2016. július 13., szerda

Elveszett hercegnő-OUTFIT

Egy olyan kastélynál jártam, ahol konzerválódott az idő. A kapu átlépésével visszamentünk az időben és szinte meséltek a falak. Az ódon épületben a kor összes építészeti csodáját megpillanthatjuk mesteri elrendezésben. Viszont egy későbbi posztban szeretnék mesélni az épületről és a történetéről, ahogy a Tiszadobi Andrássy kastélynál már megtettem. Most egy olyan outfitet mutatok Nektek, amihez én terveztem a szoknyát, ami enyhén színjátszó.Gyerekkoromban rengeteget utaztunk az országban, mivel szüleim azt az elvet vallották, hogy előbb ismerjem meg hazámat, azután jöhet a nagyvilág. Rengeteg szebbnél szebb kastélyt, várat felkerestünk, de a Turai sajnos kimaradt. Nemrég kaptam egy kastélyokról szóló könyvet és ez az épület megbabonázott. Régen volt egy visszatérő álmom, egy hatalmas tornyos "házba" léptem be, fel a lépcsőn, majd egy óriási oszlopcsarnokkal találtam szembe magam, kísértetiesen hasonlított a képekre a könyvből. Meg kellett néznem saját szememmel, hogy ez a hely-e az. Sajnos nem viszont erősen hajazik rá. Amióta jártam itt az álom újra meglátogatott, annyira furcsa érzésekkel jár át, hogy az leírhatatlan. 


A szett fő eleme a tüllszoknya volt, amit szülinapomra álmodtam meg és ITT már láthattátok. Nagyon szerettem volna ha olyan helyen tudom megörökíteni, ahová a szívem húz.

A szoknyából nem spóroltuk ki az anyagot 12 réteg tüll légies esése kellett a hatáshoz, a legpuhább fajtát választottam, hiszen ez viselhető egy városi napon is kényelmesen. 
A helyszín annyira lenyűgöző, hogy a szett teljesen elveszlik benne, ezért sem akartam túlgondolni. két felsővel készítettük el a képeket, de őszintén szólva még egy menyasszonyi ruha sem lett volna ide elég. Nehezünkre esett a képek elkészítése, mivel az  épületben csak ketten voltunk, így varázslatos volt az élmény. Pálmaház


A kastély nincs berendezve, sőt szinte teljesen lepusztult. Egy két terem látogatható csupán, pedig szívesen barangoltam volna a labirintus szerű épületben, megnéztem volna a cseléd folyosókat. Szerintem az épületben a padlás lehetett a személyzet szálláshelye. Nagyon sok terem egymásból nyílik, de vannak hosszú folyosók is, amikről megannyi szoba nyílik. 
Kedvencem ez a kis lépcső volt, ami egyenesen a pálmaházba vezetne, a legszebb, legfényesebb terembe, ahol életemben jártam. A kor minden technikai vívmányával rendelkezett az épület ahogy olvastam és ennek ékes példája a tükrök játékával megvilágított helyiség. 
Egy egykor gyönyör teraszról a kerek szárnyra látni, én biztos itt reggeliznék minden áldott nap a jó időben.

Nem tudom eldönteni, hogy így varázslatosabb a hely lepusztulva az idő vasfogát látva, vagy eredeti fényében lenne szebb. Szerintetek? Mindenesetre leírhatatlan élmény volt kettesben felderíteni a kastély, igazán romantikus így a hely. 


Mivel varázslatos volt a helyszín, így jónak éreztem ide az egyik tüllszoknyámat, amit amikor felveszek tényleg hercegnőnek érzem magam benne. Nem tudom miért van rám ilyen hatással ez a fajta ruhadarab, de megváltozik a napom, ha ebben indulok el. Alapvetően jól kombinálhatónak tartom, erről már írtam is egy posztot ITT, amiben megmutatom, hogy mennyi lehetőség lapul ezekben a szoknyákban. Két felsővel is láthatjátok, az egyik egy teljesen egyszerű nude top, a H&M Basic kollekciójából, a másik egy régebbi csipkés felső ugyanebből az üzletből.

A feslőknél utóbbiról érdemes csak pár szót ejtenem. A felső szintén nagyon vékony anyagú, mint a szoknya két oldalon hosszanti irányban fut egy csipkés rész, közte vízszintesen hímzett vonalak. Az ujja pedig pici és fodros, ezzel igazán lággyá teszi a szettet, még légiesebb a hatás. 

Az ördög a részletekben szokták mondani, de itt belesimulnak az apróságok és homogén egységet alkotnak, harmóniát dalolnak. A kedvenc nude magassarkúmat választottam, ami már sokszor kihúzott a csávából, ideje lenne venni egy másik fazont is ebből az árnyalatból. 

Ékszernek pedig a az Anda Designel közösen megálmodott kollekcióm darabjait vettem magamra. A holdkő színváltása idézi a szoknya játékát. Ráadásul a hegyikristály nyers tört darabjai mint csíkok teszik még izgalmasabbá az összhatást.OUTFIT

Szoknya: Saját tervezés
Felső: H&M
Cipő: CCC
Ékszerek: Chillearrings Kialakító kollekció by Anda Design

Körömlakk: PUPA Nude kollekció

Fotó: Botond
Illusztráció: Győző Éva


Hogy tetszik Nektek a szett? Szívesen olvasnátok a Turai kastély történetéről? 


Az ódon oszlopok, amikhez hasonló szerepel az álmomban. 
8 megjegyzés :

 1. Gyönyörű ez a kastély. :)Szívesen olvasnék a történetéről. Nekem is pont egy tüll szoknyás fotózásom volt a múlt héten (csak egy teljesen más, modern térben), talán jövő héten felkerül a blogomra. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudok leállni a tüll szoknyákkal egyszerűen oda vagyok értük. :) Mindjárt meglesem a posztod. :)

   Törlés
 2. Ide nekünk is el kell mennünk, varázslatos!
  Én is szívesen olvasnék nálad a történetéről! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp meg kell nézni. Még mielőtt az új tulaj rászánja magát, hogy felújítsa, mert így varázslatosabb üresen szerintem. :) Már készül az a poszt :)

   Törlés
 3. Ú itt már voltam én is, Tura közel van hozzánk. Szép hely :) Tetszenek a képek és a szoknyád nagyon baba lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. :) Irigyellek, én tuti sok hétvégén ellátogatnék ide a helyedbe.:)

   Törlés
 4. Én is régóta készülök ellátogatni ide, csak nem épp a szomszédomban van, de bakancslistás. Úgy tudom, népszerű filmforgatási helyszín is. Egyébként szabadon látogatható vagy csak előre megbeszélt időpontban? Az outfit is csodás, méltó a környezethez. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Mindenképp nézd meg, rám óriási hatást gyakorolt. Mintha visszautaztunk volna az időben. Valahogy az atmoszférája is átjárja az embert. A régi kórház nyomai is felfedezhetőek. Időhurok! :)

   Törlés