2015. október 15., csütörtök

Melegen ajánlom!- Sült tea TESZT+NYEREMÉNYJÁTÉK

Nemrégiben egy szuper izgalmas és finomnak hangzó dologra bukkantam, ami nem más mint a Frupka Sült Tea. :) Én jó angol lennék, ugyanis, ahogy hűl egy kicsit a levegő, nem csupán 5 órakor teázok, hanem gyakorlatilag egész nap. Millió féle teát próbáltam már ki, így ezt a cseh csodát se hagyhattam ki.












Amit a márka ígér:

Röviden: egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készül. Többféleképpen is elkészíthető, de jellemzően forró vizet kell hozzáöntenünk, hogy egy ízletes teaszerű forró italt készíthessünk belőle, de jég és hideg (szénsavas vagy szénsavmentes) víz hozzáadásával egy finom koktélt is kaphatunk.


A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:
hozzáadott cukrot;
tartósítószereket;
mesterséges színezéket;
koffeint;
zselésítő anyagokat, ízfokozókat stb.

A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzuk fel Csehországban. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség.





Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak; a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja őket…


Mivel a Frupka csak gyümölcsből származó fruktózt tartalmaz, így cukorbetegek is fogyaszthatják.




TESZT


Én a 6 darabos ízelítő díszdobozt kaptam meg, amibe magunknak válogathatjuk össze az ízeket. Szerintem szenzációs ajándék is lehet egy ilyen dobozka az ismerőseinknek, nagyon impozáns, nagyon exkluzív és különleges. 

Kezdjük az ízekkel, amiből 20 darb van: Gyömbér,  Narancs,  Aloe vera,  Feketeszeder,  Málna,  Áfonya,  Alma,  Feketeribizli,  Mentás alma, Vörösáfonya,  Fekete berkenye,  Meggy,  Vaníliás eper,  Eper,  Körte,  Sárgabarack,  Citrom,  Homoktövis,  Szilva,  Bodza.


Mint látjátok nem kicsi a választék, mi Botonddal egy fél órát dilemmáztunk, hogy mi legyen, melyiket kóstoljuk majd meg. Nagyon gyorsan megérkezett a csomag, így hamar belevethettük magunkat az ízek mámorába. 

Csomagolás nagyon mutatós, papír dobozka teteje átlátszó műanyag, így jól látszanak a kis üvegek. A tetején, kupakján a gyümölcsök képe és neve szerepel. :) A kis üvegek szívdobbantóan cukik, imádom  mini befőttesüvegeket, ez valami betegség lehet nálam, de mindig elteszem az ilyet. :) Nyilván légmentesen zárnak, viszont szerintem felbontás után érdemes hűtőben tárolni.



A gyümölcskoncentrátum olyasmi, mit nálunk a befőtt, gyümölcsdarabokat tartalmaz a saját levében úszik, annyi talán a különbség hogy több sokkal a leve. 












Egy kis üveg 3-4 tea/üdítő készítéséhez volt nekem elég.








Hidegen üdítőként és melegen teaként is kipróbáltam, kipróbáltuk. Mindkét féle verzióban nagyon finom, érezhető, hogy nincs hozzáadott cukor, a fanyar gyümölcsízt aki szereti annak hatalmas élményt fog nyújtani. Nincs semmilyen mellékíze, ami a teáknál jellemző. Mivel teafüvet sem tartalmaz a nap bármely szakában ihatjuk, ugye így nulla a koffein tartalma. :)

Ráadásként a zabkásánkat megkoronázhatjuk a gyümölcs koncentrátummal, mennyei reggeli lesz és még fogyaszt is. :)


Beszéljünk egy kicsit az ízekről, imákról és szerelmekről! :) Nyilván azokat az ízeket tudom véleményezni, amiket próbáltam, így essünk neki, hat darabról írok egy kicsit. :)

Citrom: Elég jellegzetes citromos az íze, még a citromhéj aromáját is átadja, kis édesítőt, vagy mézet, cukrot igényel, hogy még finomabb legyen forró italként. Hideg jeges üdítőként viszont kifejezetten kellemes a savanykás íze.

Vörös áfonya: Mivel felfázós vagyok a vörös áfonyát és a tőzegáfonyát is gyakran szedem kapszula formában és aszalt gyümölcsként. Teában is mennyei, szuper a fanyar gyümölcsös íz. Édes szájúaknak ezt is érdemes kicsit édesíteni.

Bodza: Először a zabkásám feltétként próbáltam, nagyon különleges reggeli kerekedett így, ami feldobta az egész napom. Teaként is ínycsiklandozó.

Homoktövis: Fogalmam sem volt, hogy milyen ízt várjak, így mindenképp ki akartam próbálni. Ennek is kellemes, különleges gyümölcsös illata  és íze van, imádom. :)

Fekete ribizli: Gyerekkoromban utáltam ezt  gyümölcsöt, de ahogy idősödök egyre jobban szeretem az enyhén kesernyés, fanyar ízét, kilószámra tudnám enni. Remekül eltalált, kicsit édesebb az íze a teának tőle és eszméletlen finomak ebben is a gyümölcs darabok. Játéknak sem utolsó a kihalászásuk. :)

Vaníliás eper: Ez vonzott a leginkább, de sajnos ebben erősen csalódtam, a vanília aromája jól érződik, de valahogy nem volt olyan egyensúly az eperrel, mint amit vártam. Ráadásul ebből sokkal többet kellett egy teához adni és bőven ment bele édesítő is.




Ára: 2190 Ft jelenleg akciós a 6 darabos minta csomag. :)