2015. szeptember 30., szerda

Őszi rózsa-OUTFIT

Mai szettem a barátság jegyében íródott, ugyanis kölcsön szoknyáról van szó. Azért is akartam egy ilyet, hogy lássátok nem csak a saját gardróbotokban kell törni a fejeteket, hanem legjobb barátnőitekkel simán cserélgethetitek a ruhákat, így megduplázhatjátok, megtriplázhatjátok, meg tízszerezhetitek a ruhatáratokat. :) Barbi (őt már láthattátok a blogon menyasszonyi ruhában) volt olyan kedves és elhozta nekem ezt a szoknyát, amit együtt vettünk, hogy abszolválhassak egy ilyen bejegyzést is. :)














Az ősz kétségtelen, hogy burgundi, így nem hiányozhat ruhatárunkból ez a bársonyos szín, ami a bordó megüdvözülése. A marsala árnyalat egyfajta bor szín, egyesek mazsolával hasonlítják, addig a burgundi egy csodás lilás bordó álom.









Ahogy az illatokat is hangulattal lehet inkább érzékeltetni, úgy ezt az árnyalatot is egy őszi, avarillatú estével tudnám leginkább kifejezni, amikor felgyújtják a közvilágítást az utcán alkonyatkor. 


A szettemben ez az árnyalat a kalapban teljesedik ki és a szoknyán is felbukkan, ezzel harmonikus egésszé komponálva az őszi napot. 



A szoknya csodás rózsa mintája az ősz színeit eleveníti meg és hagyma fazonja még a combos, popsis lányoknak is előnyös.

Egyszerű fekete felsőből nagy hiányom volt, sőt egyáltalán egyszínű hosszú ujjúból. Tavasszal kidobtam az agyon nyűt darabjaimat, így kénytelen leszek még jó párat beszerezni, hiszen ezek mindennel kombinálhatóak.

Ha szuper divatosak szeretnétek lenni a garbók közül érdemes válogatnotok a hidegebb évszakokban.




A kalapot nagymamám ruhatárából emeltem el, jó igazából mindig örömmel adja nekem azokat a darabjait, ami megtetszik, mert rendszeresen guberálok a szekrénye mélyén, csodás ízlésének köszönhetően nem egy kincs került már hozzám tőle. :)

(Aki még nem olvasta érdemes rápillantani a Nagymamám ruháiban posztra.)




A nyári szalma kalapokat filcre cseréljük és ez a közepes karimájú kalap tökéletes az évszakhoz. A rózsa motívum pedig feltűnik a kalapon saját anyagából, mint egyfajta keretbe foglalja az outfitet. Szeretem a visszaköszönő motívumokat, színeket, hiszen a harmóniát a legkáoszosabb szettben is ezek alkotják meg, lehetünk meglepőek, ha odafigyelünk arra, hogy legyenek összecsengések. :)







A cipőt nyáron találtuk anyukámmal a Deichmannban, éppen akciós volt és ahogy megmutattam anya annyit mondott, ezt mindenképp megvenném neked bármibe is kerül, hiszen tipikus alap darab. Nagyon nőies a hegyes orrának és a masni rátétének köszönhetően és pont a kényelmes magasságú sarokkal van ellátva. Ilyesmi cipellőt mindenkinek kötelező beszerezni, örök klasszikus. 




A táska igazán új szerzemény, ezzel a kombinációval arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy bizony az őszi ruhatárba is remekül illenek a pasztell árnyalatok, például ez a púderszín. A krokodil és kígyóbőr idén az új fekete, ha a kiegészítők vonalát tekintjük, így bátran viseljük!

Nyaklánc már legalább öt éve megvan, mivel nagyon hangsúlyos, így leginkább zárt, egyszínű felsőkkel szoktam viselni. Különös pikantériát ad ez a csillogás az összképnek-ősz-képnek. :)


OUTFIT

Felső: H&M Basics
Szoknya: A Wear
Kalap: Vintage
Táska: Deichmann
Cipő: Deichmann
Nyaklánc: Secondhand



Hogy tetszett a szett Nektek? Ti mit viseltek szívesen ősszel? Melyik az a szín, amit a lombhullató évszakkal azonosítottok?