2015. április 4., szombat

Moyra Peach Collection- TESZT


Már egy ideje ülök ezen a bejegyzésen, de ennek köszönhetően rendesen leteszteltem a Moyra Peach Kollekció minden darabját. Közben folyamatosan történtek a köröm balesetek, így tekintsetek el a körmeim állapotától és csak a lakkok finishében gyönyörködjetek. :)






Igazi tavasz hangulat akkor tört rám, amikor megérkezett tesztelésre a nem várt, meglepetés csomag a Moyrától. Mint azt már mindenki tudja, a kedvenc márkám, ha veszek lakot az szinte mindig ez a márka.  



El Dorado No.652


Ennek az árnyalatnak a legtalálóbb a színe. Imádom, hogy az utóbbi időben a Moyra elnevezi a körömlakkjait, de szerintem néha eléggé bakot is tud lőni a nevekkel, viszont most ez tökéletesen leírja a látványt. :) 
Az árnyalat csodálatos barackos, rose gold árnyalat egy csöpp óarany fuvallattal. Egy rétegben halvány az eredménye, de ennek köszönhetően akár fedőlakként is használható. A tökéletes eredményhez, fedéshez bizony 3 réteg is kell belőle. Egy rétegben nekem nagyon csíkozott, de a harmadik rétegnél egyenletesebb a fedés, de minden ilyen finisű lakknál látszanak az ecset vonások. Ennek a testvérkéje a Belle of Georgia. Száradása három rétegben már időigényes, de még így is gyors. Nagyon jól bírta a strapát, minden alkalommal 4-5 napot kibírt.

Pontok: 5/4 halvány fedés és a 3 réteg miatt levontam egy pontot. 


Belle of Georgia No.654


Ez az árnyalat is egy halvány fedésű, kicsit szaténes finisű lakk, mint az előző,, így más lakkon fedőlakként is funkcionálhat. Nagyon folyékony lakk, de ennek ellenére gyorsa n szárad és szépen terül is a körökön, jó vele dolgozni. Egy rétegben csíkoz, három rétegben fed optimálisan, de az ecsetvonások látszanak akkor is, az ilyen finisű lakkoknál ez alap. 




Nagyon szép nude, rose gold árnyalatról van szó, ami az üvegben nem mutat olyan jól, mint a körmökön. Aki a visszafogottabb árnyalatokat kedveli és szereti a köröm perem szín enyhe átütését, annak ajánlom ezt a lakkot. Enyhe pici csillámoknak köszönhetően a fényben ragyogó. 

Gyorsan szárad, bár három réteg azért, három réteg, így türelem is kell kicsi. Tartós nagyon, 5 nap az élettartalma rendes, aktív élet mellett. (mosogatok is ám)


Pontok: 5/4 halvány fedés miatt vontam le pontot. 



Fortyniner No.656


Köröm egyenetlenségeit kiemeli sajnos

Egy óarany, bronzos duókróm lakk, ami számomra valahogy kakukktojás a barack kollekcióban. Ennek ellenére viszont lélegzetelállítóan szép, oly annyira, hogy anyukám azonnal beleszeretett és elkönyörögte. Ami az érdekessége, ha a fény úgy esik rá, akkor a narancsos rezes szín pinkbe vált át, ilyen átmenetet még sosem láttam. 







A króm hatás miatt csíkoz, látszanak benne az ecsetvonások, viszont két rétegben szépen fed. (Amúgy sokat írtam most a csíkozásról és sokan pejoratívnak érzik ezt a tulajdonságot, meg kell mondjam nem az, hiszen hosszabbnak és elegánsabbnak hat tőle a körmünk.) Szupergyorsan szárad és szuper tartós.

Pontok: 5/4 (Körömhibákat kiemeli a vékony fedés és a finis miatt.)




Tropic Snow No.657


A piros szerelmeseinek ajánlom figyelmébe ezt a lenyűgöző narancsos-korallos-piros árnyalatot, ami telis-tele van mikro arany csillámokkal. Egyik barátnőm szerint kicsit pinkes beütése van. :) Finise duókróm, de ennél nincs csíkozás. A csillámok miatt annyira a Zoya és a PiCture POlish lakkokat idézi, különleges lakkok szerelmeseinek kötelező darab a gyűjteménybe.
 




 

Könnyű vele bánni, tökéletes az állaga és szépen terül. Egy rétegben is elegendő, de két rétegben fantasztikus a hatása. 
Tartósság szempontjából is a legjobb lakknak bizonyult 7 napig érintetlen volt minden alkalommal.

Pontok: 5/5




Santa Barbara No.655


Tégla árnyalatú, narancs színű lakk, igazán pigmentált erős fedésű. Pink csillámoktól nagyon különleges a hatása és a fény játéka, ő is emlékeztet pár nagy márka csillám hatású lakkjára. Jön a nyár, mindenki barna, ilyenkor a legszebbek a narancs színű körmök, amik kiemelik a gyönyörű bronzos bőrszínt. 

Pontok: 5/5









Folyékony, szép fedésű, könnyen terülő lakk, amivel öröm dolgozni. Két rétegben a legtökéletesebb a fedése és villámgyorsan megszárad, nem nyúl bele az ember lánya. 






























Tartóssága is kiemelkedően jó, még a Moyra lakkok közt is.



Madison No. 651


Krém finisű lakk, ami csodás barackos, kicsit narancsos pasztell árnyalatú. A pasztell lakkok alap hibája, hogy egy rétegben nagyon csíkoznak, ez ebben az esetben is felmerül. 




Másik problémám a lakkal, hogy elég sűrű, így nehezebben terül el, több egyengetést igényel. Magyarul, ehhez a lakkhoz kell egy kis türelem. Gyorsan szárad és szerencsére két rétegben már tökéletes a fedése. 



















Elég tartós, de a házimunkát nem viseli túl jól sajnos, bár ez jellemző minden márka, minden pasztell lakkjára.


Pontok: 5/3 




Bal fent: Madison, jobb lent: Halehaven

Halehaven No.653


A másik krém finisű lakk, ami közelebb áll a barackvirág árnyalathoz, nekem ez a szín lett az abszolút kedvencem az egész kollekcióból, bár nem egy problémamentes lakk. Könnyebben kezelhető, mint ikertestvére, hiszen ez egy folyékonyabb állagú lakk. 

Szépen elterül a körmön, de azért kis játék ezzel is van sajnos. Egy rétegben csíkoz, de két rétegben már tökéletes. Száradása elég gyors, de kicsit alulmarad a megszokott Moyra tempón, így párszor belenyúltam, de a színe mindenért kárpótolt. Tartóssága meglepően jó, ahhoz képest, hogy pasztell lakkról van szó.

Pontok: 5/4


Madison/Halehaven

Ékszerek: Chill-Earrings


Mivel ez a két lakk csak akkor különböztethető meg, ha egymás mellett nézzük, így egy kis összehasonlító képet tettem be. jól látszik, hogy a Madison narancsosabb, míg a Haleheaven kicsit rózsaszínesebb árnyalat.

Melyik lakk tetszik Nektek a legjobban? Próbáltátok már valamelyiket?