2015. április 30., csütörtök

Cipő és táska trendek (2015 tavasz-nyár)


Még ilyen jellegű poszt se volt a blogon, pedig szinte mindenkit érdekel, hogy melyek azok a ruhadarabok, amik a következő szezonokban az utcán lépten nyomon szembe fognak jönni. Egybe akartam megírni ezt a ruhadarabokkal, de rájöttem, hogy óriási lenne a poszt, ha mindent, ami szerintem lényeges, végig akarnék venni, így kezdjük a cipőkkel és a táskákkal.
















Chanel visszahozta a hátizsákot divatba tavaly


Először is el kell mondanom, hogy szerintem egy ruha összeállításban sarkalatos, hogy az ember milyen kiegészítőket választ. A legszebb szetteket is elronthatja, ha nem átgondolt a cipő, táska választás, vagy túl sok, túl gagyi az ékszer. Ezért érdemes pár basic darabot beszerezni cipők és táskák tekintetében is, ha nem akarunk sokat agyalni mit is kapjunk fel.

 Én legtöbbször egy kiegészítőt választok és ahhoz építem fel z aznapi outfittemet, valamit már a vásárlásnál is jól megfontolom, hogy mennyire lesz kihasználható az adott darab.



Slip on a rohanó nők magassarkúja 
Az új trendek megjelenésénél mindig a stílushoz közel álló darabokra lecsapni, hiszen ilyenkor nagy a választék és be tudjuk spájzolni olyan időkre, amikor már messze nem szuper trendi, ezáltal később egyedivé válik az adott darab. :) Tehát azoknak is ajánlom, hogy valamilyen szinten kövessék a divat hullámokat, akik egyedibb stílust képviselnek, mert jól jöhet még később is egy egy szuper darab.



Zoe Phobic táska

Színek terén a halvány sárga, a pasztell árnyalatok (menta, baba kék, orgona lila és pasztell rózsaszín) az uralkodóak, valamint a fémes színek (személyes kedvencem a hologram). Mind táskában, mind cipőben érdemes benevezni egy-egy ilyen darabra, ha szeretünk divatosan öltözködni. A pasztell árnyalatokat nyugodtan kombinálhatjuk, a lényeg hogy különbözzenek egymástól a színek.

 Minél különlegesebb annál jobb, talán ez lehetne a mottója az idei táska és cipő vonalnak, így bártan válasszunk csillogó, mintás verziókat, állatmintásat, vagy feliratosat. A printelt anyagok is hódítanak, így a minták hadát viselhetjük akár egy szetten belül is, de persze oda kell figyelni arra, hogy a káosz izgalmas harmóniát alkosson.


Cipő divatban még nagy sláger a sokpántos fazon, de a sima bokapántos verziók is maradtak a piacon. Anyag választásban hihetetlen változatosak vagyunk idén, bármi jöhet, ezen nem kell görcsölnie a legdivatosabbaknak. :)















Balerina

Kiűzhetetlen szerencsére, mindig tartja magát a kényelmes és nőies topánka, de most már a hegyesebb orrú verzió a trendi. Eleinte kis ellenérzésem volt ezzel a fazonnal kapcsolatban, de annyi biztos, hogy nyújtja az alakot, így az alacsonyabb lányoknak ez talán még előnyösebb is.

Komoly szerelem köt ezekhez a topánkákhoz, hiszen nyáron, ha magassarkúban indulok el, mindig lapul a táskámban egy balerina is, hogy ha kényelmetlenné válna a cipőm, akkor belebújhassak.

Nagyon jól kombinálható darab, hiszen szoknyákkal és nagyon nőies stílusú ruhákkal is remekül párosítható.


Slip on


Egy leopárd mintás cipő mindenkinek elkél a gardróbjában,
 én is most vadászom a tökéleteset
Kényelmi szempontból kitűnő választás az úgynevezett slip on, amiért mostanában én is élek-halok. A városi rohanásban a legpraktikusabb ráadásul nagyon változatos, játékos mintákban kapható, fogalmazhatunk úgy, hogy a pörgős életmódú nők "magassarkúja".

Pár éve már előjött ez a fazon, gondoljunk csak Avril Lavine cipellőjire, így ez sem újdonság, inkább úgy fogalmaznék, hogy most érte el pályája csúcsát.











A printelt és a magasított ékes példája

Idén a magasabb talpú verziók is megjelentek a piacon, ami szerény személyemet még nem varázsolt el, de ez is ízlés kérdése.

Azoknak is ajánlom a slip ont, akik idegenkednek a hegyes orrú fazonoktól. Mivel rmekül kombinálható darab, szinte minden szettben megállja a helyét, még szoknyával is nyugodt szívvel viselhetjük (bár manapság a sportcipőt is felvehetjük szoknyával, stílus mix a köbön!).





Espradilles



Tartja magát ez a fonott talpmegoldású, kényelmes, zárt fazon is, ami a Chanel divatháznak köszönheti újjáéledését (jelzem nyukámék fiatalkorában is volt divat). Nagyjából ugyanazt mondhatom el róla, mint testvérkéjéről a slip onról, de ennél a fazonnál inkább a printek jelennek meg, a hawaii hangulatú minták, illetve a csíkok és koptatások a jellemzőek a következő szezonban.

Tengerparti nyaraláshoz ideális szerintem, de itt érdemes odafigyelni a minőségre, a fonott, rattan jellegű talp oldal megoldás elég sérülékeny.


Anyaga gyakran vászon, durvább, olyan hatást kelt, mint ami csak úgy össze van öltve felületesen, ebben áll a varázsa, kicsit engem a természeti népek autentikus cipőire emlékeztet. Persze ebből is jelen van a fast fashion üzletekben flitteres, metálos és egyszínű darab.

Gyakran találhatunk keresztezését a slip onal és a balerina cipőkkel és fűzős verziója se lepjen meg senkit.





Törpe magassarkú

Bizony ismét felütötte a fejét a mini sarkú cipők vonala, amitől engem kiráz a hideg, viszont sokan kedvelik, így nem maradhat ki a felsorolásból. Mindez nagyrészt hegyes orral párosul, de az elöl nyitott orr is marad divatban. Sarok terén nagyon változatos a boltok kínálata, a kockától a tűsarokig szinte minden fellelhető.














Klasszikus magassarkúk



A gyönyörű vonalú körömcipőket sosem lehet letaszítani a trónjukról, jelenleg szinte csak a hegyes orr dominál, ami szerintem ennél a fazonnál a legelőnyösebb. Szerencsére nem esünk túlzásba ebben az évbe, nőies, kellemes ívű orr (vonalvezetés) a trendi és nem az eltúlzott 2000-es évek rémálma (imádkozok, hogy az sose térjen vissza).






Ha fontos nekünk, hogy a lehető legtrendkövetőbbek legyünk, akkor mindenképp egy metálos színt, vagy sárgát ajánlok. (remélem már egy nude darab lapul a szekrényben) Emellett érdemes beszerezni egy sok pántos cipő csodást is, de ennél érdemes odafigyelni, mert egyes fazonok igencsak rövidíthetik optikailag a lábunk hosszát.









Asszimetrikus felsőrész, illetve izgalmas rátétek jellemzőek még, amikre szerintem érdemes is lecsapni, hiszen a különleges cipők világát éljük, egy jól választott izgalmas lábbeli örök darabunk lehet.




Platform újragondolva

A platformos cipőknek leáldozott? Nos ez nem teljesen igaz, mert egy nagyon érdekes verzióban tovább él. Engem ez a talpmegoldás az autó gumik mintájára emlékeztet. Engem nem varázsol el ez a talp kialakítás és egyenlőre nagyon extrémnek számít az utcai divatban, így a bevállalósaknak fogják jobban szereni, akik imádják, ha feltűnést keltenek, mert ebben garantálom, hogy egy darabig meg fogják őket nézni. :) Pasztell, fekete-fehér színekben a leginkább fellelhető a boltokban.










Saruk örökké

A gladiátor fazontól az egyszerűbb letisztult pántos tipusokig mindenféle divatban marad, nagy újdonság szerintem a vissza a természetbe fazonok, ami szuperül mutatnak a fesztiválokon. Legyen az lábujjközt bújtatott, vagy vádli középig pántos, esetleg rojtokkal díszített, mind menő lesz, persze a fémes kiegészítő részek itt is hódítanak, így bátran válogassunk ezek közül is. 












Papucsok


A flip-flopokat felváltotta a gyógypapucs tavaly, a bloggereknek köszönhetően hihetetlen gyorsan hódított teret ez a kényelmes és egészséges viselet.  Most bővült a kínálat a kapitalizmus berobbanásával menő, majd a évekig cikinek számító gumipapuccsal. A Hunter márka feliratos verziója szuper trendinek, de én maradok a gumicsizmáinál.












Maszkulin cipők

A tavasz egyik nagy trendje a maszkulin fazon, ami fűzős és zárt, garantáltan kényelmes. Ezüst színben szinte minden márka előrukkolt a saját verziójával. 



















Kis méretű táskák


Nagyon tetszenek a kis méretű táskák, bár messze nem praktikusak számomra, így kicsi az esélye, hogy elcsábítsanak. Azoknak a nőknek ajánlom, akik nem hordják magukkal a fél életüket, vagy akik a kocsijukban tárolják azt és nem retiküljükben. :)

Ezeknek a vonala a mostanában divatos fazonoktól az újabban megjelenő lekerekített, gyönyörű formákig terjed. Színek tekintetében hasonlóan a pasztell árnyalatok dominálnak.











Nagyon menőnek számítanak a pár éve megjelent csatos, kicsit iskola táskás fazonok is, illetve a harsány színekben is tobzódhatunk, mint a narancs és a királykék.
















Hátizsák


A cipekedni szeretőknek ajánlom a hátizsákot, amit akár egyik vállukon, akár rendeltetésszerűen viselhetünk. Minden outfithez jól passzol, főleg egy világosabb árnyalat, vagy egy feltűnő hologrammos.

Nekem egy vászon hátizsákom van, ami nagyon jól mutat egyszerű, basic összeállításokkal.















A rojtok reneszánszukat élik a táskák és kabátok világában is, bár kezdem unni, hogy minden lány karján egy H&M verzió ül pasztell színben. Ha szerelem számotokra ez a trend érdemes inkább egy rojtos clutchot vásárolni szerintem.




















Végre elértük azt, hogy szinte minden menő, amit tud viselni az ember lánya, így bátran kísérletezzünk a táskák és cipők terén! Én az izgalmasabb különlegesebb darabokra esküszöm, így egy hologrammos cipőt és pár érdekes táskát szívesen beszereznék.


Ti mire vágytok az ide trendből cipők és táskák terén? Mi az, amitől rosszul vagytok??









Képek: Printrest, H&M, Zara, Bershka, Zoe Phobic oldalakról származnak.