2015. október 3., szombat

Allergiás bőr védőangyala a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

A bőrallergia egy nagyon csúnya dolog, az emberek jelentős része küzd élete során valamilyen bőrbetegséggel, ekcéma, csalánkiütés és még sorolhatnám. Én azok közé tartozom, akik sajnos allergiásak valamire (egy adalék anyagra ami az élelmiszerekben van) és így rendszeresen piros, égő viszkető kiütések jelennek meg leginkább az arcomon és a vállamon. Ezek aztán legmélyebb rétegekig lehámlanak, nagy kínokat, fájdalmat okozva. A folyamat hetekig eltart és ahhoz tudnám leginkább hasonlítani, mint amikor istenesen leégünk nyáron, fáj de viszket is a sérült bőr. Most egy olyan krémet mutatok, ami a legrémesebb, horrorisztikus időszakban segít rajtam és hidratálja a szinte halott arcbőrömet, kicsit enyhítve a kínokon, ez a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5.




Amit a márka ígér:


Az ápoló és regeneráló balzsam a formulájának köszönhetően, amely 5% Panthenol-t és Madecassoside hatóanyagot tartalmaz, biztosítja az érzékeny bőr regenerálódását bőrirritációk és egyéb epidermális elváltozások után. Az egész család számára ajánlott: csecsemők, gyerekek és felnőttek részére. Kiváló kozmetikai tulajdonságú textúra.

Hármas hatású formula:
- Az opitmális bőr regenerálódásért
[Madecassoside] + [Réz - Cink - Mangán]
- A száraz és irritált területek megnyugtatásáért
[5% Panthenol]
- Bőr védelem
[Gazdag, tápláló textúra] + [Antibakteriális hatóanyagok]

Kényelmes használat. Nem zsíros, nem ragad. Gyorsan felszívódik.


Felnőttek, gyermekek és csecsemők bőrirritációja esetén (berepedezés, érdes foltok…).
Égő bőrérzet felnőtteknél.
Használható testre, arcra és ajakra.
Optimális tolerancia, érzékeny bőrre is.
Paraben-mentes. Illatanyagmentes. Lanolin-mentes. Nem hagy fehér, krémes foltot.

A bőr regenerált, ápolt és visszanyerte komfortérzetét.

Használja naponta kétszer megtisztított, száraz bőrfelületre. Vastag rétegben is használható. Testre, arcra és ajkakra egyaránt használható. Kerülje a szemkörnyéket.




TESZT


Két éve küzdök ezekkel az allergiás rohamokkal, de csak az utóbbi időben fedeztem fel mi lehet a kiváltó ok, a sóban és más por állagú dolgokban (instant kávé, liszt, cukor stb.) van egy vegyület, ami megakadályozza a csomósodást. Erős a gyanúm, hogy erre a cián származékra (kálium ferrocianid- E-535 E-538) vagyok allergiás, így most áttértem az adalékmentes sóra és kerülök mindent, amiben előfordulhat, elég nehéz így a kiegyensúlyozott étkezés. Mindezt azért írom le, mert eddig két sorstársam is jelentkezett nálam, akiknek hajszálra ilyenek a tünetei és őrülten keresik az okot. Én erre jutottam eddig és mivel ilyesmire nem tesztelnek allergia vizsgálaton, bizony magunknak kell felderíteni az okot. Azért elég durva, hogy az alap élelmiszerekben mennyi méreg van, mert azért nem sok keresnivalója van a sóban egy cián vegyületnek, ami amúgy a szőlő permetezésére is használatos.

Térjünk viszont át a tesztünkre, a csodás krémre, ami az életem menti meg és majd később egy videóban beszélek részletesen az allergiámról és úgy általában az allergiáról.

A csomagolása a jól megszokott La Roche-Posay fehér kék tisztaságot sugalló doboz és benne egy tubusos megoldás. Már, ha ránézek is ezekre a dobozokra, flakonokra azonnal megnyugvással töltenek el, mert egytől egyig kitűnő tapasztalatom volt velük (kivéve a CC krém az annyira nem jött be). Tudom, ha egy ilyen krémet használok azonnal enyhül minden bajom.




A tubus könnyen adagolhatóvá teszi a krémet, jól záródik, így nagyon táskabarát és bizony az utóbbi hónapban mindenhová jött velem, mert ha baj van, akkor naponta többször is kenegetem a bőröm, hogy elviseljem a viszketést és fájdalmat.


Állaga kicsit sűrűbb, de ennek ellenére nagyon könnyel elterül az arcon és gyorsan beszívódik, főleg a megviselt bőrnél, az szinte szürcsöli be. Illata nincs, vagy nagyon enyhe krém illat, nem vagyok egy nagybetűs orr, de a La Roche-Posay legtöbb terméke illatanyag mentes, ami szuper, hiszen nem kínozzuk a bőrünket plusz parfümökkel, amik szárítanának. Semmi ragacsos érzetet nem hagy maga után és a kifényesedéstől sem kell tartanunk.




Fantasztikusan hidratál és nyugtatja a bőrt, szemmel láthatóan csökken a pirosság és enyhül a viszketés, az égő érzés. Amikor egészséges bőrre visszük fel, azt pihe-puhává varázsolja és én bőrfeszesítést is észrevettem, gondolom ez is a vízpótlásnak köszönhető, amiben élen jár.


Mindenképp ősszel szerettem volna írni erről a termékről, amikor itt a nátha szezon, kidörzsöljük az orrunkat a zsepivel, vagy kifújja a szánkat a szél, esetleg a hidegtől megviselté, berepedezővé válik az arcbőrünk is. Minderre a legjobb választás ez a termék, ami annyira tiszta, hogy még csecsemőknek is ajánlják a használatát. :)

Pontok: 5/5

Nektek mi az elsősegély krémetek? Használtok valamilyen La Roche-Posay terméket?