2015. november 27., péntek

Ránctalanításra alapozva- Eucerin CC krém TESZT

Az Eucerin az egyik kedvenc márkám, ami a patikában kapható termékeket illeti, remek minőség jellemzi és a hatékonyságával is elégedett vagyok. Legnagyobb kedvencem tőlük nem titkoltan a micellás víz, aminek a használatával a tonizálás lépését le tudom spórolni. Nehéz engem meggyőzni, ha CC, vagy BB krémről van szó, eddig nem sok márka nyűgözött le, lássuk most mi is a véleményem.





Két színben is érkezett hozzám, mivel elég nehéz kitalálni vaktában melyik a bőrszínek megfelelő. Ráadásul az ember bőre nyáron és télen más színárnyalatú, így ha egy termékből két színetek is van, keverve tökéletesen eltalálhatjátok a megfelelőt. Nekem végül a sötétebb árnyalat lett a megfelelő, így a világosabbat át fogom örökíteni. 

Amit a márka ígér: 

Ráncfeltöltő nappali krém pigmentekkel, melyek egyenletessé teszik a közepes vagy sötétebb árnyalatú bőr színét és sugárzóvá teszik az arcbőrt.

A CC krémek egyenletessé teszik az arcbőrt. Az Eucerin Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő nappali színezett CC krém azonban többet nyújt a bőrszín korrekciójánál: hatékony ráncfeltöltést is biztosít.

Ráncfeltöltés: A formula egyaránt tartalmaz magas és alacsony molekulasúlyú hialuronsavat, és ezzel a ráncok eredetére hat, a bioaktív glicin szaponin pedig fokozza a bőr saját ráncfeltöltő hialuronsavainak termelődését. A 15-ös faktorú fényvédelem az UVA-védelemmel együtt hatékonyan megelőzi az idő előtti öregedést, valamint azt, hogy a már meglevő ráncok az UV-sugárzás hatására elmélyüljenek.

Arcszínkorrekció: A világos színű pigmentek egyenletessé teszik az arcbőr árnyalatát és ezáltal azonnal javíthatnak az arcképen. Az egyenletes és sima fedés kitűnő feltételeket teremt az alapozó használatához (amennyiben szükség van további fedésre), valamint a sminkeléshez.

Az Eucerin Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő színezett nappali CC krém medium árnyalatának nem-zsíros textúrája eloszlik a bőrön és a szokásos hidratáló krém helyett, vagy azzal együtt is használható. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják, hogy minden bőrtípuson alkalmazható.






TESZT


A csomagolása, mint a legtöbb drogériás terméknek egyszerű, picit puritánabb. A fő hangsúlyt a márka neve és a hyaluron összetevő kapja,  ami különlegessé teszi a CC krémet. A ránctalanítás ugyanis, vagyis annak elfedése, kitöltése a fő attrakció. A hidratálás mellett tehát a hyaluron a bőrt arra készteti, hogy feszesebbé váljon, azáltal, hogy hyaluron termelést stimulálja.






Na, de vissza a csomagoláshoz, a pumpás adagoló a vilg egyik legjobb találmánya és az Eucerin itt be is vetette. Ugyebár így nem érintkezik a termék levegővel, így a romlási folyamatok is lassabbak, valamint sokkal higénikusabb, mintha beleturkálnánk a bacikkal szennyezett kacsónkkal. Fél-egy pumpányi elegendő az egész arcomra a krémből. 


Illata enyhén parfümös számomra, amiért annyira nem rajongok, jobban kedvelem a gyógyszertári termékeknél az illat menteseket, de kinek a pap, kinek a paplan...

Állaga tökéletes, krémes, kenhető és a bőr melegére abszolút egyenletesen eloszlatható. Hamar megszárad úgymond, így matt lesz a bőrünk, de azért enyhe púder réteget még elvisel. Fedése közepes-gyenge alapozóénak felel meg, a BB krémeknél jelentősen erősebb.






A két árnyalat merőben eltérő, a világosabb sárgás tónusú bőrhöz lett kifejlesztve, míg a sötétebb rózsaszínes, kicsit kreol árnyalatúhoz. Egyik se túl sötét, vagy túl világos, közép tartományba mozog, ami rossz hír lehet a nagyon világos és nagyon sötét bőrűeknek. Felkenve azt vettem észre, hogy jól alkalmazkodik a bőr tónusához, természetes szín különbségeihez. Remek színkorrekcióval rendelkezik, vagyis sokkal élettel telibb lesz a bőrünk tőle.

Hidratálása fantasztikus, akár a száraz bőrüeknek is elég lehet egész napra. Ráncfeltöltését én felkenés után pár órával kezdem látni, valamint estére frissebb a bőröm, mintha alapozót használnék. Száraz bőrrészekkel leszámol, így abszolút elég reggeli rohanásnál, ha ezt visszük fel  a bőrünkre. Mondhatnám, hogy egy remek kettő az egyben termék, közepes alapozás és maximális hidratálás jellemzi. 


Összességében azoknak ajánlom, akik a keleti arcápolás hívei, akik szeretik a cc és bb krémeket, valamint, akik a ráncaik feltűnő jelenlétén enyhíteni szeretnének. Figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy a CC krémektől sem várhatjuk egy alapozó tudását, de egy jó korrektorral és púderrel ugyanazt a látványt bármikor elérhetjük. Hétköznapokon én egyre inkább hajlok ezek felé a termékek felé, ami nagy szó nálam, mivel eddig minden színezett hidratáló a kukában landolt. 

Pontok: 5/4


Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek? Szeretitek a színezett hidratálókat? Melyik a kedvencetek?