a urban elemek, amik az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendtek egy kis Enikős stílussal megfűszerezve. Mert az öltözködés egy kreatív folyamat, ami reményeim szerint inspirál másokat, ahogy engem is inspirálnak mások szettjei. :)
















A bőr szoknyák a szívem csücskei és egyszer már szemeztem egy ilyen latex-lakk hatású szoknyával, de akkor nem vettem meg. Évek óta bánom ezt a kihagyott vásárlást, viszont végre beleszaladtam a New Yorkerben 1500 Forintba került, olcsó és álom darab, van ennél jobb párosítás? Szaladtam vele a pénztárhoz, főleg, hogy az utolsó darab volt belőle, pláne, hogy xs-es. :)




Ehhez a szoknyához kevésnek éreztem volna egy fekete felsőt és kicsit a domina hatást erősítette, így egy fekete hosszú ujjúra vettem fel egy fehér csipkés felsőt, aminek elég különleges a mintája. Ez kicsit ártatlanabbá teszi az egészet és kiemeli a textúrákat ez a kontrasztos hatás.

A kabát kérdés, ami ebben a változékony időben nagy gondot okozhat (nekem okoz is), hiszen néha már sok a téli kabát, de a tavaszi pedig kevés. Ennek orvoslására két dzsekit vettem fel egymásra, egy műbőr, bordó, feketét és egy világos, szegecses, farmert. Ez a rétegezés lényege, ami éve óta töretlenül divat, nem véletlenül szerintem, emelett tuti nem fogunk fázni. :)

Ebben az esetben a szegecses gallér kívülre került ezzel meghatározva a szett jellegét. Az anyagok, textúrák játéka nagyon erős az outfittben, biztos lesz aki szerint sok, de szerintem sikkes és modern.





















A kalap feldobja és nőiessé teszi az összes egyszerű összeállítást, viszont ebben az esetben rátesz még egy lapáttal és franciás sikket ad a vadócságnak. Hordjatok kalapot Ti is, nincs ennél jobb kiegészítő a földön! :)

A kalapokhoz vonzódásom egész kislány koromban már megmutatkozott, amikor dédnagyapám kalapjával a fején mászkáltam a kertben állandóan. Ez a ebay darab pedig kifejezett joker, így több színből is tervezem még beszerezni. :)












Hideg van, de legalábbis hűvös az idő így játszik a fekete harisnya, de testszínűvel is szuperül mutatna szerintem a szoknya, sőt. Ha kellemesebb hőmérséklet lesz szépen lebarnult lábakat lehet villantani ebben a miniben. :)






















Szegecsekből részemről sosem elég, idézik a régi Rock'N'Roll énemet, így egy szegecses nyakláncot választottam kiegészítőnek, valamint a táskán is van pár.




























Egy kis tavasz, virágzik az ibolya :)



A bokacsizma szintén az egyik kedvencem, szerintem már láthattátok más szettekben, viszont mintha ehhez találták volna ki. Szürke, fekete hasítottbőr és lakk részletek, ami ugye harmonizál a szoknyával. Imádom, hogy fűzős ezzel kis klasszikus elegancia is tükröződik benne és a hegyes orra miatt szuper trendi.

A táska hatalmas kedvencem, fekete fehér kígyóbőr mintája nagyon szexivé teszi és a fémes részletek pedig szuperül feldobják. Párosítható klasszikusabb, elegánsabb és vadabb outfittekhez is.



 Ehhez még egy szegecses karika fülbevalót is felvettem, ami valahogy végig elbújt a képeken, pedig csodás darab. :)
































A napszemüveg sose volt nagy kedvencem nyáron, mindig zavar, hogy rám izzad az orrnyergemnél és félek, hogy rám barnul. Ilyenkor kora tavasszal, viszont a hirtelen szikrázó napsütés sokszor bántja a szemem, arról nem is beszélve, hogy ráncolom ezerrel tőle a homlokom, szóval fényvédő és instant botox is egyben. :) Nagy kedvencem lett ez az ezüst rózsamintás darab, ami az első napszemüveg, ami jól is áll. :)



Szett:

Szoknya: New Yorker
Csipkés felső: Angex
Bőrdzseki: New Yorker
Farmerdzseki: Bershka
Táska: Secondhand
Harisnya: F&F
Bokacsizma: Secondhand
Napszemüveg: C&A
Nyaklánc: Ebay
Kalap: Ebay
Fülbevaló: Lucia Mondi




 Smink:

Alapozó: Catrice All Matt Plus
Kontúr: BarryM
Bronzosító: Catrice
Szemhéjpúder: Rival de Loop Young
Szemhéjtus: Manhattan
Szempillaspirál: Lancome Grandiose
Rúzs: Rimmel Kate Moss 038

Mi a véleményetek az outfitről? Szerintetek milyen a tipikus városi nő szettje? Szoktatok kalapot viselni?