2015. június 22., hétfő

Barbie style-OUTFIT

Már egy ideje letettem róla, hogy kategóriákba osszam a stílusom, maradok a kaméleon, aki minden nap más arcát mutatja a világnak. Ikrek jegyűként nem meglepő ez a fajta folytonos változás megújulás és a horoszkópom leírásához hű meghökkentés is. Miért is meghökkentő a mai szettem, azért mert nem vagyok az a Barbie baba csaj, vagy mégis? :) 
Vegyük végig mit is gondolok a Barbie babáról (amúgy írtam már Barbieról és az ő csodás ruháiról ITT), mert igencsak van róla véleményem és messze nem a mostani divatos elgondolás, szóval számítok ezért hidegre-melegre. Én Barbiezva nőttem fel, nagyon sok fajta Barbie-m és Sindy-m volt, amik a bennem felhalmozódó feszültséget hivatottak kijátszani. Negyedik osztályos koromig minden délután még iskola után leültem az ágyneműtartóból készített Barbie házam elé és eljátszottam a napom, a vágyaim és a félelmeim, ezzel belül megoldva a konfliktusaim. A szerepjátékok ilyen formája nagyon jót tesz a gyermekek, sőt még a felnőttek személyiségének és lelkének.

A mai napig Barbie-zok a fejemben, csak valós emberekkel, néha reális, néha teljesen elrugaszkodott szituációkat eljátszva, persze mindig egy-egy fordulattal valahogy megoldva a nehézséget, amit az élet, a sors állít elém, győztesként kerülök ki mindenből álmaimba. 
És most beszéljünk arról is, hogy testkép zavart okoz a Barbie, nos szerintem ez óriási butaság, maga a Tv nézés, maga a média okoz testkép zavart a gyerekeknek, nem egy elnagyolt baba. Ha pedig már itt járunk, felhizlaltuk a Barbie babákat, kicsit el is csúnyítottuk, leszedtünk a hatalmas cicijükből és felsorakoztattunk a boltok polcain Zombi babákat, akik csont és bőrök, óriási fejű babákt, akik sose ettek....stb. Szerintem nem érte meg a váltást, hogy a mai kislányok tündérek akarnak lenni, vagy vámpír-zombi csajok, akiknek még groteszkebb és vékonyabb a testük. Én kérem vissza a régi Barbie-kat személy szerint.

Én a 160 cm-el sose vágytam magasabb lenni, vagy nagyobb Babrie cicikre, sose akartam azt az eltorzult testalkatot, pedig élő példája vagyok a barbizó nemzedéknek. És igenis néha a ruházatomon megelevenedhet a kultikus baba. :)

A szettem egy se hideg-se meleg napon viseltem, olyanon, amikor nincs hőmérséklet, szerintem ismeritek. Nagyon kontrasztos az anyagok játéka a filcet egy könnyű selyemmel ötvöztem. Színek harmóniája pedig lecsiszolta ezt az ellentétet és egy csöpp tőlem megszokott csavart láthattok a cipőmnél. Ez az egyveleg is én vagyok. :)A rózsaszín árnyalatok mindig szuper csajosan mutatnak a fehérrel és hozzák a sztereotípiát magukkal, főleg ha még szőke is vagy. Ebben a cuccban ne tudjátok meg mennyi, nem mindig kellemes beszólást kaptam, amin igencsak meglepődtem, hiszen a városom nem az a beszólogatós. Valahogy a rózsaszín fehérről tudat alatt az emberek a buta Barbiera, a könnyű ostobácskára asszociálnak, örülnék, ha ezt a rossz beidegződést eltörölnénk és lazán viselhetnénk ezt a fajta nyári színekből összeállított outfitet. 
A táska színe tökéletesen beleillet a kompozícióba és remekül átvezetett a szegecsekkel a szandálhoz, amiben viszont a nude és fekete szín dinamikussá tette az összképet és valemennyire enyhítette a pink lady hatást. :)
A nyaklánc nem látszik jól, mivel kutyafuttában örökítettük meg a napi összeállításomat (bocsi a képek minőségért), amúgy egy sok soros ezüst kásagyöngy lánc, ami ismét vissza fog jönni  divatban. A kásagyöngy nagyon hippis érzetet kelt az emberekben, pedig lehet elegáns ékszerekként is elképzelni.

Ezt az összeállítást egy dress code-os munkahelyen is bátran viselhetjük, kis színt adva a napnak, bár tényleg figyelmeztetek mindenkit, hogy sztereotipikus IQ csökkenéssel kell számolnunk, ami a megítélést illeti. 


A napszemüveg pedig mindig ad egyfajta sztáros megjelenést és nem utolsó sorban megvédi a szemünket a nap sugárzásaitól, csökkenti a ráncolási faktorunkat. :)

Kislányos bájjal roboghatunk végig az utcán és egy szoros konttyal még erősíthetünk a kontraszton, talán így enyhül a babás ítélet. :)Két fonott copfban is viselném a hajam, úgy inkább a kislányos asszociálást váltjuk ki az emberekből, főleg ha masnival is megspékeljük. :)Outfit

Szoknya: New Yorker
Felső: New Yorker
Táska: Ázsia Center
Cipő: Webshop
Lánc: Vintage

Napszemüveg: C&AHogy tetszik Nektek a szett? Ti is barbiztatok?

6 megjegyzés :

 1. A Barbimnak legutoljára egy nude tűsarkút tudtam szerezni... :D Nekem is van barbis cipőm ami egy magassarkú platform szandál, csak az orrán pártokkal. Viszont olyan magas, hogy mostanában próbálom eladni. :)) Úgyhogy ha Barbie, akkor nem ez a valentino cipő jut eszembe, hanem az a tipikus csak elöl csíkban pártos magassarkú szandi ami kifejezetten pink, vagy rózsaszín. :D A fehér felső meg lehet cuppanósan feszes...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem volt egy Barbie-m minek majdnem ugyan ilyen szettje volt, cipő meg igen az a csavar, az vagyok én a szettben :D

   Törlés
 2. Ez a szoknya annyira gyönyörű, hogy hihetetlen :) De sajnos ha olyan a dress code a munkahelyen (pl. business), kicsit túl rövid lenne ;)
  Egyébként én sem értettem soha ezt a barbie körüli hiszti mizériát. Teljesen felesleges, hisz tényleg mi vagyunk azok, akik ezen nőttek fel (én is, hisz egy rakat barbie-m volt, akiket öltöztettem, és játszottam velük). Inkább a kreativitásomat javította, ha engem kérdezel. Hisz mindig újabb és újabb történeteket kellett kitalálni hozzá, arról nem beszélve, amikor én találtam ki, hogy milyen új ruhája legyen, és együtt varrtuk meg a mamámmal. A mai babáknak viszont már sajnos nem ez a lényegük, de ebbe ne menjünk bele, értem én, hogy mi áll a háttérben (profitérdek), de nem biztos, hogy ezt minden áron előtérbe kellene helyezni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hú a dress code-nál nem gondoltam, hogy a szoknya hossza is ki van kötve, látszik, hogy nem dolgoztam még ilyen helyen.
   Én is varrtam a Barbie-k ruháját, készítettem dobozokból a bútorokat és még blegondolva a toleranciám is fejlesztette, ugyanis néger, indián és ázsiai Barbie-m is volt.

   Törlés
 3. Nagyon jól áll neked ez az összeállítás, és a képek is nagyon jók. :) Én a Barbie-k ruháját imádtam átalakítani vagy teljesen újakat varrni. Sőt volt egy Barbie-s varrókészletem is!:D

  VálaszTörlés