2016. május 7., szombat

Hónapom a Joy jegyében-Joy magazin

Fotó: Charm
Régebben írtam már egy ilyen jellegű posztot (akkor a Cosmot lapozgattam), de azóta se sokszor akadtam olyan magazin lapszámra (vagy ha akadtam, akkor időm nem volt megírni a bejegyzést), amit lelkesen feldolgoztam volna. Bevallom őszintén az utóbbi időben el is hagytam a magazinok megvásárlását, viszont most Botond szeretett volna kupon napok alkalmával a barkácsáruházba betérni és én se bánnám, ha olcsóbban feltankolnánk a legszükségesebbekből. Így esett, hogy az állomáson lecsaptam a Joy magazin friss lapszámára és igazán megfogott a mostani újság. Így a számomra tetsző cikkeket átültettem a posztomba. Sok olyan téma is felbukkan majd, amikről már esett szó a blogon, így azokat a bejegyzéseket leporoljuk. Ezzel talán meg tudom mutatni, hogy néha nem is jön rosszul egy-egy női magazin inspiráció szempontból. 



Wonder Woman

Ki ne szeretne szuper nő lenni? Viszont be kell látnunk, hogy ilyen nincs, magunkból kell a legtöbbet kihozni, törekedni a legjobbra, de irreális elvárások elé ne állítsuk önmagunkat, mert sok keserűségben lesz részünk. Öltözködésünkben viszont bátran jeleníthetjük meg kedvenc hősünket, idén is nagy divat lesz a képregények felvillanása egy-egy ruhadarabon. Tavaly találtam egy pompás crop topot, ami ékes példája ennek és bohém lényem felvillantásának. 




Sőt egyik évben még egy Halloween sminket is készítettem, ami a képregényeket idézi meg. Mai szemmel sok hibát vélek felfedezni, lehetséges, hogy újragondolva még egyszer bebújok ebbe a szerepbe.

Kék ikon




Farmerem és farmerom, pár éve még tabunak számított ez a házasítás, ma pedig az egyik legnépszerűbb trend. Van ugyan pár szabály, amire érdemes figyelni, de alapvetően nehéz mellényúlni, ha két kéket hagyunk összeölelkezni.
Egyik legfontosabb arany szabály szerintem, hogy más tónusú, árnyalatú farmert válasszunk, így igazán mutatós lesz a végeredmény. Persze, ha van tökéletesen egyforma színű darabunk az is jól festhet, de azért elég nehéz ilyet találni.






A kiegészítők játékával akár ugyanaz a szett is más hangulatba, stílusban éled újra. Gondolok itt a magassarkú és lapos talpú cipőkre, vagy a táska-ékszer megválasztására. Erre mondják, hogy az ördög a részletekben lakik.

Akár egy ruhadarabban is megjelenhet többfajta farmer szín, anyag, hiszen a foltvarrás is teret hódít idén.

ITT és ITT találjátok a képen látott outfiteket. 

Baywatch girl





Bikini mustra néven futó sorozatom (ITT és ITT), ami bemutatja a nyár leglengébb öltözékeit, feltárja gardróbom ajtaját. Persze a kiegészítőkre is gondoltam, bár ezt ideje lesz nyáron frissíteni, ugyanis van pár elengedhetetlen dolog, amit manapság nem hagynék otthon, ha a partra, vagy strandra mennék.






Ahogy a Calzedonia képeit nézegettem feltámadt bennem a kedv, hogy ellátogassak egyik üzletükbe és szemrevételezzem ezeket a  darabokat, hiszen sosem lehet elég a fürdőruhából egy napimádó lánynak. 



Etnóklub


A bohém stílus is igazán közel áll hozzám és a legjobb ilyen darabokra turikban bukkanok mindig, egyik outfitem például 7000 Ft alatti összegből raktam össze, de a másik sem került ennél többe.
Az etnó lányege, hogy népies hangulatú dolgokat öltünk magunkra és már nem kell ehhez néprajz szakosnak lennünk, hiszen az üzletek roskadásig megteltek ezekkel a fesztiválokra is oly jellemző darabokkal.



Vibráló Fémhatás


Még gyerekkoromban az unokatesóm selejtezett a ruháiból és így került hozzám egy igazi nagylányos ezüst szoknya, amit csupán itthon hagytak hordani nekem. Ripityára is ment, annyit viseltem 12-13 évesen.

Amikor pár éve megjelentek az első fémes cipők a fast fashion üzletekben, a Dirty Dancing életérzés miatt és persze a fent említett történet okán azonnal lecsaptam egy párra. Az első szoknya, amibe belebotlottam egy turiban a lentebb látható flitteres ezüst szépség volt. Így utólag is remek vételnek bizonyult rengeteg mindennel tudom párosítani, a legunalmasabb dolgokat is feldobja.

A másik ékes példája a fémes utópiának az ELLE Fashion Shown viselt szoknyám, ami egy rose gold álom, de erről még majd láttok később outfitet és remélhetőleg Győző Éva ismét csodás divatillusztrációkat kanyarít mellé.
Másik két szett: ITT és ITT.



Állatira szeretlek
ui.: Állatira hiányzol!


A Joyban volt egy sztárok a házi állataikkal rovat is, ami hatására újra végiglapoztam a kutyám, Huba albumát. Sajnos 9 évesen beteg lett és meghalt, mondanom sem kell nagyon hiányzik. A Golden Retrieverek nem is igazán kutyák, sőt szerintem identitás problémái is voltak Hubának, gyanítom sokáig azt hitte ő is ember.

Mielőtt a család elhatározta, hogy kutyát veszünk nagymamámnak, azelőtt én bizony nagyon féltem az ebektől. Ha az utcán láttam egyet pánik szerűen menekültem bármerre. Aztán jött ez a kis gombóc és megváltoztatott mindent, a fóbiám elmúlt. Nyolc hónapig nálunk lakott, amíg nagymamám be nem költözött az új házába. Ezalatt az idő alatt olyan kötelék épült ki köztünk, ami miatt egész életében én voltam számára az etalon és nekem örökké ő a "kisfiam". Ekkoriban pedig nagyon kellett nekem a szeretet és az, hogy valakinek a legfontosabb legyek, mivel nem voltam az a menő manó a suliban.

 Rengeteg alázatra is tanít egy állat, azzal hogy gondoskodunk róla, a saját vágyaink háttérbe szorítjuk és hajnalban, esőben sétáltatjuk és szedjük utána a kutyagumit. Jókor jött ez a kutya, a családunk leghálásabb tagjává vált, aki tűzbe ment volna értünk és mi is érte. Nagyon hiányzik.

Botondot szerencsére már megfertőztem a történeteimmel és ő is Goldent szeretne, ha lesz kertes házunk (mert bizony kell neki a tér). Ha nem tudjátok milyen kutyafajtát válasszatok, akkor én ezt a kis szőrös pszichológust ajánlom, aki abszolút gyerek centrikus, imádja az időseket. Nem csak az úgynevezett falkavezérhez kötődik, hanem a család minden tagjával egyedi és intim viszonyt alakít ki és nincs olyan, aki ne szeretne bele.







Ezért lakom még a szüleimnél

Pár hónapja megkaptam a magamét egy blog csoportban, vagyis igazából nem szemtől szemben, hanem a hátam mögött. A kritikákat illetően pár dologban igazuk volt a leányzóknak, de a megfogalmazás igazán kicsinyesre sikerült. A legrosszabb az volt az egészben, hogy ismét szembesültem az emberi rosszindulattal és persze a találgatások tényként kezelésével.

Akkoriban hoztam meg egy fájdalmas és nehéz döntést, méghozzá azt, hogy felmondok akkori munkahelyemen. A suli, amibe éveket öltem, mindig háttérbe szorult, így pár éve egy félévet sem tudtam elégedetten lezárni. Dolgoztam, mint tudjátok Dániában, akkor egy évem kimaradt és onnantól mindig beütött a gikszer, egyszer egészségügyi okok akadályoztak, máskor pedig a munkahelyek. Végül komoly döntés elé kerültem, ha nem járok be elúszik az eddig befektetett pénz, idő és persze az erőfeszítés. Pár átsírt éjszaka kellett, rengeteg barát, ismerős és a család támogatása és tanácsa. Végül hagytam a munkát és visszaültem a padba, ami már nem olyan kényelmes és otthonos, mint régen. Emiatt is kaptam a fent említett hideget meleget, hogy ingyenélő vagyok, (Azért nem kell aggódni van félre tett pénzem.) Botond tart el (Erre annyit mondott Botond, bár így lenne.) és még sorolhatnám... Mivel ez így egy esetben sem állja meg a helyét felháborodtam, csalódott voltam és leírhatatlanul fájt. A szüleimen kívül soha senki nem tartott el, még arra is kényesen ügyeltem mindig, hogy a pasiktól milyen ajándékot fogadok el, vagy ha meghív vacsizni Botond, akkor ellensúlyozzam valamivel. Számomra fontos az önállóság, az anyagi függetlenség, így az utóbbi években azért igyekeztem spórolni, ezért is tehettem meg, hogy felmondok. Ráadásul az igényeim se nyaldossák az eget, így mondhatnám elég kevésből elvagyok.


Ez a cikk ezért is esett igazán jól, mert végre egy újság kimondja, hogy manapság nem is olyan egyszerű kirepülni a fészekből, életet kezdeni, kaput nyitni. Én kipróbáltam azt az oldalát is az életnek, amikor nem kellett megnéznem egy boltban az árakat, nem tudtam mennyibe kerül a kenyér, vagy a tej, mert anyagilag igen jól álltunk. Gondtalan tiniéveim után viszont jött az anyagi csőd. Apukám mérnök, jól menő vállalkozásuk viszont megszűnésre predesztinálták, hiszen a beruházásokat leállította a kormány. Ebben az évben télen nálunk 15-17 fok volt, lángos és paprikás krumpli, mondanom sem kell teljes volt a pánik. Megtanultam azt, hogyan kell spórolni, felnőttem, majd Dániában kemény fizikai munkát végeztem. Örülök, hogy így alakult, rengeteget tanultam ebből. Viszont sajnos így nem volt lehetősége a családomnak, hogy lakással indítson neki ennek a nehéz világnak.

Nagyon hálás vagyok azért, amiért még mindig lehetőségem van a családi fészekben élni és bizton tudom, hogy bármeddig maradhatok szívesen látnak. Ahhoz, hogy saját lakásba költözzünk lehet még évekig itt kell lenni, szűkösen éldegélni, félre tenni (Ezért is adtam fel nehezen az állásomat, szerettem volna inkább spórolni.). Fészekrakási ösztönöm tombol, nehéz visszafogni, de mindent a cél érdekében.

Ezt a történetet azért is írtam le, mert tudom, hogy sokan vagytok így. Ki milyen döntést hoz, én inkább maradok itthon, igyekszünk félre tenni Botonddal és saját lakást venni. Van, aki albérletbe megy és ott indítja az életét. Egyik esetben sincs oka és joga senkinek ítélkezni, ahogy én sem mondok semmit azokra a szerencsésekre, akik kaptak a szüleiktől egy lakást, sőt örülök, hogy nekik nem kell emiatt a fejüket törniük. Minden szülő szerintem megadná ezt a gyermekének támogatva őt/őket.

Szépségtippek rohanós napokra


Versenyt futok az idővel nap mint nap, teljes garmadája gyűlt össze az olyan tippeknek, amiket a Joy magazinban is találtok. Rengeteg fortélyom van, ahogy minimális idővel gazdálkodva a maximumot hozom ki a külsőmből. 10 tippet felsorolok, amiket én alkalmazok elszeretettel.

1. C-vitaminos szérum a fáradt arcra

Tindigó Siker széruma a Szent Grál a bőrömnek. Akármilyen kialvatlan vagyok ez pillanatok alatt eltünteti ennek a csúf nyomait. A pattanásokra is kitűnő választás, mivel gyorsan leszámol velük, lehúzza a pirosságot és enyhíti a gyulladást.


2. Piros részekre szemcsepp

Nemrég észrevettem pár hajszáleret az arcomon, amire kipróbáltam egy igen meglepő terméket, a szemcseppet. Láss csodát összehúzza a bőr felszíni rétegén lévő kis ereket, ezáltal  halványítja azokat. Az orr köröli pirosságon is szépen halványít, így időnként remek választás korrektor helyett. 

3.Fogkefével ess az ajkadnak!

Cserepes a szád és nincs kéznél egy ajakradír, vagy csak rohannod kell, ne ess pánikba. Fogmosás után a nedves fogkefével gyengéden menj át az ajkaidon. Ezzel a trükkel eltüntetheted a száraz hámréteget és már kenheted is az ajakápolót, amire pedig mehet a rúzs. 

4. Ceruzát elő, rajzolj arcot!

A szemceruza mellett az arckontúr ceruzák is megjelentek a piacon, de a korrektorok ilyen formájú kiszerelésére is érdemes költeni. Sokkal egyszerűbb egy szemceruzával kihúzni a szemünket, ha rohanunk, mint egy tussal, ami azért megérzi a félelmet. Ugyanez a helyzet a manapság oly divatos arckontúrozással. Amikor kapkodnom kell, akkor előkapok egy Beautyblender (ITT és ITT) felviszem ütögető mozdulattal az alapozót, aztánkézbe veszek  egy folyékony korrektort, vagy egy kontúrozásra tökéletesen megfelelő korrektor ceruzást és párvonal, kis ütögetés a belenderrel és már rohanhatok is. 

5. Zsebedben a tükröd
Elő a telefonnal és mehet a sminkelés vonaton, buszon, földön és levegőben! Nem csak a  sötét képernyő, de a kamera megfordított nézete is nagy segítség lehet. :)

6. Matt bőr

A Beautyblender új szépsége, a praktikus Blotterazzi, amiről még tavaly nyár végén írtam, ugyan szerepelt a Joy listájában is, de nem akartam kihagyni az enyémből sem. Csoda ez a kis szivacs, tökéletesen mattitja a csillogó részeket, főleg a T vonalban vetem be. Kis helyen elfér, így a táskám alap kellékévé vált. Szépleszel.hu-n szerezheted be.

7.Száraz sampon

Tudjátok, hogy nem vagyok oda a száraz samponokért, viszont nyáron néha én is rákényszerülök egy-egy forró, izzadós éjszaka után. Tényleg csak pár mozdulat és már kész is az elfogadható frizura, amivel túl lehet élni estig. Elvileg a babahintőpor is jó és olcsó alternatívája az ilyen termékeknek, ezt még nem próbáltam, de ami késik nem múlik.

8. Mattítsd a rúzsod

Imádom a matt rúzsokat, viszont még pár árnyalat hiányzik a gyűjteményemből. Ilyenkor egy kis átlátszó púder és egy papír zsebkendőre van csak szükség. A papír zsebkendőt szedd szét rétegekre. Egy réteget tegyél a szádra és arra vigyél fel egy ecset segítségével transzparens púdert. 

9. Testpermet

Kedvenc tippemről a termálvizes spraykről írt a magazin (de ITT is olvashattok róla nálam), így a testpermetet említem meg. Nyáron igazán hűsítő érzést ad egy ilyen illatos permet, arról nem is beszélve, hogy a frissítésen túl illatozhatunk is. Nekem a kedvencem a Victoria's Secret, de hamarosan írok a Balea dinnyés finomságáról is. 

10. Nincs idő smink előtt kenegetni a bőröm

Semmi gond, kapd elő a pasid After Shave balzsamját, ami szuperül hidratál és glicerin tartalmának köszönhetően a legtökéletesebb primer. Viszlát száraz foltok és helló egész nap tartó alapozó. 

Vedd lazán-Hajtendek 2016


Hajtrendeket sem ugorhattam át, hiszen idén tavasszal és nyáron pár kedvencem is megjelenik a trendekben, valamint újdonságokkal is kísérletezhetünk. Kezdjük egy izgalmas frizkóval, ugyanis a virágkoszorúkat letaszítja a trónról a korona. Viszlát tündérek, helló hercegnők! Ki lesz ennyire bevállalós, hogy elsők közt viselje? Nos szerintem érik egy ilyen outfit! Szeretnétek?







Következzen egy kedvenc, méghozzá a fonatok. Nyáron a hőségben remek választás egy koszorú, vagy csak egy parketta fonás. 








Nekem ugyan nincs frufrum, de ügyes raffinériával simán csalhatunk egyet időnként. Ez azért is praktikus, mert barátkozom a gondolattal, hogy vágatok magamnak, mivel a homlok ráncaim ez fogja legjobban eltüntetni. Pár év és valószínű jöhet ez a frizuraváltás. 





Kontyok mindig minden esetben remekül mutatnak, elegáns alkalomra pedig én mindig ezekre esküszöm. A hajfánk feszes kontyai mellett kísérletezzetek a a madárfészek laza megoldásokkal, vagy fonatokkal dobjátok fel.





Szemkontúr? De melyik?



Gimnáziumi és egyetemi éveim elején nem volt nap, hogy ne tushoz nyúltam volna, így elég jól megy még ma is ez a szemkiemelő módszer. Sok stílusban próbáltam már ki, szerintem párat Ti is láttatok, de az új kedvencem mutatom meg most csak, ez pedig a színes szemhéjtus (ITT). Először teljesen idegenkedtem a dologtól, de miután kipróbáltam, biztos, hogy lecsapok még pár színre. Olyan jópofa és még színes spirálokkal megspékelve még izgalmasabb a hatás. 





A ragyogás kellékei (szerintem)

Imádom a fények játékát a sminkemben (is) és most megmutatom, hogy mik a kedvenceim ezen a vonalon. Imádom a Pupa karácsonyi kiadású highlighterét, ami gyönyörű arany árnyalatú, a MeMeMe rózsás folyékony termékét utóbbi időben kiszorította a rutinomból, ezt sose gondoltam volna. Másik zseniális termék a Lovely fényes pirosítója, ami pont olyan árnyaltú, hogy bronzerként, pirosítóként és óvatosan alkalmazva highlighterként is tökéletes a bőrszínemhez, erről is írnom kell már.
Rajongok a Kell a púder! szemhéjpúdereiért, ez a magyar márka tényleg csúcsminőséget képvisel, ráadásul ásványi sminkeket gyártanak, amik nem tömik el a pórusokat.

Kedvenc palettám egy pasztell lett a Pupa Dot Shock, hét napból ötben ehhez nyúlok, így a másik színösszeállítást is beszerzem a szülinapomra. Pupánál ugyanis szülinap alkalmával fél áron vásárolhatsz.

Még egy Pupa termék, ami térítőként változtatta meg a hozzáállásom a szájfényekhez. Egyszerűen elcsavarta a fejem. 


Kezdődhet a maszkabál?


Fátyolmaszkot mindenkinek! Sok maszkot próbáltam már, de a leglátványosabb eredményt ezekkel érhetjük el. Nem véletlen, hogy a nemzetközi divatbemutatókon a modellek sminkelés előtt kapnak egy ilyet és sokkal ragyogóbbak lesznek a kifutón. 

Hazánkban a Neogence márkát tudom ajánlani, de már láttam a Balea kínálatában is ilyen maszkot, bár gyanítom az a lába nyomába nem ér hatóanyagok tekintetében. 





Az ázsiai arcápolási rutinom része a maszkok használata, estére a Neogence Hyaluronos maszkját szoktam feltenni, hétvégén a mitteszeres területekre fókuszálva pedig a mély tisztító maszkját
Bűbáj és mese


Pasztell színek mindig bájossá teszik a viselőjüket és nekem még az eleganciát is sugallják. Ha ezeknél még a csipke is megjelenik, akkor mesés a hatás garantálom. Persze nem a gagyi, full műszálas csipkére gondolok, ami a Mayo sajátossága, hanem az eredeti vert csipkére hajazó, minőségibb anyagválasztást ajánlom a figyelmetekbe. Nemrég láthattátok a blogon a Tiszadobi kastélynál készült képeimet, amik szerintem nagy összhangban vannak ezzel a Joy cikkel. Outfit ITT



Éljen a FOGO! Mert a legjobb otthon!




Ez gyakorlatilag az "Én-Idő" tippekkel megegyező cikk, csak a fogalom új nevet kapott, méghozzá a FOGO-t. 

Remélem tetszett ez a fajta magazin feldolgozás és kicsit bebizonyítottam, hogy igenis van értelme néha beruházni egy-egy lapba, mert remek inspiráció forrás lehet számunkra. Tervezem folytatni ezt a mókát, így írjátok meg nekem, hogy melyik újságot, női lapot dolgozom fel ilyen formában.

Ne feledjétek, hogy jönnek a Joy napok május 12-13-14 és lesz egy nulladik nap a Dm-ben is. Szerintem jövőhéten egy Joy napi listát még kiteszek a blogra. :)

Hogy tetszett a poszt? Ti szoktatok női magazinokat vásárolni? Melyikre csaptok le az újságosnál?