2016. április 19., kedd

Kétfázisú micellás víz-Garnier TESZT

Nagyjából másfél hete neveztem be Glamour napok után a leakciózott (1300 Ft) Garnier kétfázisú micellás vizére. Alapból szeretem a kétfázisú és az olajos lemosókat, a micellás vizekről nem is beszélve. Lelkesen kezdtem el használni.












Amit a márka ígér:

Garnier Skin Naturals 3in1 kétfázisú micellás víz - 400 ml
Új, kétfázisú micellás víz a Garniertol, az olaj erejével. Segíti megtisztítani és megnyugtatni borödet. Eltávolítja a tartós sminket, nem hagy olajos réteget borödön. Borgyógyászati és szemorvosi felügyelet mellett tesztelt.






TESZT

A rózsaszín kupakos Garnier micellás vízzel nem volt semmi bajom, alapjáraton imádtam szemfesték lemosásra használni, de hiányoltam azt a pluszt amit a Biodermától, Eucerintől stb (ITT találod a micellás rangsorom) megkaptam. Szóval lelkesen, optimistán estem neki este a lemosásnak.

Csomagolás ugyanolyan, mint az eredeti micellás víznek. Könnyen kontrollálható adagoló, masszív flakon, jó záródás és 400 ml. Tehát ezzel semmi gond nincs, sőt szerethető, bár nem utazáshoz lett kitalálva.


Illata van, méghozzá nem is kevés, ami nem sejtetett túl sok jót, fél parfümériát beleborítottak. Amúgy kellemes illat, de nem szívesen viszek fel ilyen drasztikus illatú kozmetikumot az arcbőrömre, ugyanis a parfüm szárít és rettentően ráncosít.

A két fázis jól megmutatkozik, felül az olajos sárga réteg, alul a víz tisztaságú folyadék. Használat előtt jól fel kell rázni és elég gyorsan öntögetni a vattára, mert hamar ketté válik a két komponens és akkor jöhet megint a mixereket megszégyenítő mozdulatsor. 

Szépen leszedi a sminket, bár semmivel nem különben, mint a rózsaszín kupakos testvére, sőt a szemsminkkel kevésbé bánik el.

Lemosás után hamar beszívódik az olaj, nem hagy olajos érzetet a bőrön és kellemes a tapintása a bőrnek, viszont baromira irritálta a bőröm. Viszketett, égett már első használat után is. Viszont nem hittem el, hogy ennyire rosszul érinti a bőrömet a használata, így neki estem még kétszer. Egyre rosszabb volt, pedig alapvetően kozmetikumokra még nem mutatott intoleranciát a bőröm, tehát normál kategóriába sorolható, rezisztens vagyok. A rengeteg parfümnek tudom be ezt az irritációt.

Összességében kuka számomra a termék és SENKINEK NEM AJÁNLOM, mert ennyi parfümmel garantáltan szárítani és ráncosítani fogja a bőrt. Abszolút pénzkidobás volt és napok kellettek, míg a bőröm magához tért ezután a trauma után. Bánom, hogy nem szaglásztam meg az üzletben. Elhatároztam, hogy innentől lelkes INCI tanulmányozásba kezdek és megtanulom, hogy mit is kerüljek el a drogériában, milyen összetevők láttán pakoljak vissza a polcra. Azért is katasztrófa egy-egy ilyen termék, mert az egész márkáról negatív képet alakít ki az ember, ha belefut és nincs tapasztalata a jobb termékeivel.

Pontok: 5/0
Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek?