2015. augusztus 11., kedd

10 dolog, ami a kánikulában elkél!-Nyári táska főszereplői!

Még legalább két hét kánikulát jósolnak, így pár hűsítő tippet adok Nektek, hogy átvészeljétek gond nélkül ezt az időszakot.














1. Hajgumi



Hosszú és félhosszú hajúaknak is ajánlom a hajgumit, hiszen ngyon kellemetlen, ha még a bozontunk is melegít, no meg ha a tarkónkon csatakosan összeáll. Legpraktikusabb ilyenkor magasra felkötve esetleg kontyba rendezve (Hajfánkkal készült kontyról ITT találsz videót.)

2. Legyező

Az egyik legpraktikusabb tárgy a legyező, emellett a régi idők hangulatát idézve enyhíti a hőség hatásait, csökkenti a hőérzetünket.









3. Arcpermet/testpermet


Arcpermetek és a testpermetek a legszuperebb találmányok, nekem a kedvencem az Evian és a La Roche-Posay termálvize, de a Vichy-t is érdemes kipróbálni. A testpermetek között nem egy illatosítottat is találunk, amellett hogy frissítenek, még a kellemetlen ízzadtságszagot is enyhíthetik.


4. Izzadásgátló

Én év többi részén egyáltalán nem használok ilyesmit, de nyáron előkerülnek a sparyk és a golyós deók is. Persze ezekkel módján kell bánni, mivel az izzadás alapvetően hőleadás, így a túl nagy gátolása nem tesz jót a szervezetnek, de azért érdemes a kellemetlen testszagot megelőznünk, nem?

5. Víz-Detoxvíz

Folyadékot mindig érdemes magunkkal vinni, de ilyenkor életbevágóan fontos. Nyáron sok zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, így érdemes detox vizet (POSZT ITT) készítenünk, így a gyümölcsöket is könnyebb szállítani és vitaminhoz is jutunk napközben. :) Ha a szénsavmentes víz mellett döntünk, akár le is fagyaszthatjuk egy flakonba és akkor apránként kiolvadva kortyolhatjuk a hideg vizet. :)


6. Sós rágcsa

Ezen sokan meglepődtök, pedig nagyon is logikus. Az izzadsággal rengeteg só kiürül a szervezetből, így a folyadékpótlás mellett erre is oda kell figyelni. Egy csomag ropi bármikor jól jöhet.

7. Fényvédő

Én a nappali kérmemet (ITT) úgy választottam meg a nyárra, hogy fényvédőt tartalmaz, de érdemes a táskába is bedobni egy kis naptejet, 30-50 faktoros a leginkább előnyös a déli órákban, illetve a világosabb bőrűeknek.


8. Mentolos rágó

Bizony a mentol is hűsít, így a rágózás is enyhít a "hőhullámainkon". :)

9. Esernyő

Nem csak szakadó esőben, de tűző napon is szuper ez a kis árnyékoló technika. Viszont egyre figyeljünk, hogy világos, lehetőleg fehér legyen!



10. Kalap

A kalap nem csak stílusossá tesz, de ráadásul megvéd a fénytől, a leégéstől és a napszúrástól. Én nagy karimájú könnyű, nyári, szalmakalapokat választanék. :)

+1 könnyű nyári ruha/szoknya

Bizony ilyenkor ne erőszakold bele magad nadrágba, hanem egy jó fazonú nyári ruhát, vagy szoknyát válassz, ami legyez minden lépésnél. Én a vászonruhákat szoktam ilyenkor előkapni. Minden testalkatra lehet találni előnyös fazont, így ne idegenkedj az egyik legnőiesebb ruhadarabtól.


Ti mivel enyhítitek magatokat a kánikulában?