2015. április 17., péntek

Catrice Matt paletta a legjobb barát a hétköznapokon

Nagyon régóta szemezte a Catrice három méteres állványa előtt ácsorogva az Absolute Matt szemhéjpúder palettával, aztán rászántam magam és megvettem, ráadásul akciósan. Az egyik kedvenc hétköznapi szemfestékemmé nőtte ki magát, de azért vannak negatívumai, így érdemes végigolvasni a posztot.






A Catrice hat árnyalatú palettáiból már elég jó a választék és ez azért is különleges, mert nem sok márka rukkol elő teljesen matt palettával. Ennek az oka az szerintem, hogy nem a legkönnyebben használhatóak a matt árnyalatok. Míg a csillámos, selyem és szatén fényűeknél nem tűnik fel a kevésbé jó eldolgozás, addig egy matt szemfestésnél ordít minden rossz ecsetvonás és csúnya satir. Ebből fakadóan ügyesebb sminkelőknek ajánlom, vagy birka türelmű kezdőknek. :)




A műanyag csomagolás a jobb minőségű fajta, jól zár és elég strapabíró, de ezekre a szempontokra nagyon ad szerencsére a Catrice minden termékénél.
Már az átlátszó tetőn is jól látszanak a színek, amik a fehértől a feketéig terjednek és a halvány rózsaszín és a barnák árnyalati is felvonulnak benne. Ez a színpaletta nagyon jól kihasználható, szinte minden árnyalatot előszeretettel alkalmazok.











Csodás nappali sminket tudunk vele készíteni, de egy bulisminket is bármikor abszolválhatunk a két erős sötét árnyalat a végén ezt simán lehetővé teszi. Jó társa lehet azoknak, aki a munkából mennek buliba, mert a nappali sminket is ezzel készíthetik, este pedig ugyanez kihalászva a neszesszerből felélénkíthetik, dögössé tehetik azt.







Az applikátor két végű, a szivacsos rész a szokásos szemét, de sajnos az ecsetes fele is nagyon gyenge. Ha tanácsolhatnék valamit a márkáknak, akkor az lenne, hogy vizsgálják meg és másolják le az Urban Decay Naked 2 paletta kétvégű ecsetét.











Kezdjük a szívem csücskeivel a három sötétebb árnyalattal, amik önmagukban egy vadóc esti sminket alkotnak. Én mostanában nappalra a sötétebb csoki árnyalatot viszem fel a mélyítő vonalra és kicsit ezzel cicásítok. A világosabb árnyalattal satírozom össze a szemhéjam közepétől a mélyítő vonalat és ehhez viszek fel egy világosabb színt a belső szemzugba, általában a rózsaszínt.




A világos árnyalatokból a fehérrel sose voltunk barátok, de tudom, hogy a legtöbb nő imádja, így jó választásnak érzem ezzel kezdeni a sort. Mellette egy nagyon halvány rózsaszín, már számomra is kihasználható és egy csodás selymes, nude, ami nagyon finom, nagyon természetes sminkek alapja lehet.


Ezzel a palettával még a szemöldökünket is meg tudjuk igazítani, így én utazáshoz lehet ezt fogom magammal vinni, mint kettő az egyben terméket.

A poszt írása közben felmerült bennem, hogy a hideg tónusú barnák, akár kontúrozáshoz is jók és ki is próbáltam, ha nincs nálunk kontúrszín, akkor ezzel is ki tudjuk emelni az arcunk vonalait, de ügyesen kell vele dolgoznunk.

A sötétszürke szín pedig akár szemünk körvonalainak kiemelésére is alkalmazhatjuk.



Vakuval fotózva
Lássuk a medvét, pigmentáltságból szuper a három sötétebb szín, a fekete viszont inkább sötétszürke, grafit szürke árnyalatú a valóságban, ami csalódás lehet.
Közepesen porzik, ügyesen kell sminkelni, hogy ne szóródjon a szem alá, viszont még az átlagos kategóriába sorolnám ezt a tulajdonságot. Én szemet hunyok efelett és szeretem







Vakuval
A világos árnyalatok, már nem ennyire jók, kevésbé pigmentáltak és kicsit csomósodnak is. A porzásuk erőteljesebb, de még a nem vészes kategóriába sorolnám.








Nappali smink


Pontok: 5/4

Sajnos a porzás, és a világos színek enyhébb pigmentáltsága miatt le kell vonnom egy pontot, de ennek ellenére is az egyik kedvenc palettám.

Hogy tetszik Nektek ez a paletta? Próbáltátok már? Melyik a kedvenc Catrice terméketek?