2016. március 29., kedd

Tiszta termék, gyönyörű haj-VitalCare TESZT

A hajamat télen sötétebb árnyalatúra, majdhogynem barnára festettem, de sehogy se sikerült azonosulnom vele, egyszerűen szókén érzem jól magam. Ebből fakadóan elkezdtem szőkíteni, de persze kivonták a jól megszokott hajfestékem a forgalomból, ami belépett helyette a képbe újoncként nem vált be, így nem kell mondanom a sok tortúrának köszönhetően megtört a hajvégem. Nem is nagyon vonzott a kísérletezés, viszont a VitalCare csomagjának nem tudtam ellenállni, hogy kipróbáljam, főleg, hogy natúr termékekről van szó.





A VitalCare egy olasz márka, amely nemrég képviselteti csak hazánkban magát. Jelenleg kétféle termékcsaládja kapható (míg külföldön 15) az egyik Natur Bio, ami organikus összetevőket tartalmaz; a másik a Luxury Argan, amit száraz igénybe vett hajra ajánlanak és nevéből is kiderül, hogy argán olajat tartalmaz.



VitalCare Natural Bio Sampon és hajkondicionáló

Amit a márka ígér:

Organikus zabbal, kamilla kivonattal és panthenollal gazdagított formula, mely táplálja, hidratálja, puha tapintásúvá varázsolja a hajat.

Az eredmény: a haj erősebb, egészségesebb és ragyogóbb.

A termék nem tartalmaz parabéneket, SLS-t, SLES-t, PEG-et, színezőanyagot, szilikont és vazelint.

TESZT

Tényleg minden mentes termékeket veszünk a kezünkben, ám ez a csomagolás minimalizmusán túl nem ordító, inkább magas minőséget sugall. A flakon elég nagy méretű (250 ml), így van idő, hogy rájöjjünk, hogy tényleg használ e számunkra a termék. Mivel elég keskeny, így kevés helyet foglal. A feliratok elöl nekem kicsit átláthatatlanok, de a halvány színük ezt enyhíti. Simán menő fodrászatok professzionális termékeinek hangulatát adja, nagyon profi és minőségi a megjelenése. 





Kupakja fenyitós (jól záródó), amit én nem preferálok, de jobb, mintha a termék alján lenne felpattintós, ami mindig tele megy vízzel, ha átzuhanyzom használat előtt a kádat.














Ami alapján a nők választanak sampont
Ami alapján a férfiak választanak sampont
A sampon illata gyógynövényes, amit még másnap is érzek, én kifejezetten erősnek érzem ezt a természetes illatot. Az állaga elég folyós, de könnyen kezelhető, víz tiszta színű. Nincs benne habzást elősegítő művi adalék, de ennek ellenére azért habzik és jó élmény a használata. Könnyű a kiöblítése is, így nem kell aggódnunk, hogy ezzel a természetes összetevőket tartalmazó termékkel tortúra lenne a hajmosás, nem kell kompromisszumot kötnünk.


A balzsam is a fenti leírásnak megfelel, persze nem habzik és könnyű kiöblíteni. Szerencsére nem kuszálja össze a fürtjeimet, ami meglepett, mert eddig ahány szilikonmentes terméket használtam, mind után küzdelem volt a fésülködés. A könnyű kifésülhetőség mellett puha és selymes tőle a hajam és szép tartást is ad neki, pedig ha jellemeznem kéne a hajtípusomat, pöszmösz és a sprőd a legjobb jelző páros.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a két terméket, hiszen betartják az ígéretüket. Ha pedig fontos Neked, hogy minden adaléktól mentes, természetes, bio termék kerüljön a hajadra, akkor csakis ezt ajánlom a sok natúr sampon és balzsam közül.

Pontok: 5/4 Az ára elég magas és az illata is megosztó lehet így egy ponttól azért megfosztottam. 







Luxury Argan


Amit a márka ígér:

Az argánfa gyümölcsének magjából hidegen sajtolt argán olaj mélyen hidratál, feszesíti a bőrt, megőrzi a haj rugalmasságát, ápolja a töredezett hajvégeket, dúsít, tartást ad, és csodaszéppé varázsolja a leginkább roncsolódott frizurát is. A Luxury Argan kondícionáló egy igazi szépség kúra. Hat tápláló olajból álló formulája biztosítja a legmélyebb hidratálást és kezeli a sérült hajvégeket, míg a Luxury Argan újra strukturáló balzsam spray használatától pedig a haj rugalmassá és gyönyörűvé válik. A Vitalcare Luxury Argan termékek a természetes argán olaj erejének köszönhetően a hajkorona hihetetlenül puha és selymes lesz.

TESZT

Kimosást nem igénylő balzsam-spary változat került a birtokomba, de balzsamja is van ám a családnak. A csomagolása sparys aranysárga luxust sugalló, színválasztás a gazdag argán olajra emlékeztető. Keskeny méretének köszönhetően kis helyet vesz el a fürdőszoba polcán. Könnyű eloszlatni, mivel nagy  a szórása a spary fejnek, de nem óriási, hogy ne lehetne célzottan használni. Én a hajvégekre fókuszáltam vele, hiszen a töredezést hivatott megszüntetni.

Nos jó ideig használtam tényleg táplálja a hajvégeket, viszont (mivel ez nem mindentől mentes, hanem luxus termék) valamivel bevonja a hajam, amitől kicsit Barbie babás haj hatása lesz, ez nem gond az első két napban, de aztán a rasztásodásra (göndör hajúak tudják miről beszélek) rásegít, így nem igazán vált be a hajtípusomra. Viszont egyenes hajúaknak, illetve erősebb szálú hajúaknak esélyes, hogy nagy kedvence lesz ez a termék. 


A VitalCare termékek már kaphatóak a dm üzletekben és a takemeshop.hu weboldalon 1899 Ft-os áron.