2015. április 14., kedd

NAGY MICELLÁS VÍZ RANGSOR (A tökéleteset kutatva)

Mint minden blogbejegyzés ez is szubjektív lesz, a micellás vizek között próbálok egyfajta sorrendet felállítani. Mindegyikről készült már valamilyen formában teszt, de idejét láttam annak, hogy tiszta (micellás)vizet öntsek a pohárba, mégis melyek lettek számomra a befutók. Többféle szempont alapján pontozom őket, így talán egyszerűbbé téve a döntést számotokra is, ha a megfelelő micelláris folyadékot keresitek.

Amelyik micellás oldat jobban érdekel a nevére kattintva megnézheted a tesztjét! :)











Már  csapból is a micellás vizek folynak, nem véletlenül, szerintem az egyik legnagyobb újítás, forradalom a kozmetikai világban az utóbbi években. Milliószor meséltem már, hogy bizony én a micellás vizek megjelenése előtt gyakran (jó állandóan) elblicceltem a sminklemosást. Gyűlöltem a sminklemosókat, a sikálást, hogy irritálták a szemem. Amióta a micelláris folyadékok megjelentek teljesen megváltozott az arcápolásom, elkezdtem törődni a bőrömmel és imádok arcot tisztítani, nyitottabbá váltam a kozmetikumok iránt.


Na de nézzük mi is ez a micellás folyadék, ami 2014 abszolút kedvence volt. A franciáktól eredő arclemosó, ami leöblítést nem igényel és általában három az egyben funkcióval kecsegtet. Könnyesén eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket, tonizál és hidratál. A micellák magukhoz vonzák és magukba zárják a zsírokat, szennyeződéseket és a sminket, ezért nem egy vattakorongra lesz szükségünk a tökéletes bőrtisztításhoz, de még mindig könnyebb a dolgunk így, mint az arclemosókkal, amiket öblítgetni kell. Tehát úgy képzelhetjük el ezt a folyamatot, hogy a gömbölyű részecskék körbe zárják a szennyeződést és így hatékonyan eltávolítják, anélkül, hogy maszatolnánk szét a bőrünkön a sminket. A micellás vizeket az érzékeny bőrűek is bátran használhatják, vagyis a legtöbb verziót, mert nem irritálják se a szemet, se a bőrt.

Na. de vágjunk is bele, nem sorrendbe fogok írni a termékekről, azt majd a poszt végén találjátok.




A legnagyobb népszerűségnek a Bioderma micellás vize örvend, a legtöbb sminkes táskáját, ha feltárjuk ezt találjuk benne. (Amúgy több verziója is jelen van a piacon különböző bőrtípusúaknak.) Eleinte szkeptikus voltam, aztán első használat után meggyőzött és azóta se változott a véleményem, csodálatos.
A csomagolása megfelelő, kézreálló, az adagolója praktikus és könnyen kontrollálható. Tökéletesen leszedi a sminket az alapozótól, a vízálló szempillaspirálig. Három vattakorongra van szükségem a legdurvább sminkek lemosásához is. Kíméletes teljes értékben és a legpuhább babapopsi bőrt kapjuk utána. Semmi ragacsos érzés nem marad utána




Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/5

Ár: 5/3





Másik óriási kedvencem az Eucerin micellás oldata. Szuperül, hatékonyan távolítja el a sminket, a napi szennyeződést a bőrről, miközben nagyon kíméletes, nem irritál, nem csíp. A szemfestékkel, még a vízállóval is elég jól elbír és ráadásul tonizálja a bőrt. Pár percig ugyan érezhetjük a ragacsos érzetet, de hamar beszívja a bőrünk és már várja is, hogy beszürcsölhesse a krémet. Nekem a reggeli ébresztő készítményem lett, esküszöm jól indul vele a nap! :) Hidratálást viszont nem várhatunk el tőle, de a puha, tiszta érzetű bőr adott. :)




Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/5
Utóérzet: 5/4

Ár: 5/3


A Ziajának három micellás vize is van, én a Sensitive verziót próbáltam, így a többiről nem tudom milyen, de ez sajnos nem lett a kedvencem. A micellás vizektől nem titok én a sminklemosást elvárom és persze az arctisztítást, ezen felül bónusz a hidratálás és a tonizálás. Sajnos a Ziaja csak a sminktelen arcot tudja megtisztítani, a sminket csak ide-oda kenegeti, a vízálló dolgokhoz pedig hozzá se kezdjünk vele. Imádom a Ziaja márkát, szuperek az összetevői és remek termékeket gyárt, de ezen lesz még mit fejleszteni. Én a hidratálást és a tonizálást se vettem észre és már tovább is ajándékoztam.



Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/1
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2
Ár: 5/5





Az egyik legnagyobb kiszerelésű micellás víz a piacon, ár/érték arányban szuper termék. Már több bőrtípusra való is megjelent a drogériákban, nekem a sensitive van meg, a többiben viszont elég csúnyák az összetevők (pl. alkohol).  Szépen eltávolítja a sminket, bár a vízálló szempillaspirál neki is időbe telik, míg leoldja. Kicsit ragacsos utóérzetet hagy a bőrön, amit én nem kedvelek, így mindig leöblítem, nehezen is tűnik el ez az érzet. Se hidratálást, se tonizálást nem ad (persze ezt nem is ígéri és nem is kell elvárnunk tőle), viszont simább bőrt eredményez és tisztább érzetet. Időnként irritálta az érzékeny bőrömet, viszont a szemem sosem csípte. Nekem nem lett a kedvencem, inkább csak a szemfesték eltávolítására használom, de rengeteg blogger erre esküszik, így egy próbát érdemes vele tenni.



Kiszerelés: 5/5
Hatékonyság: 5/4
Kíméletesség: 5/4
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2
Ár: 5/5





Az első micellás vizem volt, akkor nagyon elvarázsolt, most már nem vesz le a lábamról. Nem túl kézre eső, nehéz adagolni, mert nagyon folyik (ömlik, borzalmas). Hatékonynak se nevezném, bár a sminket szépen eltávolítja, de a vízálló spirállal nem boldogul. Ragacsos érzetet hagy a bőrön, amit nekem kényszeresen le kellett öblítenem. Pozitívuma, hogy még legnagyobb allergiás időszakomban se irritálta a bőrömet. Se hidratálást, se tonizálást ne várjunk tőle, viszont megfelelően tisztítja a bőrt. az várt magára.

Szívesen kipróbálnám a gél változatát, de még 
az várat magára.













Kiszerelés: 5/1
Hatékonyság: 5/4
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/3

Ár: 5/4


A Pixiboxban lapult egy utazó méretű kiszerelés, aminek a flakonját a mai napig utazáshoz használom, újratöltve. Tudjátok, hogy a La Roche-Posay a kedvenc márkám és hozza a tőle elvártakat. Csodás összetevő listájának köszönhetően nem irritálja se a szemet, se a bőrt és hatékonyan tisztít. Jól elbánik a sminkkel is, szépen magába zárják a micellás részecskék a szennyeződéseket. Picit ragacsos érzetet hagy maga után, amit a bőr percek múlva beszív. Enyhe hidratálást is ad, ami után sok esetben nem éreztem szükségét a krémezésnek.
Nagyon érzékeny bőrűeknek mindenképp ezt a márkát és terméket ajánlom. A kis kiszerelésnek az adagolója elég rossz és nyilván nem túl kézreeső, így ezt  részt majd pontozásnál üresen hagyom, mert nem tudom milyenek a teljes méretű termékek paraméterei.









Kiszerelés: 5/-
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/4
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/4

Ár: 5/3

















Ahogy tárolom őket



Szépen leszedi a sminket és a szennyeződéseket az arcról. A csomagolása is kézreálló, jó az adagolója, nem folyik ki túl sok, könnyen kontrollálható. Nem irritálja a bőrt és a szemet. Nagyon ragacsos érzetet hagy maga után, talán túlzásba is viszi a hidratálást. Próbáltam megszeretni, de az a tulajdonsága nagyon nem nyerte el a tetszésem, ízlések és pofonok.



Kiszerelés: 5/4
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5 még sok is
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/2

Ár: 5/3

NIVEA SENSITIVE 3 AZ 1-BEN MICELLÁS ARCTISZTÍTÓ


A legrémesebb micellás víz, amit próbáltam, köze sincs a micellás oldatokhoz. Nem túl hatékony a sminkeltávolításban, a vízálló termékek maradnak a helyükön. Nekem a csomagolása se nyerte el a tetszésem, kicsit nehéz az adagolása. A legrémesebb tulajdonsága ennek a sensitive terméknek, hogy csípi a bőrt és a szemet, még a normál bőrű barátnőim is panaszkodtak erre. Ezt maximum, mint arctonikot tudom értelmezni, de ugye a tonikon nem kenjük a szemünkre, sőt azt hallottam, hogy külföldön ennek is árulják (nem tudom, hogy így van-e). Mivel kifejezetten érzékeny bőrűeknek ajánlják, így teljesen leszerepelt a szememben. Ráadásul szárította is a bőrömet...nos mit mondjak még...rossz.

Kiszerelés: 5/3
Hatékonyság: 5/2
Kíméletesség: 5/1
Hidratálás: 5/1
Tonizálás: 5/4
Utóérzet: 5/1

Ár: 5/4

Helia-D Micellás sminklemosó, arctisztító kendő

Nagyon érdekelt, hogy mit tud a Helia-D micellás fronton, de mivel volt itthon, mint látjátok elég vizecske, így végül nem vettem meg, de nagyon megörültem, amikor a Pixibagben lapult egy ilyen törlő kendő. Eddig nem is tudtam, hogy más márkáknál is van, de ezután elkezdtem utána nézni a dolgoknak. Nagyon praktikusnak tartom ezeket a kendőket, főleg utazásnál, hiszen nem kell aggódnunk, hogy kifolyik az oldat (én még gondolnék az utazókra és kis csomagokban is árulnám, ami neszesszer barátabb). A csomagolása a popsitörlők/intimtörlők visszaragasztható csomagolása, ami praktikus és jól zár/ragad. Remekül leszámol a szennyeződésekkel, sminkkel és még a vízálló spirálom is könnyedén lehozta. Ami plusz, hogy remekül hidratál, majdnem a Bioderma pihe-puha érzetét hagyja a bőrön (ezt álmomban sem hittem volna). Ára pedig nagyon baráti és van micellás víz verzióban is, ami ugye talán jobban megéri, hiszen több használatot tesz lehetővé. Be kell valljam megszerettem viszont ezt a kendős megoldást, nem kell pocsolnom, a vatta maradékokat szedni az arcomról.





Kiszerelés: 5/5Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Hidratálás: 5/5
Tonizálás: 5/1
Utóérzet: 5/5

Ár: 5/4-5





















Az én ranglistám

1. Bioderma
2. Eucerin

3. Helia-D

4. La Roche-Posay
5. Garnier
6. L'Oreal
7. Vichy
8. Ziaja
9. Nivea

Mit szóltok? Nektek melyik a kedvenc micellás vizetek?