2015. november 8., vasárnap

Milani rúzsok-TESZTJE


Milani Cosmetics márka nemrégiben meglepett egy rúzs csomaggal, azzal a szándékkal, hogy tesztelem őket. Nem kell csalódniuk, ugyanis apró sikongatásokkal kísérve neki is estem a kipróbálásuknak, főleg, hogy csak olyan árnyalatok kaptak helyet benne, amiket én is választottam volna. :)










Amit a márka ígér:


Color Statement Moisture Matte 61 Naked & 70 Fearless  
(1890,-)

» Ismerd meg a MATTE-t. A fantáziád által elképzelt MATTE-t. Azt a  MATTE-t, amelytől nem csak nagyszerűen érzed magad (igen, jól olvasod – valójában kényelmes), hanem órákon át tart, és egy fantasztikus Instagram selfie-re hív. Olaszországból importált szőlőmag kivonattal, ez az elkenődés-biztos ajakrúzs még egy capuccinoval való közeli találkozás után sem halványul el. Tizenhat luxus, extra tartós árnyalat, a jaj-de-édes halvány rózsaszín matte Innocence-től a hűha tüzes-piros matte Passion-ig. Ez a MATTE?  A legeslegjobb! «

A csomagolása gyönyörű arany színű fémes kis tégely, viszont úgy gyűjti az ujjlenyomatot, mint más a bélyeget. Remekül záródik, könnyű kitekerni. Alakjából adódóan könnyű használni, nem feltétlen kell hozzá ecset, bár természetesen azzal szebben lehet felvinni.

Illata egy csoda, cukros, nekem gyerekkoromat idézi, pontosabban a sütibabák illatát.

Majdnem minden színt egyenletesen lehet felvinni, szépen terül, krémes, de nem túl. Nagyon pigmentáltak a színek (egy kivétellel), viszont nem csókálló. De nézzük a színeket és az erősségeiket, gyengéiket. :)


Csepp alakúra vágott rúzzsal könnyű a felvitel, így néha kihagyom az ecsetet, bár ezt a sötét árnyalatoknál nem ajánlom senkinek, hiszen az egyenletességhez szükséges és az éles vonalakhoz. :)



Matte Iconic


Nem véletlen a Matte Iconickal indítom a tesztet, mert szerintem egy vörös rúzs az alapja a női sminkkészletnek a szájszekció vonalon. Nincs is nagyobb átalakulás, mint amikor pirosra festjük az ajkunkat. Ennek a rúzsnak akár a Marilyn Monroe nevet is adhatnánk, legalábbis nekem Őt juttatja az eszembe. Gyönyörű klasszikus vörös rúzs könnyen kenhető, krémes, szépen elterül és tényleg matt, ami az egyik leglényegesebb szempont.

A felkenés után se szárítja túl az ajkunkat, de azért érdemes előtte hidratálni és radírozni a szánkat, hiszen mint minden matt rúzs kiemeli a száraz részeket, amik elég tré megjelenést adnak. Rúzsok között ez a ruhák kis feketéjének megfelelője. Elég jól bírja az evést, ivást, de azért kopik. A férfiak gallérja pedig vonzza a csóknyomot, így óvatosan, ha a Milani matt kollekcióját viseljük.





Matte Kiss


A név ismét jogos, csodás vörösről van szó, de ez már egy élénkebb darab, enyhe rózsaszínes, pink tónussal, talán egy árnyalatnyit hidegebb piros. 


Lemosás után se jön le teljesen


Matte Love


Gyönyörű bordóról van szó, ami elég sötét, inkább barnába hajló, marsala szín. Felvitel után már nem olyan erős a színe, ez viszont nem von le az élményből.



Matte Flirty


A Flirty szín pinkbe hajló bordója igazán szexi szerintem felkenve és akár hétköznapokon is viselhetik azok, akik még csak barátkoznak csupán a bordókkal.















Matte Luxe









Végre nekem is lett egy narancssárga, egy igazi narancs rúzsom, mert ez az. Nagyon izgatott voltam, hogy hogy áll, nos nem jól, vagyis nem olyan ütősen, mint a vörös szőnyeg sztárjainak.  De a fő problémám mégsem ez, hanem az hogy valamiért ez minőségben kilóg a sorból. A felvitelénél csomósodik, nem terül el egyenletesen, így márványos és egyenetlen a végeredmény. A pigmentáltságát így nem is tudtam megállapítani, de sajnos ő nem nyert számomra sajnos. 

Pontok: 5/1







Matte Fearless

Bemutatom a kedvencemet a kollekcióból, erre alapból fentem a fogam. A legsötétebb árnyalatról van szó, ami mély bordós lila, de inkább számomra a lila dominál. Igazi rockker árnyalat, amit a góth stílus hívei is szívesen viselnének, hát még én. Ősszel rám tört a sötét rúzs mánia, így tökéletes választásnak érzem. Ennek az árnyalatnak az egyetlen gyengéje, hogy az ajak szárazságot még jobban kiemeli, így csak tökéletes állapotú, előhidratált szájra vigyük fel. 





Balról jobbra: Iconic, Fearless, Flirty, Kiss, Love, Luxe
Összességében csodás árnyalatokat ismertem meg, amik közül egyet leszámítva mind isteni, mind pigmentáltságban, mind tartósságban és egyenletesen lehet felvinni. Krémes az állaguk, így hidratálják az ajkakat, ez a tulajdonság nagyon ritka a matt ajakrúzsoknál. Persze kiemeli a száraz részeket minden matt termék, így szép ajkakon mutat csak jól ez a fajta smink. Érdemes előtte radírozni, amire kifejezetten jó egy puha sörtéjű fogkefe és után jó alapos ajakbalzsam, én ezt a műveletet esténként végzem, így reggelre kész is a szám a rúzsozásra.


A Luxe (narancs) árnyalat az egy amivel nem tudtam mit kezdeni, mert egyenletesen nem lehet felvinni, kicsit darabos marad és nem is elég pigmentált, ezért nem ajánlom a megvásárlását, viszont a többi általam próbált árnyalat maximálisan levett a lábamról, ezeket bátran ajánlom. Amibe még bele tudok kötni az az, hogy nem csókálló, ebből fakadóan könnyű elmaszatolni. Nem egy egész napig tartó rúzs, az evés és ivás megviselheti. 

Mindenkinek ajánlom, aki egy csodás, jó minőségű, matt rúzst keres elérhető áron és ráadásként nem szeretné, ha szárítaná az ajkait. A cukorka illat pedig külön öröm a felvitelnél. Karácsonyra ideális ajándék, aminek minden nő örülne. Aki még csak most kacérkodik a rúzsokkal, annak egy igazi klasszikus pirosat ajánlok a Matte Iconic személyében, ez az instant önbizalom. :)

Pontok: 5/4,5 (kivéve a Luxe árnyalatot, ennél fentebb találtok pontokat. 

Ahonnan megrendelheted: http://www.milanicosmetics.hu/