2015. április 29., szerda

ELLE Fashion Show ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Nemrég újabb divateseményre látogathattam el, méghozzá az ELLE Fashion Showra (április 17-18), aminek a két napos rendezvényéből a második, azaz a szombati napjáról olvashattok a következőkben egy kis élménybeszámolót. Ezt a bemutatót is, mint a Tony&Guy Fashion Weeket a nemrég felújított, impozáns Várkert Bazárban rendezték meg, ami építészetileg is számomra egy vizuális csoda a hatalmas belmagasságával, letisztult vonalaival. 







Előző este nem sikerült túl sokat aludnunk, olyan fél négyig Edinával beszélgettünk a blogos terveinkről és eszmét cseréltünk az életünkről és élménybeszámolóztunk egymásnak, ritka, hogy ennyire egy hullámhosszra tudok kerülni valakivel, így nagyon örülök  mindig, ha vele lehetek. Az eseményre a minimál alvás ellenére is üdén indultunk, gyors reggeli és  készülődés után tömegközlekedésre pattantunk, a véletlennek (amiben nem hiszek) köszönhetően, már útközben a metrón összefutottunk Csillával és Évivel (Évi és Csilla csodás fotóit láthatjátok a bejegyzésben) és a helyszínen pedig ott várt ránk Eszter is. 



Nagyon tetszett a bebocsátás, ami hihetetlen gördülékenyen zajlott a sajtós pultnak köszönhetően, pillanatok alatt megkaptuk a karszalagot és a bebocsátást, valamint a kis információs füzetet is felmarkoltuk, amiben szerepelt minden információ, amire kíváncsiak voltunk. Mire beértünk, addigra már az első bemutató kezdetét vette, de szerencsére semmi lényegesről nem maradtunk le. A Budapest Fashion Week (nemsokára erről az eseményről is beszámolok) előző napján nagyon tetszett a dobogós megoldású, igazi kifutó, ami innen hiányzott, így a hátrébb állók, kevésbé szemfülesek nem igazán láthattak semmit, csak a kivetítő képén gyönyörködhettek a ruhákban.  160 centis termetemmel sokszor esélyem sem volt megcsodálni a ruhakölteményeket, de a kinti workshopoknak köszönhetően nem éreztem, hogy bármiről lemaradnék, ha nem látom minden pillanatát a kifutón zajló eseményekenek.

A bemutató után körülnézünk a külső részeken is, ahol a workshopokat tartották, amik még színesebbé  tették az amúgy is kiemelkedően színvonalas eseményt. A nap folyamán minden standot végiglátogattunk egyesével, ahol sok hasznos információval gazdagodtunk. A legjobb messze természetesen a Hungaria Pezsgős standja volt, ahonnan bátran válogathattunk és kóstolgathattunk, de mivel egyikünk se nagy ivós, így egy két pohár fokozta a kedvünk, de el kell keserítenünk Titeket semmi botrányos elázásban nem volt részünk. :)

A másik szuper kiállító pedig a Marks&Spencer standja volt, ahol kedvezmény kártyát és egy nagyon hasznos kis táskát is kaptunk, amibe aztán gyűjtögethettük a prospektusokat és illatmintákat. :)


Ebédszünetben Csillával megosztottunk  helyszínen egy pizzát, nem tudom hogy az éhségemnek köszönhető, vagy tényleg olyan fantasztikusan finom volt, de nagyon jól esett, feltöltött az újabb élmények befogadására késztetett. Kellett is az energia, mert csak ezután kezdődtek a nagyobb bemutatók. Mivel korlátozott rálátásunk volt a nagy tömeg és a kevésbé jól kialakított kifutó okán, így most a bemutatókról nem fogok írni részletesen, pár képet viszont láthattok, amik hangulatot átadják. Nem célom, hogy kritikusként számoljak be divateseményekről minden alkalommal (Toni&Guy-nál olvashattok sok magyar tervezőről) és szakbarbárnak kiadva magam minősítsek tehetséges tervezőket, most nem éreztek erre inditatást, maradok a civil, a blogger, aki az esemény hangulatát próbálja átadni.














Ezután természetesen pár fotót is készítettünk kint sok nevetés és viccelődés kísérte ezen képek megszületését. Nagy jó érzés végre olyan blogot író csajokkal lenni, akikben barátokat is leltem, így már nem a családom készítem ki a blogos dilemmáimmal, hanem olyanokkal beszélhetem át, akik hasonló csónakban eveznek, mint én. :)




Nem készítettem külön outfit összeállítást, mivel a képek egy részét a Tüllszoknyás bejegyzésemben megtaláljátok, valamint még hat másik összeállításban is láthatjátok ezt a menta ruhadarabot ITT.


Összességében elmondhatom, hogy kis csipet csapatunkkal bármely esemény mókás, jó hangulatú és sosem unalmas. Le a kalappal az ELLE Magyarország előtt szuper színvonalas, látványos, nemzetközi szintű eseményt sikerült összeállítaniuk, remek workshopok pedig a szünetek alatt is érdekessé tették az amúgy is lélegzetelállító helyszínt. A kávé, pezsgő, sütemény és pizza garantálta, hogy ki se tegyem a lábam a Várkert Bazár környékéről é csak úgy szívhassam magamba az inspiráló szféra hatásait.

Köszönöm a szervezőknek, hogy ott lehettem  és persze bloggerina társaimnak, hogy gondoskodtak a felhőtlen hangulatról! :)





Balogh Éva csodás képeit még itt találjátok meg: https://www.flickr.com/photos/131678782@N07/