2015. április 19., vasárnap

100 Ft-os bolt kontúr csodája

Én be-be térek a száz forintos boltokba és általában a smink részleget célzom meg, mert nagyon jó körömlakkokat és néha ilyen szuper kontúr szettet is ki lehet fogni. Persze alapozót, vagy szemhéjtust nem itt vásárolok, de a púderek, bronzerek elég szuperek ahhoz, hogy megvegyem őket. 



Legutóbbi szerzeményem egy három árnyalatú kontúr paletta, ami pirosítóként volt aposztrofálva. A legvilágosabb szín világosabb a bőrömnél, így púderként nem tudom használni, de matt világosítóként igen.  A két hideg barna árnyalat viszont tökéletes a kontúrok meghúzásához. Sokan követik el azt a "hibát" (ez is divat kérdése, így nem  nevezném feltétlen hibánk), hogy kontúrnak egy fényesebb, akár csillámos, bronzosítót visznek fel az arccsont alá és a többi mélyíteni kívánt helyre. A legtermészetesebb hatást a hideg árnyalatú, matt barnákkal érhetjük el, amik megegyeznek az arcunk árnyék színével, ugyanis a sötétítéssel egyfajtaképp faragjuk az arcunk formáját és ha nagyon elüt a szín, akkor már látszik a turpisság.

Télen mivel ne szoliztam, így a világosabb barna is elegendőnek bizonyult az árnyékoláshoz, sőt még szemfestéshez is megfelelő lett. Most, hogy már megcsókolászta a nap a bőröm, viszont egyre többet nyúlok bele a sötétebb árnyalatba, illetve keverem őket.

A csomagolása nagyon gyenge minőségű, a tipikus két használat után elpattanós műanyagból készült.

Nem büdös, mint sok olcsóbb smink termék, púder illata van, semmi extra.




Gyönyörűen pigmentált, nem porzik túlságosan és könnyű felvinni egyenletesen és természetes hatást kapunk vele. A no make up hódít mostanában, amihez tökéletes társ egy matt kontúr szett, olyan mint akár ez.











Pontok: 5/4,5 A csomagolása rémessége miatt levontam egy fél pontot. 










Mit szóltok? Szoktatok száz forintos boltban vásárolni?