2015. szeptember 27., vasárnap

Milyen egy fotózás?-Rossetti werk képek

Két hete a Rossetti Bizsunál jártam, akik felkértek, hogy az őszi kampányuk képeihez álljak modellt. Mivel többen is írtatok, hogy hogyan zajlik egy ilyen fotózás, meg amúgy is hogy készülnek outfit képek a bloghoz, így írok erről és úgy általában a saját "fotózásaimról", illetve a nagyon profi fotózásokról is. :)






mezitláb
Kezdjük a Rossettivel a történetet. Már négykor felkeltem, hogy elérjem a vonatot, jól megpakolt utazótáskával indultam el, mivel előző napokban egyeztettük, hogy milyen ruhákra lenne szükségük. Általában a vonatutakat átalszom, szerencsés alkat vagyok, vagy csak annyit vonatoztam már életembe, hogy szinte második otthonomként tekintek a gőzösökre. :) Az állomáson Rita várt, akivel együtt mentünk a helyszínre a Rossetti birodalmába. A raktár valami óriási, égig magasodó polcok, telistele ékszerekkel, minden nő álma itt nézelődni és kutakodni. Erre sajnos nem volt idő, hiszen sok outfitet kellett befotózni.



Aki fotózásra adja a fejét, annak érdemes nem szégyellősnek lenni, hiszen ilyenkor a nagy pörgésben vetkőzöl, öltözöl, hogy hamar letudjátok a projektet. Ez érvényes a kifutó modellek életére is, így ha ilyesmibe szeretnél belevágni küzd le magadban ezt.










Az outfitek kialakítását most nagy rész nem én végeztem, de szuper volt, hogy engedtek beleszólást és kikérték a véleményem. Profi fotózásoknál a stylist dönt és a modell felveszi akármit is adnak rá. Elég furcsa volt viszont számomra, hogy kivételesen szinte mindent átengedhetek másoknak, nem irányítom a fotózást, nem én találom ki a szetteket és még a hajam, frizurám is más készití el. Egyedül a sminkemből nem engedtem, mivel eddig ahányszor más (értsd sminkes) sminkelt mindig rémálom lett az eredmény. Persze általában más esetben ezt nem engednék meg, de itt nagyon rendesek voltak és mivel tisztában voltak azzal, hogy képes vagyok az arcomra varázsolni azt, amit szeretnének, így hagytak ügyködni a sminkecsetekkel. :)



A fotós lány, Mariann, nagyon profi volt, szinte percek alatt feloldódtam és remekül elbeszélgettünk a fényképezőkről, fénybeállításokról (kamerát akarok venni), rengeteg tanácsot adott a saját képem elkészítéséhez is. :) Emellett remekül instruált éppen milyen arckifejezést milyen szöget szeretne látni és az eddigi tapasztalataimmal ellentétben nem éreztem magam irányítva. Hagyta a spontán megmozdulásokat, illetve a jól megszokott, rutinos beállásaimat, mert bizony ennyi outfit kép után vannak.

Bizony egy vérprofi kampány fotózáson a sminkben ülés, a hajszobrászat után kötött instrukciókat kap a modell, egy-egy pózt akár két óráig is fotóznak. Itt is volt olyan, hogy egy elképzelést, pózt hosszan kellett ismételni. A blogom képei ezzel ellentétesek, általában spontán mozgás, arcmimika határozza meg a fotóimat.

A modellkedés elég fárasztó, akár 12-14 óráig is eltart egy egy nagyobb fotózás, ez mind állóképességben, mind idegekben megterhelő tud lenni. Ráadásul át kell adni az akaratát az embernek és hagyni, hogy minden szempontból irányítsák. Szerencsére a Rossettinél nem vették ilyen véresen komolyan, ráadásul olyan jól tudtunk együtt dolgozni, hogy pörgősen haladt a fotózás.









A fotók elkészülésénél mindig fontos, hogy odafigyeljünk a fényekre, a háttérre. A fényképező beállítása és próbaképek készítése is jelentős időbe kerül, a háttérben pedig nem lehet semmi zavaró, ha nem akarunk sok utómunkát. A derítőlapok tartása is emberpróbáló feladat, így le a kalappal a csajok előtt, akik egész nap küzdöttek a szélben vele. :)

Egy stúdiófotózás természetesen egész más hangulatú és más felkészülést igényel, a fényeket ott is hosszan állítják be és általában derítőlapok és ernyők segítségével irányítják a megfelelő helyekre. Több szín is van ezekből a lapokból, arany a romantikus hangulatú képekért, ezüst, fehér és fekete. Én legjobban az ezüstöt utálom, ami vakít és nehéz ilyenkor nem homlokot ráncolni, szemet húzni, de bizony ilyenkor erre nagyon koncentrálni kell.














A fotózás közben tartottunk egy ebédszünetet én lazacsalátát, a többiek pedig pizzát ettek, aztán futás ki, hogy még a vonatom indulása előtt három szettet és többfajta kiegészítőt befotózzunk.










A megfelelő környezet kialakításához, akár bokrok alatt bújkálás, fára mászás, fűbe fekvés is beletartozik, de ezt már megszoktam, hiszen ha a Kialakítóra fotózok, akkor se rettenek vissza a természet adottságainak használatától és attól, hogy esetleg piszkos legyek. :)



Mint láthatjátok a hangulat fergeteges volt, sokat nevettünk és viccelődtünk. :)






























A kész képekre nem sokat kellett várni, hihetetlen tempóban folyt az utómunkálat, tényleg profi volt ez a része is. :)


Délelőtt fél 10-től délután 3-ig egyfolytában dolgoztunk, de megérte mert sok csodás ékszert mutathatunk meg szettekben, ezáltal segítve a vásárlókat elképzelni, hogyan is illeszthetik be a ruhatárukba az egyes bizsukat. :)

A blogomon is nagy hangsúlyt fektetek a kiegészítőkre, hiszen egy-egy apró részlet öltöztet. Nem egyszer egy nyaklánc, vagy táska köré építem fel a napi összeállításomat.


Nagyon köszönöm a stábnak, a csajoknak, a szuper hangulatú fotózást, tényleg szuper élmény volt. :) Továbbra se tervem modellkedni, de egy-egy ilyen kampányban szívesen veszek részt, hiszen egy egészen más oldalát ismerem ilyenkor meg ennek a világnak. :)

Remélem tetszett a rövid élménybeszámoló Nektek. :)

Rossetti bizsu oldala: http://rossettibizsu.hu/



Ti vettetek már részt fotózáson?