2015. április 14., kedd

NAGY MICELLÁS VÍZ RANGSOR (A tökéleteset kutatva)

Mint minden blogbejegyzés ez is szubjektív lesz, a micellás vizek között próbálok egyfajta sorrendet felállítani. Mindegyikről készült már valamilyen formában teszt, de idejét láttam annak, hogy tiszta (micellás)vizet öntsek a pohárba, mégis melyek lettek számomra a befutók. Többféle szempont alapján pontozom őket, így talán egyszerűbbé téve a döntést számotokra is, ha a megfelelő micelláris folyadékot keresitek.

Amelyik micellás oldat jobban érdekel a nevére kattintva megnézheted a tesztjét! :)Már  csapból is a micellás vizek folynak, nem véletlenül, szerintem az egyik legnagyobb újítás, forradalom a kozmetikai világban az utóbbi években. Milliószor meséltem már, hogy bizony én a micellás vizek megjelenése előtt gyakran (jó állandóan) elblicceltem a sminklemosást. Gyűlöltem a sminklemosókat, a sikálást, hogy irritálták a szemem. Amióta a micelláris folyadékok megjelentek teljesen megváltozott az arcápolásom, elkezdtem törődni a bőrömmel és imádok arcot tisztítani, nyitottabbá váltam a kozmetikumok iránt.


Na de nézzük mi is ez a micellás folyadék, ami 2014 abszolút kedvence volt. A franciáktól eredő arclemosó, ami leöblítést nem igényel és általában három az egyben funkcióval kecsegtet. Könnyesén eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket, tonizál és hidratál. A micellák magukhoz vonzák és magukba zárják a zsírokat, szennyeződéseket és a sminket, ezért nem egy vattakorongra lesz szükségünk a tökéletes bőrtisztításhoz, de még mindig könnyebb a dolgunk így, mint az arclemosókkal, amiket öblítgetni kell. Tehát úgy képzelhetjük el ezt a folyamatot, hogy a gömbölyű részecskék körbe zárják a szennyeződést és így hatékonyan eltávolítják, anélkül, hogy maszatolnánk szét a bőrünkön a sminket. A micellás vizeket az érzékeny bőrűek is bátran használhatják, vagyis a legtöbb verziót, mert nem irritálják se a szemet, se a bőrt.

Na. de vágjunk is bele, nem sorrendbe fogok írni a termékekről, azt majd a poszt végén találjátok.
A legnagyobb népszerűségnek a Bioderma micellás vize örvend, a legtöbb sminkes táskáját, ha feltárjuk ezt találjuk benne. (Amúgy több verziója is jelen van a piacon különböző bőrtípusúaknak.) Eleinte szkeptikus voltam, aztán első használat után meggyőzött és azóta se változott a véleményem, csodálatos.
A csomagolása megfelelő, kézreálló, az adagolója praktikus és könnyen kontrollálható. Tökéletesen leszedi a sminket az alapozótól, a vízálló szempillaspirálig. Három vattakorongra van szükségem a legdurvább sminkek lemosásához is. Kíméletes teljes értékben és a legpuhább babapopsi bőrt kapjuk utána. Semmi ragacsos érzés nem marad utána
Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/5

Ár: 5/3

Másik óriási kedvencem az Eucerin micellás oldata. Szuperül, hatékonyan távolítja el a sminket, a napi szennyeződést a bőrről, miközben nagyon kíméletes, nem irritál, nem csíp. A szemfestékkel, még a vízállóval is elég jól elbír és ráadásul tonizálja a bőrt. Pár percig ugyan érezhetjük a ragacsos érzetet, de hamar beszívja a bőrünk és már várja is, hogy beszürcsölhesse a krémet. Nekem a reggeli ébresztő készítményem lett, esküszöm jól indul vele a nap! :) Hidratálást viszont nem várhatunk el tőle, de a puha, tiszta érzetű bőr adott. :)
Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/5
Utóérzet: 5/4

Ár: 5/3


A Ziajának három micellás vize is van, én a Sensitive verziót próbáltam, így a többiről nem tudom milyen, de ez sajnos nem lett a kedvencem. A micellás vizektől nem titok én a sminklemosást elvárom és persze az arctisztítást, ezen felül bónusz a hidratálás és a tonizálás. Sajnos a Ziaja csak a sminktelen arcot tudja megtisztítani, a sminket csak ide-oda kenegeti, a vízálló dolgokhoz pedig hozzá se kezdjünk vele. Imádom a Ziaja márkát, szuperek az összetevői és remek termékeket gyárt, de ezen lesz még mit fejleszteni. Én a hidratálást és a tonizálást se vettem észre és már tovább is ajándékoztam.Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/1
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2
Ár: 5/5

Az egyik legnagyobb kiszerelésű micellás víz a piacon, ár/érték arányban szuper termék. Már több bőrtípusra való is megjelent a drogériákban, nekem a sensitive van meg, a többiben viszont elég csúnyák az összetevők (pl. alkohol).  Szépen eltávolítja a sminket, bár a vízálló szempillaspirál neki is időbe telik, míg leoldja. Kicsit ragacsos utóérzetet hagy a bőrön, amit én nem kedvelek, így mindig leöblítem, nehezen is tűnik el ez az érzet. Se hidratálást, se tonizálást nem ad (persze ezt nem is ígéri és nem is kell elvárnunk tőle), viszont simább bőrt eredményez és tisztább érzetet. Időnként irritálta az érzékeny bőrömet, viszont a szemem sosem csípte. Nekem nem lett a kedvencem, inkább csak a szemfesték eltávolítására használom, de rengeteg blogger erre esküszik, így egy próbát érdemes vele tenni.Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/4
Kíméletesség: 5/4
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2
Ár: 5/5

Az első micellás vizem volt, akkor nagyon elvarázsolt, most már nem vesz le a lábamról. Nem túl kézre eső, nehéz adagolni, mert nagyon folyik (ömlik, borzalmas). Hatékonynak se nevezném, bár a sminket szépen eltávolítja, de a vízálló spirállal nem boldogul. Ragacsos érzetet hagy a bőrön, amit nekem kényszeresen le kellett öblítenem. Pozitívuma, hogy még legnagyobb allergiás időszakomban se irritálta a bőrömet. Se hidratálást, se tonizálást ne várjunk tőle, viszont megfelelően tisztítja a bőrt. az várt magára.

Szívesen kipróbálnám a gél változatát, de még 
az várat magára.

Kiszerelés: 5/1
Hatékonyság: 5/4
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/3

Ár: 5/4


A Pixiboxban lapult egy utazó méretű kiszerelés, aminek a flakonját a mai napig utazáshoz használom, újratöltve. Tudjátok, hogy a La Roche-Posay a kedvenc márkám és hozza a tőle elvártakat. Csodás összetevő listájának köszönhetően nem irritálja se a szemet, se a bőrt és hatékonyan tisztít. Jól elbánik a sminkkel is, szépen magába zárják a micellás részecskék a szennyeződéseket. Picit ragacsos érzetet hagy maga után, amit a bőr percek múlva beszív. Enyhe hidratálást is ad, ami után sok esetben nem éreztem szükségét a krémezésnek.
Nagyon érzékeny bőrűeknek mindenképp ezt a márkát és terméket ajánlom. A kis kiszerelésnek az adagolója elég rossz és nyilván nem túl kézreeső, így ezt  részt majd pontozásnál üresen hagyom, mert nem tudom milyenek a teljes méretű termékek paraméterei.

Kiszerelés: 5/-
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/4
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/4

Ár: 5/3

Ahogy tárolom őketSzépen leszedi a sminket és a szennyeződéseket az arcról. A csomagolása is kézreálló, jó az adagolója, nem folyik ki túl sok, könnyen kontrollálható. Nem irritálja a bőrt és a szemet. Nagyon ragacsos érzetet hagy maga után, talán túlzásba is viszi a hidratálást. Próbáltam megszeretni, de az a tulajdonsága nagyon nem nyerte el a tetszésem, ízlések és pofonok.Kiszerelés: 5/4
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5 még sok is
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2

Ár: 5/3

NIVEA SENSITIVE 3 AZ 1-BEN MICELLÁS ARCTISZTÍTÓ


A legrémesebb micellás víz, amit próbáltam, köze sincs a micellás oldatokhoz. Nem túl hatékony a sminkeltávolításban, a vízálló termékek maradnak a helyükön. Nekem a csomagolása se nyerte el a tetszésem, kicsit nehéz az adagolása. A legrémesebb tulajdonsága ennek a sensitive terméknek, hogy csípi a bőrt és a szemet, még a normál bőrű barátnőim is panaszkodtak erre. Ezt maximum, mint arctonikot tudom értelmezni, de ugye a tonikon nem kenjük a szemünkre, sőt azt hallottam, hogy külföldön ennek is árulják (nem tudom, hogy így van-e). Mivel kifejezetten érzékeny bőrűeknek ajánlják, így teljesen leszerepelt a szememben. Ráadásul szárította is a bőrömet...nos mit mondjak még...rossz.

Kiszerelés: 5/3
Hatékonyság: 5/2
Kíméletesség: 5/1
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/4
Utóérzet: 5/1

Ár: 5/4

Helia-D Micellás sminklemosó, arctisztító kendő

Nagyon érdekelt, hogy mit tud a Helia-D micellás fronton, de mivel volt itthon, mint látjátok elég vizecske, így végül nem vettem meg, de nagyon megörültem, amikor a Pixibagben lapult egy ilyen törlő kendő. Eddig nem is tudtam, hogy más márkáknál is van, de ezután elkezdtem utána nézni a dolgoknak. Nagyon praktikusnak tartom ezeket a kendőket, főleg utazásnál, hiszen nem kell aggódnunk, hogy kifolyik az oldat (én még gondolnék az utazókra és kis csomagokban is árulnám, ami neszesszer barátabb). A csomagolása a popsitörlők/intimtörlők visszaragasztható csomagolása, ami praktikus és jól zár/ragad. Remekül leszámol a szennyeződésekkel, sminkkel és még a vízálló spirálom is könnyedén lehozta. Ami plusz, hogy remekül hidratál, majdnem a Bioderma pihe-puha érzetét hagyja a bőrön (ezt álmomban sem hittem volna). Ára pedig nagyon baráti és van micellás víz verzióban is, ami ugye talán jobban megéri, hiszen több használatot tesz lehetővé. Be kell valljam megszerettem viszont ezt a kendős megoldást, nem kell pocsolnom, a vatta maradékokat szedni az arcomról.

Kiszerelés: 5/5Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/5

Ár: 5/4-5

Az én ranglistám

1. Bioderma
2. Eucerin

3. Helia-D

4. La Roche-Posay
5. Garnier
6. L'Oreal
7. Vichy
8. Ziaja
9. Nivea

Mit szóltok? Nektek melyik a kedvenc micellás vizetek?
20 megjegyzés :

 1. A Bioderma Sensibio H2O :) De a Sebium H2O is mellette all ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Bioderma olyan nagyot alkotott, amit eddig szerintem egy márka se tudott teljes mértékben lemásolni, vagy felülmúlni. :) Csak az ára tart vissza mindig...pedig állna itthon már egy zsugornyi belőle, ha olcsóbb lenne. :D

   Törlés
  2. Nekem nagyjabol itt all, es most sem kellett vennem, mert amikor szuper akciok voltak, mindig jol bevasaroltam, igy tartalekom meg van belole. Viszont most az Avene micellas folyadekat is elovettem, mert mar itt a lejarati ido a nyakamon. Ez dobozban kaphato es imadom a kiszereleset:) matt muanyag, 200 ml-es kiszereles, hosszukas, hengerforma. A sok elhasznalt Bioderma palack utan udito valtozas :) Az illatat meg szoknom kell, amugy a teljesitmenye ugyanolyan jo, mint az imadott Biodermae. A borom is szuperpuha a hasznalata utan es selymes. Szoval tok jol hidratal, ha mar a faradtsagtol nem birok kimaszni az agybol a furdoszobaig, a kremig ;) Nem huzodik az arcom, a borom a hasznalata utan. Imadnivalo ez is! Az ara hasonlo a Biodermaehoz. Mivel mar evek ota azt hasznalom, nekem nem draga, mert a minoseg kell a boromnek. Mivel bevalt, nem kiserletezem massal igazabol, a borom er ennyit :) Ezt sem most vettem, de ideje elhasznalnom a meglevo keszleteimet, szerintem nyithatnek egy drogeriat a felhalmozott cuccok miatt, annyi van mindenbol :) Attol tartok, h akar egy evig is meglennek a sampon, balzsam, tusfurdo, testapolo, naptej, arckrem, szerum es a sminkcuccok uj beszerzese nelkul is:D

   Törlés
 2. A Ziajat vegul kihagytad a listabol :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ohh basszus látszik, hogy este irtam beteszem :)
   köszi hogy szólsz :)

   Törlés
 3. Nekem is a L'Oreal volt az első micellás vizem, nálam tette a dolgát rendesen, a vízálló sminkkel is bár nehezebben de megbirkózott, viszont az adagolása tényleg nem a legjobb, túl sok víz folyik ki belőle. A Garnier volt a második, ami egy leheletnyivel jobb, mint az előző és a kiszerelés-ár arány miatt ezt szoktam újra venni, nekem bevált. A LRP-ból nekem is a Pixiből van meg ez az utazó méretű termék, nekem az eddigiek alapján ez áll az utolsó helyen, nagyon poshadt fura szaga van, ami eléggé zavaró, a sminkeltávolító/tisztító hatása sem a legjobb, nekem nem jött be. A Nivea micellás vize az én bőrömet nem csípi egyáltalán, az elején egy-két alkalommal a szemem körül égette picit a bőrt de egyébként bevált, jól tisztít és a sminkel is jól elbánik, viszont a Garniernél ez sem jobb, sőt drágább is, úgy hogy nem fogom újra venni. A Helia-D szintén a mostani Pixiből van meg nekem is, nagyon kíváncsi leszek rá, még nem próbáltam de tetszik az elgondolás, és praktikus is. A Biodermáról már rengeteg jót hallottam, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg akkora durranás-e és annyival jobb-e mint a többi, de egyenlőre az ára mindig visszatartott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Biodermával szemben nagyon szkeptikus voltam, aztán a 100 ml-s kiszereléshez hozzájutottam és tényleg csodás, pedig mennyivel izgibb lenne azt írni, hogy túl hájpolják. Megszagoltam a LRP és tényleg van egy fura illata, eddig nem vettem észre, de szerintem ez a termál vizének az illata, ami nagyon jót tesz a bőrnek. Amúgy nagyon szubjektív kinek melyik termék jön be jobban és az elvárásaink is mások, ezért próbáltam sok szempont alapján értékelni őket. Az egyik ismerősöm például rajong a Vichyért mert nagyon hidratál, engem zavart pont ez a tulajdonsága.

   Törlés
 4. A GARNIER micellás vízről én is a napokban teszem ki a bejegyzést, eleget használtam már :)

  Már nem ez az első bejegyzés vagy kép ahol ilyen szuper szemmaszkod van, hol veszed őket?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi. :) Majd elolvasom, most jöttem rá, hogy nálam nincs is külön Garnier micellás teszt, így lehet majd rászánom magam és leírom részletesen a véleményem :) Kilós Hádában szoktam rábukkanni a melltartók között, csak az ilyen hülyeségekért túrom át a fehérneműs részt :)

   Törlés
 5. No nekem eddig L'Oreal, Garnier és LRP volt és most a Helia-D kendő. Nálam a legjobb az LRP volt, a L'Orealt kifejezetten utáltam, volt egy fura szaga amit nem bírtam. Most Garnier van, nem rossz, de nem is jó. A Biodermát bevallom őszintén drágállom, majd ha lesz valami jó akció :) A Hélia-D-t meg még nem próbáltam ki. :) De nagyon köszi a te tapasztalataidat, legalább azt tudom mit ne vegyek egyáltalán :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezekkel a szagokkal bajban vagyok, lehet rossz az orrom, de esküszöm ezek elkerülik a figyelmem. Innentől Botonddal is szagoltatni fogom a cuccokat. :) pont most van a Biodermánál akció két micellás víz kerül 4000 valahányszáz forintba, így kapsz fél litert effektíve. Egy barátnővel összefogva egy próbát simán megér, mert tényleg szuper, ha lenne kis fölös pénzem vennék utánpótlást. És nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad Betty a bejegyzést :)

   Törlés
 6. Én hármat próbáltam eddig, na jó négyet, ha a Nuxe-ot is beleszámolom. A L'orealt nem szerettem, a Garniert igen, most Bioderma Sébium van, de nem érzem, hogy annyival jobb lenne. Bár azt hiszem, hogy miután ezeket elhasználtam veszek egy Garnier Pure-t, hogy tényleg össze tudjam hasonlítani őket, aztán meglátom, hogy maradok-e a Bioderma mellett vagy visszaváltok Garnierre :) (A Nuxe-ből csak kicsi volt nekem, finom rózsaillata van, kellemes volt használni).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na nem is tudtam, hogy a Nuxe-nak van micellás vize és még illatosítottal nem is találkoztam, jó hogy mondod. :) A Bioderma szerintem sokkal jobb, mint a Garnier, de mondjuk az érzékeny bőröm miatt is mondom ezt, mert a Garnier egy ideig allergizált picit. Viszont a legtöbben nyilván az ára miatt a Garnierre esküsznek, amit teljes értékben megértek. :)

   Törlés
 7. A LRP a kedvencem a micellás vizek közül, de az utóbbi időben csípi a szemem, úgyhogy nem tudom mi lehet a baj...:S (Lehet, hogy a szempillaspirált kenem a szemembe???). A garniert elhasználtam, szerettem is, de az is csípte a szemem. A Nivea minősíthetetlen volt, a Bioderma Sebium pedig egynek elmegy kategória. Amit még próbáltam az az Eveline márka micellás vize, az volt az első ilyen termékem, nagyon szerettem, kíváncsi vagyok, hogy ennyi kipróbált termék után is szeretném-e még. Jelenleg itthon egy megkezdett és egy bontatlan 400 ml-es LRP és egy Paese micivíz várja a használatbavételt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Eveline-en én is gondolkoztam, de sok negatívum kritika után nem vettem meg, de lehet majd egyszer rápróbálok és kiegészítem vele ezt a bejegyzést. :) A Paese terméke nagyon izgat, azt ha elfogy minden (mert már beteges ahogy halmozom őket) akkor beszerzem és kipróbálom. :) Szerintem a szemfesték lehet a ludas a szem csípésben a LRP még amikor kb eleven volt a fejem az allergiától, akkor se csípett.
   Amúgy most látom, hogy jó hogy beleírtam, hogy nagyon szubjektív a termékekhez való hozzáállás és elvárás, mert a kommentekből kiderül, hogy mindenki mást szeret :) Azért remélem kicsit hasznos a poszt. :)

   Törlés
  2. Aki csak kis koltsegvetesbol tud gazdalkodni, az nem tudja kiprobalni az igazan jokat, mert a drogeriasak csak a Bioderma H2O " utanzatai" probalnak lenni, egyebkent a Sebium nem igazan sminklemosasra valok,szoval a Sensibio H2O-t kellene osszehasonlitani a tobbivel. Glamour napon kellett volna venni Biodermat, mert mindenbol lejott -20% kedvezmeny :)

   Törlés
  3. most kettőt kapsz egy áráért a Biodermánál. :) Nekem ez is tökéletesen leszedi a sminkem és imádom :) A drogériás termékek közt is akad egy két jó, de igen érdemes beruházni egy drágább árfekvésűre, már csak azért is, hogy az ember tudja, van e igénye erre. :)

   Törlés
 8. Nekem nagyon érzékeny és száraz bőröm van, pont ezért imádom a Vichy termékét :)

  VálaszTörlés
 9. Nekem nincs problémás bőröm, szóval nyugodt szívvel próbáltam ki a Garniert, amit az egyik ismerősömtől kaptam ajándékba. Egyik este használtam, és másnapra azon kaptam magam, hogy a bőröm kiszáradt és kipirosodott, rendesen égett, ha megérintettem. Következő napra már annyira kiszárította, hogy súlyosan ekcémás lett az arcom és be is dagadt; égetett és viszketett egyszerre... Annyira megijedtem, hogy elmentem bőrgyógyászhoz, aki felírt egy nyugtató kenőcsöt, ami másfél hét után hozta helyre a hámló, vörös arcomat... Alig mertem kimenni az utcára, úgy szégyelltem... Utána olvastam több helyen is a terméknek, és sajnos nem csak én voltam az egyetlen, akinek a Garnier micellás víz hasonló problémákat okozott. Ennek ellenére tudom, hogy sokaknak nagyon bevált és minden nap boldogan használják. Remélem, egyikőtöknek sem lesz olyan problémája vele, mint nekem.

  VálaszTörlés