2016. június 29., szerda

Ollót elő! Fesztiválfelsőket készítünk!-DIY Póló ötletek varrás nélkül

Győző Éva, akitől a csodás divatillusztrációkat láthatjátok a blogon gondolt egy nagyot és egyszerű, ötletes DIY pólótervekkel kedveskedett Nektek, amivel vagányul nézhettek ki a fesztiválokon. Sőt a nagy buli közepette is pillanatok alatt feldobhatjátok az uncsi felsőiteket pár nyisszantással, csomózással. 

Én annó az egyiket, a koponyás hátú pólót viseltem egy Hegyalja fesztiválon, valamint rojtos mellényt is készítettem már, de pár ötlet nekem is igazán új volt, így érdemes lentebb görgetni. :)




Unod a pólót és zavarnak az ujjak, megértelek! Akkor egy gyors mozdulattal és pár ollócsattogtatással szabadulj meg tőlük. Az ábra jól prezentálja, hol és hogyan vágd, arra azért érdemes figyelni, hogy szimmetrikus legyen ehhez jó segítség lehet egy ceruza, akár fehér szemceruza, amivel berajzolod, persze a fonákján, mielőtt neki esnél, bele vágnál. Igazán merészek jó mélyre is vághatják a hónalj vonalát, de akkor egy csőtoppot ne felejtsetek felvenni alá. :) Ez a mintás pólóknál is tökéletes választás, hiszen a minta nem torzul. 

















Második tipp igazán divatos és nem is túl kacifántos, éljen a váll villantás! Távolítsd el a nyakrészt, itt akár V nyakmegoldásban is gondolkozhatsz, de sima körívűben is. Ezután jön a trendi váll mutogatás, aminél a félkörben ki kell vágni egy részt a póló ujjából gy, hogy egy kis rész megmaradjon mindkét oldalon, ami egyben tartja. De minek is magyarázom, Éva csodásan megrajzolta, kövessétek a példáját előbb rajzoljatok, csak azután vágjatok az anyagba. 



















A jó minőségű póló anyagok nem foszlanak szét, akkor sem, ha nincsenek elszegve, így bátran vagdoshatjuk. Nekem is nehezemre esett pár éve még a varrás és akkor készítettem ilyen pólót. A koponya a póló hátuljára kerül, ne felejtsétek el a mintát felrajzolni a fonákra. Ezután kisollóval a közepétől indulva vágjátok körbe egyenként a kijelölt részeket.

Emellett az ujjat is kurtíthatjátok. :)






A hátak is előtérbe kerültek idén, ezzel búcsút intettünk a dekoltázsnak. De kit zavar ez, ha ilyen szexi ez a testrészünk?!

A Hát részen egy U alakot vágunk ki szimetrikusan, illetve az ujjaktól is megszabadulunk. Ahhoz, hogy szuper csinos legyen a nyakrészt hátul még elnyisszantjuk, majd csomóra kötjük és már mehetünk is a következő koncertre. A póló elején kedvenc bandánk képe pedig érintetlen marad! :)
Na a rojtok, amikért élek halok! Pocahontasok figyelem, sok sok vágás és kész a csodás felső. Valójában negyed óra alatt megvan a sok párhozamos csík vágása, így nem tart tovább, mint a sminkelés.




Emellett persze ujjatlanná tesszük és dekoltáltá, vagy akár bevethetjük a nyitott hát megoldást szolidabban, amit az előbb mutattunk? :) Kreativitásotokra bízzuk, hogy az ötleteket hogyan kombináljátok.


Kánikulában pedig mi más is lenne a legjobb viselet, mint egy crop top, amit tényleg eszméletlen egyszerűen elkészíthettek. Az ujjaktól megszabadulunk először is, minek is látszana a hőségben az izzadság folt, mert bizony a pólókban még a legjobb deó mellett is látszik 40 fokban. A nyak vonalat is lentebb szabjuk, ne fojtogasson már. 

Ha sima crop topot szeretnénk, akkor egyenesen kurtítunk körben. Viszont nekem a hason megkötött, csomózott megoldás a kedvencem. Középen egyenes vonalat vágunk fel, majd a két oldalán szimmetrikusan ferdén felfelé is vágunk. Ezzel kapunk egy V betűt. :)